Muljeid hingamisteraapia BBTRSi terapeutide kursuselt Männiku Metsatalus augustis 2022

Olles üle elanud madalseisu, andnud ära suured ja ilusad ruumid ning olnud lähedal hingamisterapeudi tööst loobumisele, olin üllatunud kutsest hakata augustis Männiku Metsatalus BBTRSi kursusel assistendiks. Minu standardid on alati kõrged olnud, oleksin soovinud olla assistendina ideaalne eeskuju kõigile ja õnnistus kogu seltskonnale. Kuidas minna sinna, kui Su energiatase parasjagu nii kõrge ei ole?

Olen väga rõõmus, et kursuse korraldaja Kristina Antšaki kutse siiski vastu võtsin. Kuigi alguses tundsin end teistega võrreldes kohmaka, ebasportliku ja inimpelguriks muutununa, oli mul siiski tugev aluspõhi. Mu keha tõmbus teiste siredate ja sportlike kehade mõjul sirgemaks ja tuletas meelde varem saavutatud elastsuse. Maaühendus taastus ja tugevnes. Suhtlemisoskus paranes kiiresti. Tervislik taimetoit, millest tegin veganvaliku, muutis mind iga päevaga puhtamaks. Maa pakkus maaenergiat ja tiigis ujumine lahustas pinged. Pöörased tantsud lisasid vastupidavust ja looduses viibimine sulatas stressi. Saun avas poore ja südant.

Mõistev õpetaja Nisarga Eryk Dobosz korraldas lisaks kogu gruppi hõlmavatele tegevustele tööd paarides, kolmikutes ja nelikutes, mis lasi tutvuda mõnede rühmakaaslastega veelgi põhjalikumalt ja lisas turvatunnet. Grupis oli imehea huumorimeelega ja võrratult ägedaid inimesi. Sain kolm korda ka ise biodünaamiliselt hingata, mis mõjus avardavalt ja energiat muutvalt. Mu suhtlemisoskus ja eriti inglise keeles suhtlemise oskus paranes.

Assistendina ma end täiesti laitmatuna ei tundnud. Kuid õnneks olid ülejäänud assistendid imeinimesed Helen Haava ja Toby Duerr, kelle ülienergiline tegutsemine mindki edasi kandis, kui mina juba oma avaneva Sisemise Lapsega kimpus olin. Tänu Helenile pesime igal õhtul koolitusruumi ja selle eesruumi põrandad, isegi kui väga väsinud olime. Helen ja Tobias laulsid seda tehes lustlikult ooperiaariaid. Aitäh!

Kursuse teises pooles hakkasin saama üllatuslikku tagasisidet – ma mõjuvat turvatunnet tekitavalt, rahustavalt, inimestele meeldib minu isetu teenimine. Mitu inimest tahtis mind hingamispaariliseks valida, kuid ma ei saanud assistendina neile paariliseks hakata. Siiski tekitas hea tunde, et nad mind välja valisid.

Mõistsin, kui oluline on meisterlikuks terapeudiks saamisel olla kursusel assistent, jälgida kõikide protsesside kulgemist, mitte vaid enda ja oma paarilise oma, nagu paarilise hingamisseanssi juhtides. Muljet avaldas kõikide inimeste paralleelse avanemise pealtnägemine. Kuidas üks kaitsekiht teise järel kadus, kuni paljastus õrn ja haavatav, süütu ja puhas olend või olemus. Nagu mul endalgi. Empaatia tugevnes niivõrd, et teise tunded olid sama hästi ka sinu omad. Assistendina oli vaja endalt tihti küsida, kas grupikaaslane vajab toetust, või vaba ruumi enda ümber. Õrnade olenditega oli vaja olla õrn ja delikaatne. Tekkis mulje, et tavaelus käitume üksteisega kui elevandid portselanipoes. Sellepärast vajamegi nii palju kaitsekihte.

