Hingamisega vabatantsu ja vabastava hingamise õhtu

Elame ennast välja loov- ja vabatantsu põhimõttel tantsides ja hingates. Jätkame pikaliasendis vabastavalt hingates.

Illustratiivne foto, leitud internetist. Energia on tuntav!

Vabatants on loovtants, kus läbi tantsu väljendatakse tundeid ja emotsioone. Tantsija õpib enda keha tundma ning vabalt ja loomulikult liikuma.

Vabastav hingamine ehk teadlik ühendatud tsirkulaarne rütmiline energiahingamine on hingamisteraapia liik, mille abil saame parema kontakti oma tegelike mõtete ja tunnete ning endas peituva väega. See hingamine on ühenduslüli meie teadvuse ja alateadvuse vahel. Nii hingates saame üle võtta oma mõtete juhtimise ja saada selleks, kes me tegelikult oleme. Sellise hingamise tulemusel rikastub keha hapnikuga, suureneb elujõud, tõuseb energiatase, võivad paraneda väiksemad terviseprobleemid. Loe veel: http://www.juugakoda.ee/teraapiad/hingamisteraapia/vabastav-hingamine/

Enamasti hingatakse vabastavalt pikaliasendis, keha täiesti lõdvestunud. Kuid vabastavalt saab hingata ka istudes, seistes ja liikudes. Seekord hingame pool seansi ajast loov- ja vabatantsu põhimõttel, algul sisse elades, seejärel oma tundeid välja elades ja piiranguid vabastades. Poole seansi peal heidame pikali ja jätkame tavapärasemat vabastavat hingamist, kuid kuna keha on lahti liigutatud, võib spontaanne liigutamine jätkuda ka lebamise ajal. Kasutame ekstaatilisi ja inspireerivaid saatemuusikaid.

Juhendaja Reet Karro on lõpetanud Algallika protsessi ja hingamistöö ning biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse terapeudi koolitused. Viimatimainitud koolituse kavva kuulus ulatuslik tantsupraktika – loovtants, vabatants ja aktiivmeditatsioonid. Vabatantsu julgelt hingamisseanssi lülitama õppis ta hingamisguru Dan Brulé 3- ja 6-päevasel kursusel. Reet tantsib hea meelega ka oma teraapiaseanssidel ja vabal ajal.

Aeg: E, 15.07 18.15-20.30.

Koht: Juugakoda

Soovi korral võtta kaasa naturaalsest materjalist lina/pleed sünteetilise mati katmiseks ja midagi pehmet pea alla. Õhukesed alusmatid ja pealevõetavad pleedid on olemas.

Üks osalemiskord maksab 14 €, kolme korra kaart 37 €.  Pank: OÜ Juugakoda, a/a EE752200221066957510 Swedbangas, viitenumber 2019015, seletusse palume märkida nimi ja kuupäev.

Palume oma tulekust teada anda:

Reet Karro  reet@juugakoda.ee    tel 56 49 27 69

Vabastava hingamise rühmaõhtute eelis on koosloomises sündiv sünergia, kõrgem energiatase, rühmaliikmete vastastikune toetus ja rikastavad kogemused. Kui aga eelistate privaatsust, ainult endale suunatud tähelepanu ja toetust, tasub mõelda individuaalseansile.