Esimese biodünaamilise hingamise ja trauma vabastamise juhendajate seminari kogemusi

International Breathwork Foundation (Üleilmne Hingamisliit) tunnustab üle maailma 12 hingamisterapeutide koolitust.

Üheks tunnustatud koolitajaks on USAs Giten Tonkovi juhtimisel tegutsev BiodynamicBreath & Trauma Release Institute ( Biodünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise Instituut), ja selle edasiarendus, European Institute of Body Oriented Healing Arts. Biodünaamiline hingamise ja trauma vabastamise süsteem® (BBTRS®) on uus lähenemine kehale orienteeritud tervendamises. See põhineb spetsiaalsete hingamismustrite kombineerimisel terapeutilise teadliku liikumise ja tantsuga; spetsiaalsetel puudutus- ja kehatöö tehnikatel; keha tuuma pinge vabastamise harjutustel; õrnal emotsioonide vabastamise ja meditatsiooni praktikate oskuslikul kombineerimisel.

Biodynamic Breath & Trauma Release System® on välja kasvanud Wilhelm Reich’i terapeutilisest lähenemisest pehmetele kudedele ja Peter Levine trauma tervendamise mudelitest. Süsteem baseerub kehasse ja mõttemustritesse kinni jäänud pingekollete tuvastamisel. Treening on loodud selleks, et murda läbi keha erinevatest kaitsekihtidest ning vabastada mentaalse, füüsilise ja emotsionaalse pinge nii kehast kui meelest. BBTRS ® võimaldab meil kogeda kõiki inimestele omaseid tundeid ja emotsioone, avardades samal ajal võimekust toetada ja omaks võtta eluenergia vaba liikumist. Eesmärk on ligipääs seisundile, kus energia voolab vabalt läbi su olemuse.

Pärast kaht tutvustavat 3-4 päevast seminari alustas instituut ka Eestis 2-aastast sertifitseeritud biodünaamilise hingamise ja trauma vabastamise juhendajate väljaõppekoolitust, mis on juba edukalt kinnitanud kanda Poolas ja millel on seal Poola valitsuse tunnustus. Väljaõpe koosneb neljast 7-päevasest kohapealsest koolitusmoodulist, mille vahepeal tuleb lugeda kirjandust, osaleda veebiseminarides ning teha ja dokumenteerida 20-30 õppeotstarbelist hingamissessiooni klientidele. Kursuse läbiviija on Nisarga Eryk Dobosz.

Esimene biodünaamilise hingamise ja trauma vabastamise juhendajate 7-päevane seminar Eestis „Keha kaitsekihi eemaldamine“ oli täielikult kogemuslik ning toetas seetõttu ka sügavat isiklikku kasvu ja transformatsiooni.

Muututi päev-päevalt rohkem kohalolevaks, teadlikuks ja rõõmsaks. Avaneti sügavamalt iseenda ja teiste täielikule aksepteerimisele ning hakati pühitsema elu selle kõrgeimas potentsiaalis.

Boonusena vähenes paljudel kehakaal, paranes toonus, seminarilt lahkuti rõõmsate ja ekstaatilistena, tulvil soovi meetodit vahepeal igakülgselt harjutada, kõik materjalid endale selgeks teha jätkata omal käel dünaamilisi meditatsioone ja kehapraktikaid, et saadud vorm säiliks. Kõiki nõudeid täitnuid ootab juba nelja kuu pärast, 25.09-1.10 teine moodul „Personaalsusest individuaalsuseni“, mis viib nad kesktasemele. Koolitusega võib liituda igast moodulist, nii et teretulnud on ka algajad.

Sügisese koolituse info on Facebookis: https://www.facebook.com/events/1895097357432460/

Koolitusel osales ka Hingamisstuudio hingamisterapeut Reet Karro. Ta ütles: „Kuna olin käinud juba tutvustavatel seminaridel mais ja novembris 2016, teadsin, mida oodata. Kuid ikkagi ei oleks suutnud uskuda, et mu keha suudab seitsme päevaga kaotada kolm kilo, mitmed tabud ja ebatervislikud harjumused ning muutuda nii palju sitkemaks, rõõmsamaks, seesmiselt puhtamaks ja pingevabamaks! Rõõmustav oli kõrvalt jälgida samasuguseid muutusi mu grupikaaslastes. Jätkan omandatu praktiseerimist, varsti kuulutan välja võimaluse tulla tasuta praktikaseansile.“

Koolituse grupp viimasel päeval, esimeses reas korraldaja Merliis ja õpetaja Nisarga, Reet tagareas helesinises