Samal ajal tugevdasid meie pöörased tantsud kõikide füüsist ja vaimu. Mõned pehmodena kursusele tulnud muutusid sitkemaks ja vastupidavamaks, mehed mehisemaks ja naised naiselikumaks. Sisemine vägi paiskus esile. Alaväärsustunne tuli välja, sai märgatud ja sulatatud. Nii mõnedki rühmakaaslased rõõmustasid, et tunnevad oma täis potentsiaali avanemist ja tunnetavad oma autentset olemust.

Võrratult tore oli kogeda, et kõik ebameeldivad, valusad ja isegi talumatud tunded ja seisundid on ajutised ja asenduvad peatselt nauditavamate olekutega, kui lubada neil lihtsalt olla ja nendega mitte võidelda. Kõik oli üle minev ja ümber kujunev. Ja ümberringi kogesid teised samu või sarnaseid tundeid ja olid sinu tunnete suhtes mõistvad.

Meie grupis oli rohkem välismaalasi (Ühendkuningriigist, Šveitsist, Saksamaalt, Norrast, Rootsist, Soomest, Itaaliast, Portugalist, USAst) kui eestlasi, nii mehi kui naisi. Oli  üsna mitu arsti, meedikut, terapeuti ja psühhoterapeuti. Eestlased olid kõik varem BBTRSi kursusel käinud ja juba alustanud seansside pakkumist või vahetamist. Enamik välismaalasi olid algajad, kuid mõned neist olid õppinud veebi teel BBTRSi pakkuma, mida saab ka õppida veebi teel. Nende jaoks oli uus kontaktseansside kõrgem energiatase, intensiivsemad emotsioonid ja julgem iseloom – veebis tuleb olla ettevaatlik ja liikuda edasi aeglaselt, et kliendi protsessid üleliia ei aktiveeruks – nii nagu reaalilmas ju veebis terapeut teda toetada ei saaks. Samuti nautisid nad puudutustega toetamist ja ise puudutuste vastuvõtmist, mis samuti veebis puudu jääb.

Grupp sulandus iga päevaga rohkem kokku, viimasel õhtul ei tahetud enam koolitussaalist lahkudagi, tants käis hiliste õhtutundideni.

Järgmisel päeval oligi lõpupäev. Olin pärast hilja magama saamist väsinud ja ei maganud korralikult välja. Lümf ei liikunud ja ma ei tundnud ennast mõnusalt. See paistis välja lõpupiltidel, mille pärast hiljem piinlikkust tundsin. Kahetsesin hiljem neid vaadates ja pakkusin endale kaastunnet. Õnneks olid kõik teised piltidel väga kenad ja vahetud.

Meie vahetu suhtlemine jätkus Whatsappis, kus rühmaliikmed said üksteist edasi toetada, ehkki suurem osa juba Euroopat mööda laiali ja mõni hoopis teisel pool maakera. See andis nii palju turvatunnet.

Pärast kursust hakkasin uuesti hommikuti Emajõe äärde jooksma ja seal energiaharjutusi tegema, nagu olen teinud BBTRSi maailma sattumisest peale (2017). See annab nii palju päevale juurde, kui hommikul oled ennast avanud ja kõik energiad käivitanud. Keha jätkas puhastumist ja tagasi aktiivsemasse, virgemasse, liikuvamasse, rühikamasse olekusse muutumist.

Läksin Männikule küsimusega, kas jätkata hingamisterapeudi ja reikiõpetajana. Vastus oli jah !!! Teadsin kogu aeg, et talvel ja kevadel ei saanudki Universum eriti kedagi minu juurde saata, kuna mul ei olnud piisavalt energiat teiste aitamiseks. Männikul saadud positiivne tagasiside lisas eneseusku. Kui energia vabalt voolab, saan teha seda, milleks olen siia ilma tulnud. Sest mul on selleks andeid ja potentsiaali.

Sügisel on mul lähenemas plaaniline operatsioon. Pärast seda jätkan tööd terapeudina. Võib-olla juba enne sedagi veebi kaudu või kodukülastustena, eks näeb J

❤️ Suur tänu kutsujad, suur tänu kaaslased ja õpetajad! Aitäh! Aitäh! Aitäh! ❤️

Hingamisterapeut ja kutseta täiskasvanukoolitaja Reet Karro (Maarireet)