Reikiravi leiab järjest enam kasutamist USA haiglates

dreamstime_xs_28568865Reiki, spirituaalne tervendustehnika, on hakanud pälvima aktsepteerimist ja usaldust meditsiiniasutustes üle maailma. Praktiliselt kõigis riikides on see muutumas osaks standardsest patsiendihooldusest. Teatud andmetel on 15% USA haiglatest valinud reikitehnika toetama oma tavapäraseid meditsiiniprotseduure selle mitmesuguste heade omaduste tõttu, milleks on:

  • valu leevendamine;

  • patsiendi lõdvestamine operatsioonide ja teiste raviprotseduuride ajal;

  • patsientide kiirema taastumise tagamine;

  • ravimite vajaduse vähendamine jne.

2009. aastal keelasid katoliku piiskopid katoliku haiglatel ja instituutidel reiki praktiseerimise religioossetel kaalutlustel. Kuid paljud haiglad, kliinikud ja meditsiiniinstituudid pakuvad seda endiselt toetava ravina, mis toimub paralleelselt meditsiinilise ravina. Kuna patsiendid seda järjest enam aktsepteerivad, on USA haiglates reikit õppima hakanud paljud spetsialistid, arstid, õed ja muud meditsiinitöötajad. Nüüd ei piirduta vaid selle tehnika pakkumisega patsientidele, vaid viiakse läbi ka uuringuid, mis tõestaks selle olulisust ja elutähtsust meditsiinis ja näitaks positiivset rolli, mis see haiglates mängida võib.

Aja jooksul on reikiteenuseid pakkuvate USA haiglate loetelu pikenenud ja sellesse kuulub ka riigi tuntumaid haiglaid. Neis haiglates viib seansse läbi sama haigla meditsiinipersonal ja nende andmetel on nad leidnud, et see on patsientide tervisele tõeliselt kasulik. Nad mitte üksnes ei usu selle tehnika raviefekti, vaid ka toetavad selle kasvu ja aktsepteeritavust aktsepteeritava ravimeetodina üle Ameerika. Allpool on välja toodud kõigest mõned haiglad paljudest, kes juba aastaid reikiteenuseid pakuvad (täielik nimekiri on palju pikem).

  • New York Presbyterian Hospital (New Yorgi presbüteri haigla)

See on USAs paremuselt kuues haigla. Nad pakuvad reikiravi Columbia ülikooli meditsiinikeskuses südame- ja rindkereoperatsioonidel käivatele patsientidele ja viivad läbi ka reikiravi alaseid teadusuuringuid.

  • Portsmouth Regional Hospital (Portsmouthi regionaalhaigla)

Reikiteenuseid pakutakse kirurgiaosakonnas ravitavatele patsientidele, teadete järgi toob see lõõgastust ja süvatasandil tervenemist.

  • The California Pacific Medical Center (California Vaikse Ookeani meditsiinikeskus)

Selles kliinikus reikit pakuvad arstid väidavad, et see on kasulik nii ägedate kui krooniliste haiguste puhul ja viivad läbi ka uuringuid, et kindlustusfirmasid kõnealuse tervendustehnika elujõulisuses veenda.

  • Duke Integrative Medicine, North Carolina (Põhja-Carolina osariigi Duke’i integratiivmeditsiini* keskus)

Keskus kuulub riigi 10 parima tervishoiuasutuse hulka. Nad pakuvad reikiteenuseid, kuna nad usuvad, et tervishoid peaks keskenduma tervisele orienteeritud praktikatele ja on leidnud, et reikiravi aitab neil eesmärke saavutada.

Haiglates on see tehnika ravi käigus üles näidanud positiivseid tulemusi mitte ainult väikeste, vaid ka suurte patoloogiate puhul, nagu vähktõbi. Aruannete järgi on reiki lisaks valu leevendamisele ja stressi alandamisele vähendanud keemiaravi kõrvalmõjusid. Reiki rakendamine haiglakeskkonnas on andnud meie käsutusse tõhusa kulusäästliku ravimeetodi.

Pole mingit kahtlust, et reiki on haiglatele ja teistele meditsiiniasutustele väga väärtuslik täiendus. Ka ülejäänud meditsiiniasutused võiksid avada ukse neile lõpututele võimalustele, mida reiki kasutamine neile annab.

* – integratiivmeditsiin ühendab tava- ja alternatiivmeditsiini parimad küljed (Tõlkija märkus)

 

Käesolev artikkel on tõlgitud inglise keelest, originaal: „Use of Reiki in Hospitals http://reikirays.com/1365/use-of-reiki-in-hospitals/ on avaldatud keskkonnas Reiki Rays 2. märtsil 2013. Eesti keelde tõlkinud Reet Karro, www.hingamisstuudio.ee.  Sõnumi sisu on kaitstud autoriõigustega.

Kujutis: dreamstime.com