Reiki on ohutu

reiki therapy

Reikiravi on ohutu, kui seda kasutatakse mõistlikult, meditsiinilise ravi toetamiseks ja mitte asemel.

Reikile ei ole teada ühtki meditsiinilist vastunäidustust. Samuti ei esine aegu, kui reiki oleks ebasobiv. See on väga kaalukas väide, väga oluline, seega uurime seda veel hoolikamalt.

 

Reiki on tasakaalustav

Reiki tasakaalustab inimese kogu süsteemi. Mida tasakaalukam on organism, seda vähem stressis see on. Mida vähem stressis organism on, seda vastupidavam ja elastsem see on ning seda tõhusamalt see ennast tervendab.

Reiki soodustab saaja organismis tasakaalu taastamist ja optimeerib seega enesetervendamist. Reikiravi toetab ja ruineeri keha loomulikku enesetervendamisprotsessi.

Kui reikiravi kasutada osana täiendravi skeemist meditsiinilise diagnoosiga inimesele, ei ole reikiravi suunatud otseselt tema haiguse või ühegi sümptomi kõrvaldamisele. Selle asemel soodustab reikiravi selle inimese kogu süsteemi tasakaalustumist, nii et inimene on võimeline paremini toime tulema nii haigusega, kui meditsiinilise ravi kõrvalmõjudega.

Reikiravi toetab inimese jätkuvat meditsiinilist ravi ja ei sega vahele meditsiinilises ravis osalevatele protsessidele.

 

Reikiravi osutamine

Peale ravi iseloomu, vaatleb tervishoid ka seda, kuidas ravi teostatakse, ehk kuidas see patsiendini jõuab.

Mõnikord on põhjusi, miks ravi, mis mõnd patsienti aidata võiks, temani ei jõua. Näiteks mõned vähihaiged, kellel teoreetiliselt võiks abi olla massaažist, võivad olla liiga nõrgad, et massaaži ohutult vastu võtta, või kehaosad, mida ohutult masseerida võiks, võivad piirduda üksnes käte või jalgadega.

Reikiravi teostatakse tavaliselt kerge, mitteinvasiivse puudutuse teel. Samuti võib reikipraktiku käsi jääda õhku keha kohale. Karantiiniolukorras pakub reikipraktik ravi kinnastega ja mistahes kaitseriietusega, mida haigla ette näeb.

Kuna reikipuudutus on mittemanipuleeriv (või isegi mittekontaktne), ei ole sellel vastunäidustusi.

Reikiravi osutamine ei eelda mingite ainete manustamist. Saajal ei paluta midagi alla neelata, samuti ei määrita mingeid aineid nahale. Reikiraviga ei kaasne midagi materiaalset, mis meditsiinilisele ravile vahele segaks või mõjutaks saaja tervist.

Seega ei ole tavameditsiini seisukohast reikil meditsiinilisi vastunäidustusi ega ebasobivat aega selle vahendamiseks.

 

Kasutage tervet mõistust

Reikiravi on alati ohutu pakkuda, juhul kui te hoolitsete ka kõige muu vajaliku eest. Näiteks õnnetuse puhul võite asetada ühe reikikäe ohvrile, samal ajal, kui helistate kiirabi numbril.

Reiki ei asenda tavameditsiini, kuid arukalt kasutatuna võib reikiravi olla väärtuslik abivahend, mis aitab parandada meditsiinilise ravi tulemusi.

 

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Originaal, „Reiki Is Safe” on avaldatud portaalis Reiki Medicine and Self Care with Pamela Miles.
Tõlkis Reet Karro, www.hingamisstuudio.ee/reiki.
Artikkel on kaitstud autoriõigusega.

Kujutis pärineb väljaande U.S. News reikiteemalise artikli “What Is Reiki?” juurest.