Praktiline lühiloeng: Biodünaamiline Hingamine ja Trauma Vabastamine – kellele ja milleks? Südame Tarkuse Päevadel 2018

Tutvume Biodünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise teraapiameetodi lähtekohtade ja elementidega, saame vastused küsimustele ja teeme bioenergiat liigutavaid, pingeid vabastavaid ja meeleseisundit muutvaid harjutusi.

Giten Tonkovi loodud Biodünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise Süsteem (BBTRS) on uus lähenemine kehale orienteeritud tervendamises. See põhineb spetsiaalse hingamistehnika kombineerimisel teadliku liikumise ja tantsu, eriliste puudutus- ja kehatöö tehnikate ning süvapingete vabastamise harjutustega.

BBTRS tugineb põhimõttele, et sünnil, lapsepõlves ja elu jooksul läbi elatud traumad ja eluperioodid salvestuvad kehamälus traumaatiliste mälestustena ja kroonilise lihaspingena, mis mõjutab elustiili ja arusaamu elust ning tähelepanuta jätmisel võib süveneda ja tekitada haigusseisundeid. Näiteks pingest krooniliselt kokkutõmbunud ja jäigastunud diafragma ei võimalda täiel rinnal hingata, elu võimalustest rõõmu tunda. See loob arusaama võimaluste piiratusest, elu ahistavusest, vaesusest ja puudusest. Selle asemel, et sisendada sellele inimesele positiivseid mõtteid, töötatakse BBTRS-s tema diafragma ja hingamislihastega. Kui õhk jälle vabamalt edasi-tagasi liigub, muutuvad ka mõtted helgemaks ja eluvaade optimistlikumaks.

Seanssidel uuritakse kehas toimuvat, energia tardumist või seiskumist ja aidatakse see liikuma, kasutades massaaži, venitusi, survet, loksutamist jms, samal ajal, kui klient sügavalt hingab. Kehasse salvestunud pinged ja traumad vabastatakse ülevalt alla, üks pingevöö korraga, kasutades liikumist, tantsu, hingamist ürgse muusikaga, häälitsemist, helisid, aroome, punktimassaaži, sidekoe massaaži, suunavaid küsimusi ja juhendamist. Kanntakse elastseid, liigutamist võimaldavaid riideid, terapeut kasutab lisaks salvestatud muusikale naturaalseid helisid – kõristit, šamaanitrummi, helikaussi, tuulekella jms, viirukit, eeterlikku maheõli ja tuunimisharki.

BBTRS sobib ärevushäire, posttraumaatilise stressi, sünnitrauma, raske lapsepõlve, elu jooksul üle elatud füüsiliste vigastuste, traumade ja operatsioonide tagajärgede leevendamiseks. Seda ei soovitata alla 16-aastastele, rasedatele, vähem kui 30 päeva tagasi toimunud traumade, raskete vaimsete häirete, kõrgvererõhktõve, südamehaiguste, glaukoomi, aneürismi vms korral. Samas sobib see kontrolli all olevate krooniliste haiguste ja paranemisjärgus ägedate haiguste korral.

Lühiloengu pidaja Reet Karro on Tartus 8. aastat tegutsev kvalifitseeritud ALGALLIKA Protsessi ja Hingamistöö terapeut, sertifitseeritud Biodünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise juhendaja ning reikimeister-õpetaja.

Aeg: laupäeval, 20. oktoobril kell 17.00-18.00

Koht: Südame Tarkuse Päevad, Tartu, Vanemuise 48 väike saal (II korrusel)

Lühiloeng on Südame Tarkuse Päevade päevapileti sees. Soovi korral võib toetada väikese saali rendi maksmist.

Rohkem infot: http://www.juugakoda.ee/teraapiad/hingamisteraapia-pikk/biodunaamiline-hingamine-ja-trauma-vabastamine/

E-post: reet@juugakoda.ee