Sufi pöörlemismeditatsioon

sufi whirlingLapsena võisid tunda vaimustust vurrina keerlemisest. Vaevalt, et sa teadsid, et tegelesid sajanditevanuse sufi pöörlemisrituaaliga. Olles mõeldud ühendama mõistust, südant ja keha, võib pöörlemismeditatsioon noorendada, taastada hormonaalse tasakaalu ja suurendada elujõudu. See tiibetlaste praktiseeritud iidne liikumismeditatsiooni vorm aitab venitada lihaseid ja liigeseid, parandab lihastoonust ja suurendab liikuvust. Tiibeti laamad usuvad, et keha pöörlemine viskab välja negatiivsed jäägid ning tugevdab seost parema ja vasaku ajupoolkera vahel. Keskme keerlema panek stimuleerib keha energiasüsteemi ja äratab tšakrad.

Pane keha pöörlema

Pöörlemismeditatsiooni võib praktiseerida muusikaga või ilma. Taga, et su kõht poleks liiga täis (muidu võib tekkida iiveldus). Alusta silmi lahti hoides. Tee kindlaks kehakeskme asukoht ja tõsta käed õlgade kõrgusele. Hoia parema käe peopesa üles suunatult ja vasak käsi allpool, peopesa allapoole suunatult. Lõõgasta lihased, samal ajal kui hakkad aeglaselt päripäeva pöörlema (võid pöörelda ka vastupäeva, kui see tundub loomulikum. Sellisel juhul on käte asend vastupidine.). Hoia silmad fikseerituna ühele oma üles tõstetatud käele. Jätka pöörlemist 10 minutit või kuni tunned, et see on mugav ja saad seda ilma pearingluseta jätkata. Luba oma kehal määrata, millal lõpetada. Seisa paigal või lasku vaikselt põrandale, hinga sügavalt ja lõõgastu.

Pane oma emotsioonid pöörlema

Pöörlemise ajal võid kogeda emotsionaalse vabanemise tunnet. Mõned inimesed naeravad, samal ajal kui teised kogevad rahu ja rõõmupisaraid. Tiibetlased usuvad, et pöörlemine ühendab meid taas oma südamekeskusega, kus elutsevad jumalik armastus, muusika, usk ja poeesia. Usutavasti ühendub inimene pöörlemise lõpul Maaga, andes kogunenud energiad tagasi pinnasele. Vaata pöörlemismeditatsiooni näitena seda sufi pöörlemise videot.

 

 

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Originaali „Getting Around to Whirling Meditation“ autor on Alex Kecskes ja see ilmus portaali WorldLifeStyle rubriigis Health+Fitness

Tõlkis ja Hingamisstuudio lehele riputas Reet Karro.

[fb_button]