Hingamispäev “Püha kolmainsus” Jaani kirikus 11. septembril 2011

Palve 1

Hingamispäeva teema on “Püha kolmainsus”.

Pärast hingamispäeva lõppu vestlusring (kestusega ca 1 tund) vabastava hingamise ja kiriku teemadel.

Püha Kolmainsus on kristluses kolm isikut, kes ühenduvad terviklikuks Jumalaks:

Jumal-Isa (usk), Jumal-Poeg (lootus), Jumal-Püha-vaim (armastus).

Ka triaad Ema, Isa ja Laps koondub üheks pühaks tervikuks.

Et olla õnnelik siin ja praegu, on hea oma vanematega seonduv lahti mõelda, märgata omatundeid ning kui vaja, siis andestada. On hea leida üles sügav tänutunne, mis on igaühes meis olemas.

Tänutunne selle eest, et oleme just need, kes praegusel ajal oleme.

Ema ja Isa on osa Lapsest, Laps on vanemate parim õpetaja. Oma vanemate vastuvõtmine armastuses ja kõige selle lahtilaskmine, mis meid enam ei toeta, aitab kaasa iseenda usaldamisele.

Vanemate vastuvõtmine on oluline, et elada iseendaga rahus ja tasakaalus.

Hingamispäeva viivad läbi hingamisterapeudid Kaidi Kübar ja Reet Karro, kes muul ajal pakuvad hingamisseansse oma ettevõtetes OÜ Hingamisruum (Kaidi) ja Hingamisstuudio (Reet).

Teemakohase mõtisklusega esineb Jaani kiriku tegevjuht Juhani Jaeger.

 

Osalemine on piletiteta, vaba annetuse korras, ent palume oma tulekust teada anda.

Teave korraldajate kohta ja registreerumine:

Kaidi Kübar www.hingamisruum.ee, tel 515 9339, kaidi@hingamisruum.ee

Reet Karro www.hingamisstuudio.ee, tel 56 492 769, reet@hingamisstuudio.ee

Pärast hingamist loob vestlusringi Katre Koppel. Vestlusringis osalemine on vabatahtlik, kõik asjasthuvitatud võivad vestlema jääda. Palun andke hingamisele registreerumisel teada, kes jääb ka vestlusringi, et planeerida õige kogus teed ja küpsiseid.

Katre on Tartu Ülikooli etnoloogia magistrant ning ta uurib tänapäevaseid spirituaalseid praktikaid. Sel kevadel kaitses ta oma bakalaureusetöö teemal “Vabastava hingamise Algallika kogukond – piirid ja sümbolid.”

Katre Koppel : “Kui sain suve alguses kutse tulla hingama Jaani kirikusse, olin põnevil. Ühelt poolt uurijana nägin kristliku traditsiooni ja kaasaegse tervendamispraktika huvitavat kombinatsiooni, teisalt aga isiklikus plaanis tahtsin teada saada, kuidas on kirikus hingata ja kas see erineb kuidagi teistes kohtades hingamisest. Antud teemad pakuvad mulle huvi siiani ning sooviksin jagada nii enda kui kuulda ka teiste mõtteid kirikus hingamisest.

Seetõttu pakun huvilistele võimalust osaleda vestlusringis, kus arutatakse vabastava hingamise ja kiriku teemadel. Vestlusringi suunavad küsimused võiksid olla järgmised: Mis põhjustel on tuldud kirikusse hingama? Kas kirik kui pühakoda mõjutab hingamiskogemust? Kuivõrd on vabastav hingamine spirituaalne tegevus?

Kuid loomulikult on teretulnud ka teised huvipakkuvad ja arutamist vajavad teemad. Vestluse käigus tekkinud ideid ja järeldusi kasutaksin hea meelega oma magistritöö kirjutamisel (kõigile vestlusringis osalejatele tagatakse soovi korral anonüümsus).”