Hingamiskursuse “Naudin iga hetke 2″ 1. töötuba “Reichi süsteem, elustav tants ja vabastav hingamine”

Hingamiskursuse toimumine on küsimärgi all. Juhul, kui gruppi kokku ei saa, jääb see töötuba lihtsalt üksikürituseks ja kursust sellele ei järgne. Kõik huvilised on siiski oodatud!

Eesmärk: tunnen Wilhelm Reichi lihasturvisvööde süsteemi ja jälgin enda omi, oskan sihipäraselt kasutada vabastava hingamise põhitehnikaid ning valida keha eri tasapindades liigutavaid ja energiatakistusi ületavaid tantsuliikumisi. Otsustan, kas jätkata veel 10 nädalat.

Naudin iga hetke 2” on vabastava hingamise, biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse tehnikaid ja alusteadmisi kombineeriv praktiline hingamiskursus, mille 10 töötoa käigus käiakse läbi kogu keha pealaest jalatallani ning vabastatakse pingeid ja blokeeringuid uudsete ja eksperimentaalsete tehnikatega, mis aitavad ennast paremini tundma ja juhtima õppida ning soovi korral ka ümber kujundada.

Kursuse 1. töötoas tutvume Wilhelm Reichi seitsme lihasturvisvöö süsteemiga. Selle järgi kujunevad nii füüsiliste kui psühholoogiliste traumade tagajärjel keha eri osades püsiva lihaspinge tsoonid, mis piiravad liikuvust ja energiaringlust ning ei luba kogeda elu kogu rikkalikkust ja küllust. Lihasturvis on sulatatav spetsiaalsete tehnikatega, millest lihtsamaid ja kõrvalabi mittenõudvaid kasutame ka kursusel.

Õpime sidekudet taaseelustavat tantsu (myofascial unwinding). Just jäik sidekude ongi pingevööde kujunemisel põhirollis. Sidekude taaselustavas tantsus vaheldub venitamine kokkutõmbamisega, liigutused on voolavad, spontaansed ja korrapäratud, tasakaalukese nihkub pidevalt, nii treenib kogu keha mänguliselt, tantsuliselt ja nauditavalt läbi. Teeme seda!

Õpime vabastava hingamise põhitehnikat, sügavat teadlikku pausideta tsirkulaarset energiahingamist, mis lubab sügavamalt endasse vaadata, saada kontakti kehas, alateadvuses ja ülateadvuses toimuvaga ning ennast energiaga laadida. Pärast tehnikaga tutvumist teeme läbi täispika vabastava hingamise seansi lõpulõdvestusega. Töötoa lõpetab väering.

Kaasa soovitame võtta naturaalsest materjalist lina külje alla, pehme peaaluse (nt kokkupandud salli) ja veepudeli. Kuni pikaliheitmiseni oleme sokkidega või paljajalu. Selga soovitame panna jahedama ruumi joogariided või õhukese spordidressi.

Hind: see töötuba 15 € või kogu kursus ettemaksuna 129 € või kuumaksega 45 € 6. veebruaril, 5. märtsil ja 2. aprillil.

Palume registreeruda https://forms.gle/epBA6w4zog27TAgt6

Info: Reet Karro reet@juugakoda.ee tel 56 49 27 69

Kohtumiseni Juugakojas!

Tänu kujutise motiivi eest: http://verlawade.com/service/the-tree-of-joy/