Vabastava hingamise õhtu “Violetne. Kroontšakra. Ametüst.” Tartu kesklinnas

crown chakraLilla on segu sinisest ja punasest, mis kombineerib sinise stabiilsuse ja punase energia. Violetne on aga spektraalne puhas toon. Sel on  lühim lainepikkus ja kõrgeim vibratsioon nähtava värvispektri värvuste seas. Violetne on spirituaalsuse värv – meie ühendus taevaenergiaga. Violetset värvust seostatakse tarkuse, rituaali, puhastumise, müstika ja maagiaga. Violetsel valgusel usutakse olevat parandav toime. See stimuleerib inimese hinge.

Violetsest aimub sisemist terviklikkust. Terviklikkusega tekib lõpetatuse tunne, tunne, et mingi protsess on lõppenud ja ühtlasi lootus uuele, valgustumisele, taassünnile. See seondub ka lahtilaskmise kurbuse,  ümberkujunemise rõõmu ja sügava muutuse rahuga.

Violetne annab meile aimu teistest reaalsustest, mis ulatuvad kaugemale meie maise eksistentsi füüsilisest ja materiaalsest reaalsusest. See on puhas kosmiline energia.

Violetne on lepituse värv. See toob kokku polaarsused – mees- ja naisenergia, päeva ja öö, külma ja sooja, taeva ja maa, vasaku- ja parema ajupoolkera. See võimaldab tunnetada ühtsust teiste elusolendite, taeva, maa ja kogu universumiga. Aitab kaotada duaalsuse ja manifesteerida jumalikkust.

Laste kujutlusvõime töötab paremini, kui ruumis on midagi violetset.

Ristiusus on violetsel kahetsuse ja meeleparanduse tähendus, seda kasutatakse liturgias paastuajal, meenutamaks Jeesuse kannatusi. Pühakuid ümbritsev aura on maalidel ka violetset värvi.

Kõrgemalseisvad buda mungad riietuvad violetsesse rüüsse, Juudikultuuris on violetne olnud kuningate ja ülempreestrite värv.

Ida tervendussüsteemides tuntud seitsme tšakra õpetuse järgi on violetne ka pealae kõrgeima tipu kohal paiknev kroontšakra (vt mandalat ülemisel pildil). Kroontšakra on seotud meie käbinäärme ja ajuga tervikuna. See mõjutab meie vaimsust, harmoonilisust, terviklikkust ja arengulist täiuslikkust. Kroontšakra hea töö on ülioluline.

amethyst02aPoolvääriskivi ametüst on kõrge vaimse vibratsiooniga. See kaitseb psüühiliste rünnete eest, muutes ründe energia armastuseks. Ametüstil on tugev tervistav ja puhastav vägi, mis tõstab vaimset teadlikkust. See saab jagu igat liiki sõltuvustest ja blokkidest. Ametüst on erakordselt kasulik meelele, rahustades või stimuleerides vastavalt vajadusele. Kivi kergendab otsuste tegemise protsessi. Ametüst tasakaalustab nii liigset elevust kui ka norusolekut. Ta hajutab viha, raevu, hirmu ja ärevust. Leevendades kurbust ja leina, aitab see leppida kaotusega. 

Ametüst on üks kõige vaimsemaid kive, mis edendab jumalikku armastust, andes võime taibata selle tõelist olemust, ja ärgitades isetust ning vaimset tarkust. Kivi äratab intuitsiooni ja suurendab psüühilisi andeid. Ta on oivaline meditatsiooni- ja ennustamiskivi.

Voodisse paigutatud ametüst toob kaasa intuitiivseid unenägusid, kaitseb halbade unenägude vastu, vaigistab ülemäära aktiivset meelt ja aitab unetuse vastu.

Kaasaskantav ametüst suurendab kandja energiat, tugevdab tema nõrgenenud välja ning stimuleerib organite ja näärmete tööd, aidates kaasa haiguste paranemisele.

Vabastav hingamine on psühhospirituaalne tehnika, mis leevendab emotsionaalseid ja füüsilisi pingeid, alandab stressitaset ning aitab saada parema kontakti tunnetega, teadvustada oma tegelikke vajadusi, leida endas rõõmu, harmooniat ja tasakaalu ning suurendada loomingulist potentsiaali. Loe veel: https://hingamisstuudio.ee/vabastav-hingamine/

Hingamisõhtul me räägime violetsest värvist, ümbritseme end sellega, kujustame seda. Tutvume kroontšakraga, tema mõjutuspiirkonnaga kehas, piisava lahtioleku, blokeerituse ja liigaktiivsuse tunnustega. Õpime tundma väge suurendava ja valgustavatasakaalustava ja avava väega poolvääriskivi ametüst ja tema omadusi. Avame kroontšakra hääleharjutustega ja hingamisega. Laulame mantrat “Ü”. Hingamise ajal kujustame violetset värvi ja violetseid kristalle, uurime oma kroontšakrat, aju ja ühendust Kõrgema Minaga ning vabastame nende blokeeringuid. Rõhutame detoksikatsiooni, Kõrgema Minaga ühenduses olemise ja hetkes viibimise olulisust ning hingame endasse vastavaid afirmatsioone. Õhtu tulemusena peaks osaleja olema oma Kõrgema Minaga paremas ühenduses, teadma detoksikatsiooni, paastumise ja teenimises olemise tähtsust ja oskama kasutada kroontšakrat toetavaid võtteid, sh enese ümbritsemist violetse värviga, olles teadlik selle värvi omadustest.

Osalejail palutakse riietuda võimaluse korral violetseisse riietesse, kasutada violetseid ehteid või detaile ning võtta kaasa oma kollektsioonis olevaid ametüste (poolvääriskive).

Hingamisõhtu toimub 24. novembril Tartu kesklinnas, Vanemuise tänavas. Aadress teatatakse registreerumisel.

Palume kaasa võtta jooga- või matkamatt, magamiskott või tekk, midagi pea alla ja pudel joogivett.

Õhtu kestab 2 tundi 15 min, kell 18.15-20.30

Hind 14 eurot.

Osalustasu saab tasuda ette Reet Karro FIE a/a EE532200221022815146 või sularahas kohapeal.

Palume teatada tulekusoovist:

Reet Karro  reet@hingamisstuudio.ee tel 56 49 27 69 või registreeruda siin.


Tänu kujutise eest:

https://crystal-cure.com/amethyst.html