Vabastava hingamise õhtu „Helesinine. Kurgutšakra. Akvamariin. ” Tartu kesklinnas

Throat chakraTaevas ja meri on meie ettekujutuses alati sinised. Sinist armastatakse, sest sellest kiirgab puhtust ja rahu, harmooniat ja tasakaalu. Sinine on vaikuse, konservatiivsuse ja truuduse sümbol. Samuti sümboliseerib sinine taevast, vett ja jahedust. Sinine on tõe värv, kuna pärast pilvede hajumist tuleb alati esile sinine taevas, vihjates avalikuks saanud tõele.

Süvapsühholoogid seostavad sinist rahuliku meelega, kõikides lääne kultuurides on sinist peetud vaikuse ja kurbuse värviks, viidates mitte ahastusele vaid pigem igatsusele. Samas seostatakse helesinist ka ravimisega, mis andvat haigetele uut lootust ja energiat. Sinine sobib enamike teiste värvidega, helesinine on paljude lemmikvärv.

Ida tervendussüsteemides tuntud seitsme tšakra õpetuse järgi on helesinine ka kurgu kõrgusel paiknev kurgutšakra ehk suhtlemiskeskus (vt ülemisel pildil). Kurgutšakra on seotud meie suhtlemise, meeleorganite ja hääleaparaadiga. See mõjutab meie loovuse väljendamist, siirust, ausust ja vastuvõtlikkust. Kurgutšakra hea töö on ülioluline.

Tumbled-Aquamarine-Brazil---Tumbled-Stones-01Poolvääriskivi akvamariin rahustab meele, teravdab taju, täiustab intellekti ja selgitab segadust. Akvamariin aitab lõpetamata asjad lõpuni viia. Tema kõrged energiavõnked soodustavad selgeltnägemist. Annab hingejõudu ja paljastab pettusi. Lahendab saladusi. Tasakaalustab ja puhastab tundeid ning aitab vaigistada mõtteid, nii et meel võiks kuulda hingesügavustes toimuvat ning aitab sügavale peidetud emotsionaalsete seisundite mõistmist.  

Akvamariin on kasulik valusa kurgu, paistes näärmete ja kilpnäärmeprobleemide korral. Harmoniseerib ajuripatsit ja kilpnääret, reguleerides hormoone ja kasvu. Akvarmariin tugevdab keha puhastavaid organeid ja toetab silmi, lõualuud, hambaid ja magu.

Vabastav hingamine on psühhospirituaalne tehnika, mis leevendab emotsionaalseid ja füüsilisi pingeid, alandab stressitaset ning aitab saada parema kontakti tunnetega, teadvustada oma tegelikke vajadusi, leida endas rõõmu, harmooniat ja tasakaalu ning suurendada loomingulist potentsiaali. Loe veel: https://hingamisstuudio.ee/vabastav-hingamine/

10. novembri hingamisõhtul me räägime helesinisest värvist, ümbritseme end sellega, kujustame seda. Tutvume kurgutšakraga, tema mõjutuspiirkonnaga kehas, piisava lahtioleku, blokeerituse ja liigaktiivsuse tunnustega. Õpime tundma tasakaalustava ja avava väega poolvääriskivi akvamariin ja tema omadusi. Avame kõritšakra hääleharjutustega ja hingamisega. Laulame mantrat “E”. Hingamise ajal kujustame helesinist värvi ja helesiniseid kristalle, uurime oma kurgutšakrat, kõri ja meeleelundeid ning vabastame nende blokeeringuid. Rõhutame ausa, tagasihoidmatu eneseväljenduse ja teeskluseta tegutsemise olulisust ning hingame endasse vastavaid afirmatsioone. Õhtu tulemusena peaks osaleja suutma end väljendada siiralt ja takistusteta, teadma loova eneseväljenduse tähtsust ja oskama kasutada kurgutšakrat toetavaid võtteid, sh enese ümbritsemist helesinise värviga, olles teadlik selle värvi omadustest.

Osalejail palutakse riietuda võimaluse korral helesinistesse riietesse, kasutada helesinieid ehteid või detaile ning võtta kaasa oma kollektsioonis olevaid akvamariine (poolvääriskive).

Hingamisõhtu toimub Karlova Ärimajas, Saekoja 36a-206, Hingamisstuudios.

Palume kaasa võtta magamiskott või tekk, kapuutsiga jakk, villased sokid ja pudel joogivett.

Õhtu kestab 2 tundi 15 min, kell 18.15-20.30

Hind 14 €. 

Tasuda saab ette Reet Karro FIE a/a EE532200221022815146 või sularahas kohapeal.

Palume teatada tulekusoovist:

Reet Karro  reet@hingamisstuudio.ee tel 56 49 27 69

või registreeruda siin.

Tänu kujutise eest: http://www.healingcrystals.com/tumbled-stones-and-gemstones-by-aquamarine-stone.html