Suu ja kaela pingevööde pingete vabastamine kehatöö ja ühendatud hingamisega

Giten Tonkovi loodud teraapiasüsteem biodünaamiline hingamine ja trauma vabastamine ühendab sügava ühendatud hingamise kehatöö ja meditatsiooniga. Selle oskuslikul kombineerimisel turvalise ümbruse ja õige järgnevusega, saab vabastada füüsilistest ja mentaalsetest struktuuridest seal kaua hoitud traumasid ja allasurutud emotsioone. Biodünaamiline hingamine ja trauma vabastamine põhineb Wilhelm Reichi kehale orienteeritud terapeutilisel lähenemisel. Lisaks on see ühendatud Peter Levine’i pehme ja õrna trauma vabastamise meetodiga. Selle süsteemi abil saame lahti lasta negatiivsest enesekujundist, hirmust, kroonilisest pingest ja füüsilisest valust. Liigume emotsionaalsesse vabadusse ja saame tagasi vabad, graatsilised liigutused ning piiranguvaba hingamise. Avaneme teiste ja iseenda aksepteerimisele ning elu kõigi võimaluste julgele ja vabale nautimisele.

Vahemärkus: meetod sobib tervetele ja füüsiliselt suutlikele inimestele. Biodünaamiline hingamine ja trauma vabastamine ei sobi kõrge vererõhu ja südame-veresoonkonna haiguste, kasvajate, psühhiaatriliste haiguste jms korral. Hea ei ole tugev ülekaal. Lapseootel naistele on turvalisem meetod Algallika Protsess ja Hingamistöö. Kahtluse korral küsige nõu!

Biodünaamilist hingamist ja trauma vabastamist õpetab USAs tegutsev Biodünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise Instituut, mis ühendab psühhoteraapia, kehatöö ja hingamise nii kehast kui meelest trauma vabastamise eesmärgil. Seni on Eestile lähim biodünaamilise hingamise ja trauma vabastamise terapeutide väljaõpetamise koht Poola, kuid väljaõpe loodetakse tuua lähimas tulevikus ka Eestisse.

Tartus Hingamisstuudios hingamisgruppe juhendav Reet Karro alustab põhjalikku biodünaamilise hingamise terapeudi õpet alles kevadel 2017. Kuid kuna ta osalenud sama instituudi õppejõu Eryk Dobosz Nisarga kahel 3-päevasel sissejuhataval kursusel, näinud oma silmaga nende kiiret võimestavat mõju ja kogenud seda ka enda peal, julgeb ta teha oma hingamisgruppidega kehast trauma vabastamise ja bioenergia liigutamise harjutusi, tuginedes loetule, läbielatule, sissejuhatavatele kursustele ning kogemustele teise teraapiaameetodi, ALGALLIKA Protsessi ja Hingamistöö terapeudina ja reikimeistrina.

Meie biodünaamilise hingamise ja trauma vabastamise kohtumised on jaotatud kolmikuteks või nelikuteks – kolm või neli kohtumist nädalase vahega samal esmaspäeval või teisipäeval, seejärel nädal vahet ja algab järgmine kolmik (nädalapäev vahetub).

Teine kolmik toimub teisipäevaõhtuti:

14.02. Biodünaamilist hingamist ja trauma vabastamist tutvustav töötuba. 7 pingevöö süsteem. Energiaharjutused ja ühendatud hingamise sessioon .

21.02. Oraalne segment (suu pingevöö). Selle pingete tekkimise põhjused ja vabastamine kehatöö ja hingamisega.

28.02. Servikaalne segment (kaela-kurgu pingevöö). Selle pingete tekkimise põhjused ja vabastamine kehatöö ja hingamisega.

Esimene kohtumine on teemasse sissejuhatav, kuid kuna ükski harjutus ei kordu, sobib see ka regulaarsetele käijatele. Järgmistel kohtumistel räägime veidi teemakohasest pingevööst ja teeme sugestiivse muusika saatel harjutusi sellese salvestunu vabastamiseks, jätkates bioenergia liigutamist ka hingamissessiooni ajal. Viimane toimub põrandal, mattidel lamades. Sessiooni järel teeme kokkuvõtteid ja jagame kogetut teetassi juures.

Kõik kohtumised toimuvad Hingamisstuudios esmaspäeva õhtul kell 18.15-20.45.

Kaasa palume võtta kirjutusvahendi ja märkmiku, sooja pleedi/teki, pehme peaaluse (nt kokkupandud salli), soojad sokid ja veepudeli.

Hind: kogu kolmik korraga makstes 37* €. Ühe-kahe õhtu kaupa makstes esimene biodünaamilise hingamise ja trauma vabastamise osalemiskord 10 € ja iga järgmine 14 €.

* – sisaldab 14€ tagastamatut käsiraha.

Palume registreeruda siin.

Kinnituskirja saamise järel võib maksta ette Reet Karro kontole EE432200001102406747 (Swedbank) või sularahas kohapeal.

Info: Reet Karro reet@hingamisstuudio.ee tel 56 49 27 69

Kohtumiseni Hingamisstuudios!