14-osaline hingamiskursus “Olen nauding.”


Kevadele vastu rõõmsalt, pingevabalt ja energiliselt! Kutsume enesega tegelenuid ja energialiigutamist praktiseerinuid 14 töötoaga hingamiskursusele sidekude elustava tantsulise liikumise, hääletreeningu ja vabastava hingamisega!

“Olen nauding” on vabastava hingamise, biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse tehnikaid ja alusteadmisi kombineeriv praktiline hingamiskursus, mille käigus käiakse läbi kogu keha pealaest jalatallani ning vabastatakse pingeid ja blokeeringuid uudsete ja eksperimentaalsete tehnikatega, mis aitavad ennast paremini tundma ja juhtima õppida ning soovi korral ka ümber kujundada.

Ideaalis voolab energia vabalt kogu kehas, kogeme ja jagame armastust, oleme ise armastus ja naudime kõike, mida teeme. Väikelapsena oli see meile püsivalt omane, täiskasvanuna on suur hulk elusust ja vahetust tõenäoliselt pärsitud, kehagi tõenäoliselt kohmakam, või liigub ja hingab piiratumalt, kui võiks. Loomupärase olukorra taastamiseks on palju eri võimalusi ja tehnikaid.

2019. aasta sügishooajal toimusid Juugakojas 10 hingamistöötuba, mille eel tehti soojenduseks ekstaatilist loovtantsu ja kehalisi harjutusi. Iga töötoa alguses rääkisime teemast, tantsisime ekstaatiliselt ja tegime keha-, näo-, hääle- või hingamisharjutusi. Töötoa põhiosa oli täispikk hingamissessioon lõpulõdvestusega Lõpus jagasime teetassi juures hingamiskogemusi ja tegime energiaringi.

Käisime läbi kogu keha pealaest varbaotsteni. Kuna kursusel käinud jäid oma arengu ja õpikogemusega rahule, otsustasime kursust kevadpoolaastal korrata ja edasi arendada juba kõrgemal tasemel, kulutamata aega sellele, mis nii kasulik ei tundunud ning pühendades rohkem aega olulisematele teemadele. Novembris lõpetanutega on kutsutud ühinema teisedki tarmukad inimesed, kes on julgenud endasse sügavalt sisse vaadata ja liigutada energiat aktiivmeditatsioonide, ekstaatilise tantsu, Wim Hofi hingamise, tantra, sufi rituaalide, väejooga või teiste keha ja meelt aktiveerivate praktikatega.

Täname foto eest: https://www.tripadvisor.co.nz/LocationPhotoDirectLink-g297701-d12245800-i247650741-Under_the_Banyan_Tree-Ubud_Gianyar_Regency_Bali.html

Kellaaeg on 17.30-20.45 ja nädalapäev teisipäev. Koht on Tartus, Karlovas asuvas Juugakojas, Saekoja 36a III korrusel.

Teemad kordavad üldjoontes eelmisi teemasid, kuid mitmeid neist saame käsitleda põhjalikumalt ja juba uuel tasemel. Saatemuusikad, tantsumeloodiad ja rütmid on uued.

Teemad on:

7. jaanuar Reichi süsteem, sidekude taaselustav tants ja vabastav hingamine.

14. jaanuar Keha energiaaudit ja kogu keha läbihingamine.

21. jaanuar Silmamaskist vabanedes näen maailma täiuslikkust

28. jaanuar Lõua- ning kurgu-kaelapiirkonna aktiveerimine ja vabastamine

4. veebruar Lõuamaskist vabanedes tekib spontaansus ja elulust

11. veebruar Takistusteta kurguhingamine, painduvus ja emotsionaalne vabadus

18. veebruar Eneseväljendus hääle abil, laulmine ja emotsioonide hääleline väljaelamine

25. veebruar – peame koolivaheaega

3. märts Südameenergia vaba voolamine spontaanse mängu ja häälitsustega

10. märts Südameenergia vaba voolamine
Karuneshi Südamemeditatsiooniga

31. märts Wim Hofi hingamistehnika ja võimete piiride avardamine VEEBIPÕHINE

7. aprill Vahelihas elastne ja vaba, energia liigub vabalt üles-alla VEEBIPÕHINE

14. aprill Pingevaba kõht ja lõõgastunud olek, kuni triljon mikroelukat hüppab rõõmust

21. aprill Vaagna avamine. Energia vaba voolamine kogu kehas ja naudingu kogemine igas eluavalduses

28. aprill Kokkuvõte ja tagasivaade läbitud teele.

Juhendaja on kogenud Algallika protsessi ja hingamistöö ning Biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse terapeut Reet Karro.

Kaasa soovitame võtta naturaalsest materjalist lina külje alla, PVC-mati peale, pehme peaaluse (nt kokkupandud salli) ja veepudeli. Tiigi tänava saali
palume lisaks võtta pleedi või magamiskoti peale võtmiseks /sisse pugemiseks. Kuni pikaliheitmiseni oleme mõlemal pool sokkidega või paljajalu. Selga soovitame panna jahedama ruumi joogariided või õhukese spordidressi.

Hind: iga töötuba 16 € VÕI kogu kursus ühes osas ette makstes 182 €, või kuumaksega makstes 50 € 7. jaanuaril, 4. veebruaril, 3. märtsil ja 31. märtsil.

21. jaanuaril liitujatele kogu kursus ühes osas ette makstes 168 € või esimene kuumakse 39 €, lisaks saavad nad kirjalikud materjalid kahe esimese osa kohta.


Panka makstes: saaja Juugakoda, IBAN
EE752200221066957510 , pank Swedbank, viitenumber 202015, selgitus “hingamiskursus “Olen nauding”” või töötubade kuupäevad.

Palume registreeruda siin.

Info: Reet Karro reet@juugakoda.ee tel 56 49 27 69

Kohtumiseni Juugakojas!