Reet Karrol täitub 21. jaanuaril 10. aasta terapeudina töötamist

Reet Karro 21. jaanuaril 2011

Tartu teraapiakeskus Hingamisstuudio avas uksed Raekoja plats 8 III korruse väikeses 7 m2 toakeses 21. jaanuaril 2011. Nimi leiutati vastusena maja haldava Tartu Kultuurkapitali palvele – majajuhile oli vaja ruumi iseloomustavat lühidat ja arusaadavat nime. Aasta pärast koliti sama platsi Vabaduse puiestee äärsesse pangamajja Raekoja plats 20 ja kahe aasta pärast vaiksemat kohta otsides äärelinna, Karlovasse, Saekoja 36a II korrusele 17 m2 ruumi. Praegustes 48 m2 suurustes ruumides ollakse 2017. aasta algusest, esialgu ikka veel Hingamisstuudio ja juunist alates juba Juugakoja nime all. Nimi Juugakoda kanaldus vastusena palvele leida nimi, mis oleks suupärane, kuid eesti keeles midagi konkreetset ei tähendaks, nii et see sobiks iga teraapia või meetodi jaoks ja tegeliku sisu saaks sellele anda ise. Pärast ruumile teise nime andmist jäi Hingamisstuudio vaid hingamise teemalise veebilehe nimeks, mis pikka aega tuli otsinguportaalides vabastava hingamise materjale otsides välja esimeste hulgas. Juugakoda on aga praegu nii teraapiakeskuse kui veebilehe kui FB lehe nimi.

Tegelikult ei ole teraapiakeskuse nimi esmatähtis. 21. jaanuaril täitub 10 aastat terapeudina töötamist hingamisterapeut ja täiskasvanukoolitajal Reet Karrol (Maarireedal). 10 aasta jooksul on tema juures käinud pooletuhande üksikkliendi ringis ja sadu gruppe. Inimesed on jaganud oma kordumatuid lugusid, hinganud ja usaldanud, arenenud ja tervenenud. Selle aja jooksul on Reet ise kõvasti arenenud – lõpetanud Algallika protsessi ja hingamistöö terapeudi õpingud Binnie Dansby juures, mis tal Hingamisstuudio asutamise ajal alles pooleli olid, õppinud reikimeister-õpetajaks ja India peamassaaži tegijaks, läbinud 2-aastase biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse terapeudi väljaõppe, täiendanud ennast kõigis õpitud teraapiates, Dan Brulé lühematel ja pikematel terapeudiõppe baaskoolitustel, õppinud juurde veidi Barsi ja EFT-d, kristalliteraapiat, Wim Hofi meetodit ja heliteraapiat jne jne, sekka käinud ka peavoolu koolitustel ja püüdnud saada kutsega täiskasvanukoolitajaks. Iga õpitud meetod on jätnud oma jälje, kuid kõige enam meeldib Reedale teha suure energiaga tehnikaid, kus energia liigub silmaga nähtavalt ja võimalikud on kiired muutused.

Enamiku aja sellest 10 aastast, on Reet koostanud ka Hingamisstuudio/Juugakoja uudiskirju, kus lisaks saabuvatele sündmustele on tutvustatud alternatiivseid terviseuudisi, Eesti ja maailma uudisi ning teateid uue, õiglase ja jätkusuutliku ühiskonnakorralduse saabumisest. Parematel päevadel valmis igal nädalal uus uudiskiri. Viimasel ajal on Reet võtnud endale rohkem hingetõmbeaega ja uudiskirjad jäänud märgatavalt harvemaks, kuid nende ilmumise plaan on jätkuv.

21. jaanuaril toimub Juugakojas ILMA TOETUSETA ühishingamine, kuhu on oodatud inimesed, kes on eelnevalt vähemalt kolm korda Reet Karro toetusel hinganud. Kohaletulnud jagavad oma protsessi ja tulevikusoove (nii isiklikke kui Reedale kui terapeudile). Seejärel tantsitakse energia liikumapanekuks natukene, siis heidetakse ringis põrandale ja hakatakse kõik koos muusika saatel hingama, toetades ennast ise. Kõik visualiseerivad võimalikult head tulevikku endale, maailmale ja Juugakojale. Pärast tunniajalist hingamist jagatakse nähtud pilte ja luuakse ühisvisiooni.

Kõige lõpuks juuakse termostest leiget teed ja süüakse veidi pidulikumaid suupisteid kui tavaliselt.

Koht on Juugakoda, Saekoja 36a-310 Tartus, teejuhised. Aeg neljapäeval, 21.01 kell 18.15-20.45 (kui juttu jätkub kauemaks, on meil aega kella 22-ni).

Sissepääsutasu ei ole, hea meelega võetakse vastu kingitusi ja annetusi ning muud abi. Näiteks kui keegi, kellel on endal arvestatavalt hingamiskogemust ja parimal juhul ka mingi teraapia väljaõpe või kogemus soovib mitte hingata, vaid hingajaid toetada, on see teretulnud. Või kui keegi soovib hingamise ajal hoopis ette valmistada suupisteid ja teha värsket kuuma teed, on see samuti teretulnud, aga ärge jätke ennast ilma hingamisvõimalusest, kui Teie juhatus teid selgelt teisiti ei suuna!

See kuulutus jääb ainult Hingamisstuudio ja Juugakoja kodulehtedele, ei lähe Facebooki.

Palun teatage tulekusoovist, kirjutades reet@juugakoda.ee või saates SMS tel 56492769.

Täname ja loodetavasti kohtume!