Vabastava hingamise, energiatöö ja juurte juurde jõudmise kursus

Väepunkti hingamisõhtud said alguse 2011. aasta kevadpoolaastal . Nii nimetasid oma Algallika protsessi- ja hingamistöö meetodil vabastava hingamise rühmaõhtud hingamisterapeudid Reet Karro ja Kaidi Kübar. Õhtute toimumiskohaks valiti Tartu Treffneri Gümnaasium, ajalooline, valgusküllane ja hea energiaga hoone Jaani kiriku, keskaegse ehituskunsti pärli kõrval, kirik kõrgumas otse klassiruumi akende taga. Teatavasti ei ehitatud vanal ajal kirikuid kunagi juhuslikule kohale. Selleks valiti erilise energiaga paigad, kus oli võimalik ennast laadida, puhastada ja tervendada. Nii kuulus ja eriline kirik nagu Jaani kirik  pidi olema ehitatud eriti tugevasse väepunkti, seda tunnetasid kohta valides Reet ja Kaidi ja võivad kinnitada kõik hingamisõhtutel osalenud.  Hingamisõhtute kutsetele lisatigi tekst “Tule ja katseta selle koha väge enda peal! Maailma muutmine algab just siit!”. Hooaja viimane õhtu korraldati otse Jaani kirikus, kohas, kus vägi on kõige tugevam. Jaani kirikus tehti hingamisi veelgi, aga need ei kandnud kiriku soovil enam Väepunkti nime.

2011. aasta sügispoolaastal hakkab Kaidi tööle oma firmas. Väepunkti hingamisõhtutega jätkab Reet esialgu üksinda endiselt Treffneri Gümnaasiumis. Kui registreerub üle 7 inimese, tuleb appi teine Algallika terapeut.

Teemaks on sel hooajal väe leidmine – kogume väge hingamise ja mitmesuguste väestavate võtete abil, plaksutame, tantsime, laulame, retsiteerime, teeme ka energiaharjutusi.

Hingamisõhtute kava järgib kujunenud traditsiooni. Iga korra tuum on 45-minutiline hingamissessioon, millele järgneb 15-minutiline rahunemisaeg. Enne pikaliheitmist tutvustame end, räägime päevateemast ja teeme läbi praktilise hingamis-, energia-, hääle- vms harjutuse. Juba matil lebades teeme teemakohase süvitsimineku. Pärast hingamist jagame kogetut. Õhtu lõpetab ühine mantra.

Hingama on oodatud nii päris alustajad, kui kogenud hingajad, eelteadmised ja varasemad hingamiskogemused ei tee paha, kuid need ei ole nõutavad.

Aeg ja koht: K 18-20.30 Treffneri Gümnaasiumi ruumis 204

Õhtute kava:

 1. 14. september        Mis on vägi? Kuidas saada väelisemaks inimeseks?

 2. 21. september        Vägi maast

 3. 28. september        Vägi taevast

 4. 5. oktoober             Ühendan südames taeva ja maa

 5. 12. oktoober           Vägi õhust ja väehingamine

 6. 19. oktoober           Vägi tulest ja tuleelemendi tugevdamine

 7. 26. oktoober           Vägi ajaloost – ajalugu kui väge andev lugu

 8. 2. november           Vägi juurtest ja sidemest esivanematega

 9. 9. november           Vägi rütmidest ja rituaalidest

 10. 16. november         Vägi rahvaluulest

 11. 23. november         Vägi loitsudest

 12. 30. november         Vägi pärimuskultuurist

Osavõtutasu:

12 €

Grupi maksimaalne suurus:

12 inimest.

Vajalik varustus:

mugav riietus, matt selja alla panemiseks JA magamiskott sissepugemiseks JA veepudel suu kuivamise puhuks; soovi korral mingit näksimist, padjake ja villased sokid

Registreerimine ja teave:

reet@hingamisstuudio.ee