Biodünaamilise hingamise ja trauma vabastamise koolitused Nisargaga

Üleilmne Hingamisliit tunnustab üle maailma 12 hingamisterapeutide koolitust, nende hulgas on ka Binnie A. Dansby juhitud Algallika Protsessi ja Hingamistöö terapeutide koolitus, mille on lõpetanud Hingamissuudio tegija Reet Karro.

Üheks tunnustatud koolituseks on USAs Giten Tonkovi juhtimisel tegutsev Biodünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise Instituut, mis tundub olevat trauma vabastamises uus sõna, kuna ühendab psühhoteraapia, kehatöö ja hingamise nii kehast kui meelest trauma vabastamise eesmärgil. Ainult mõistuse tasandil analüüsimine ja vestlemine on selle kõrval vähetõhus.

Instituudi õppejõud on juba käinud Eestis tegemas Lomi-Lomi massaaži, müofastsiaalse massaaži, kraniosakraalse massaaži kursuseid. Nüüd on aga võetud suund tuua Eestisse ka hingamisterapeutide kursused, mis on juba edukalt kinnitanud kanda Poolas ja millel on seal Poola valitsuse tunnustus. Algatuseks on korraldatud Eestis kaks 3-päevane sissejuhatavat kursust –  juunis ja novembris 2016 , millest võttis osa ka Hingamisstuudio tegija Reet Karro. Kursuse läbiviija oli kõikide poolt armastatud Nisarga Eryk Dobosz.

Esimese kursuse päevad möödusid aktiivsetes meditatsioonides, dünaamilistes, Osho ja sufi meditatsioonides, nt pöörlemismeditatsioon, tantsides ning trauma vabastamise üldtutvustamistes, näidissessioonides ja tegelikes hingamissessioonides, iga kord erineva keha pingevöö vabastamiseks. Lõpetati rõõmsa meelega ja kokkuleppega alustada Eestis kunagi ka aktiivse dünaamilise hingamise terapeutide väljaõppega.

Novembris oli kursus poole päeva võrra pikem ja ka intensiivsem. Aktiivsed meditatsioonid avasid võimsalt energiaid, tantsudes liigutati ennast täiega, hingamissessioonide toetamisel kasutati paljude osalejate müofastsiaalse ja kraniosakraalse massaaži koolitustel ja praktikas saadud kogemusi ja liiguti sügavale kehasse, tõhusalt vabastades isegi ammu unustatud ja tardumusse vajunud traumasid.  Loodetavasti tuleb järgmine koolitus juba mais 2017.

dsc_0017-001
Kursusest osavõtnud novembris 2016, Nisarga ees keskel, Reet tema selja taga vasakul.