Praktiline hingamiskoolitus “Enese tasakaalustamine hingamisega. Regulaarne pausidega hingamine.”

Õpime ennast tasakaalustama võrdse pikkusega sisse ja välja hingates ning pausi pidades. Koolitus jätkub täispika vabastava hingamise seansiga ja lõpeb kogemuste jagamisega teetassi juures.

Hingamine on hämmastav kehafunktsioon, mis on ühtaegu autonoomne ja meie kontrolli all. Sobiva tehnikaga hingates saab nii käivituda kui lõdvestuda, puhastuda, mobiliseerida energiavarusid, tuua pinnale allasurutud emotsioone või vabaneda oma aja ära elanud hoiakutest.

23.05 hingamiskoolitusel õpime ennast tasakaalustama ruutu hingates (hingates teatud ajavahemiku jooksul sisse, tehes sama pika pausi, hingates sama pikalt välja ja tehes jällegi sama pika pausi). “See tugevdab mentaalset fookust ja keskendumisvõimet, olles seega mindfulnessi praktika. Samuti tasakaalustab see energiat ja närvisüsteemi. Samuti on see hea keskmesse viiv ajatäide nt järjekorras oodates või tõkkepuu taga seistes ning iga kord, kui tahad olla maandatud, fokusseeritud, ergas ja lõdvestatud.” (Allikas: Dan Brulè „Just Breathe“)

Koolituse teise poole moodustab täispikk hingamisseanss vahelduvate muusikate järgi.  Seansil kogetavad sügavad enesesse vaatamised ja lõpuks sügavasse lõdvestusse jõudmine võib olla üllatav nii mõnelegi.

Koolitaja Reet Karro on  diplomeeritud pedagoog, ALGALLIKA Protsessi ja Hingamistöö terapeut, Biodünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise edasijõudnud praktik, Dan Brulé õpetatava hingamistöö baastaseme praktik ning reikimeister-õpetaja. Hingamiskoolitusi on ta korraldanud ja juhtinud alates 2011. aasta kevadest. 

Koolitus toimub 23.05 2018 Juugakojas, Saekoja 36a III korrusel Tartus.

Palume kaasa võtta veepudel, joogamatt, magamiskott või 2 pleedi ja pehme peaalune või sall, villased sokid ja soe jakk.

Kestus 2 tundi 15 min, kell 18.15-20.30.

Maksab  13 €.  Õpilasele, tudengile, töötule, pensionärile 10 €.

Tasuda saab ette saaja Juugakoda, pank Swedbank, konto IBAN: EE752200221066957510, viitenumber 2018016. Seletuseks “Hingamiskoolitus” ja kuupäev(ad) või sularahas kohapeal.

Kellele koolituse hind olulisel põhjusel üle jõu käib võib esitada meile taotluse vähendada osavõtutasu 20-30 %. Kellel aga oleks soov vähekindlustatud õppijaid aidata, võib esitada meile stipendiumide rahastamise sooviavalduse. 

Palume registreeruda siin.

 

Info:

Reet Karro     reet@juugakoda.ee     tel 56 49 27 69

Kohtumiseni!