Hingamine Jaani kirikus andis toetatuse ja ühendatuse tunde

14. augustil toimus juba teine vabastava hingamise üritus Tartus Jaani kirikus, hingamispäev “Vali valgus”. Hingamisterapeutide Reet Karro ja Kaidi Kübara kutse oli kokku toonud seitseteist hingata soovijat, nende hulgas nii kogenud hingajaid, mõningate kogemustega kui ka päris algajaid. Pärast tutvustavat avaringi ja kiriku tegevjuhi Juhani Jaegeri teemakohast sõnavõttu selgitati hingamispõhimõtteid ja õpetati hingamist. Siis valiti endale kohad põrandal või kirikupinkidel ja alustati hingamist, kuulates Reeda ja Kaidi loetud valguseteemalist süvitsiminekut.

Nii väelises kohas on hingamisseansid intensiivsemad kui mujal, nii mitmedki esmakordselt hingajad läksid kiiresti sisse ja said sama võimsa hingamiskogemuse kui kogenud hingajad. Kirik kaikus vabastatud tunnetest – nutust, naerust, isegi karjetest. Hingamisprotsesside lõppedes, integreerumise ajal, kuulati Tõnis Mäe plaati ja lõpuringis jagati enda poolt kogetut. Rõõm oli kuulda, et mitmetel eelmisel, 27. juuni kirikuhingamisel vabastava hingamise esmakogemuse saanutel ja nüüd uuesti kohaletulnutel oli teine seanss intensiivsem ja väelisem kui esimene. Loodame, et täna esmakordselt hinganud, nagu ka kõik teised, said meeldiva ja meeldejääva kogemuse.

Järgmine kirikuhingamine on planeeritud pühapäeva, 11. septembri päevaks, teemaks tuleb tõenäoliselt “Usk, lootus ja armastus”. Jaani kirik on imeväeline koht, soovitame siia hingama tulla kõigile, kes tahavad sellega tihedamat kontakti.