Töötuba “Häälestun päevaks Osho tšakrahingamisega” Südame Tarkuse Päeval 19.10.2019

Aktiivne püstiasendis hingamine koos liigutustega, keskendudes kordamööda erinevatele energiakeskustele, kehapiirkondadele ja funktsioonidele, millele järgneb lühike vaikusemeditatsioon ja kogemuste jagamine.

Osho tšakrahingamine on aktiivmeditatsioon, kus spetsiaalne Osho tšakrahingamismuusika, sügav ja kiire hingamine ning valitud kehaliigutused toovad teadlikkust, vitaalsust ja vaikust kõigisse seitsmesse tśakrasse ja kogu ellu.

Meditatsiooni esimeses osas seisavad kõik veidi harkis jalgadega, silmad kinni, hingates muusika ja juhendamise järgi vaheldumisi kordamööda igasse tšakrasse, keskendudes samal ajal nende omadustele ja ülesannetele. Kogemuste kohaselt paljud näevad ja tunnetavaid oma energiaid paremini, kui muul ajal. Teises osas istuvad kõik sirge seljaga maas, vaba ruumi olemasolul heidavad selili või kõhuli ja lihtsalt on vaikuses, olles toimuvale vaatlejad ilma hinnaguteta.

Lõppu jätame aja väikese kokkuvõtte tegemiseks, et kõik saaksid minna päevale vastu lõpetatusse jõudnuna, rõõmsana ja põnevil sel huvitaval päeval veel ees ootavate avastuste ja taipamiste ees.


Töötoa ettevalmistaja ja läbiviija Reet Karro on hingamis- ja reikiõpetaja ning sertifitseeritud biodünaamilise hingamise terapeut. Loodetavasti kunagi ka kutsega täiskasvanute koolitaja. Hingamiskoolitusi on ta korraldanud ja juhtinud alates 2011. aasta kevadest. Tema ise teeb tšakrahingamist igapäevaselt oma hommikurituaali osana ning kõige paremad loomeideed tulevadki talle just selle meditatsiooni ajal. Reet eelistab hingata välisõhus, looduses.

Igaks juhuks võib kaasa võtta mati ja/või pleedi. Töötoa hind on Südame Tarkuse Päevade päevapileti sees. Parim on teha seda meditatsiooni tühja kõhuga. Rohkem infot: http://juugakoda.ee