Vabastava hingamise õhtu “Roheline. Südametšakra. Jaad.”

Heart chakraRoheline on südame, aga ka teiste rindkereelundite värv. Ta on kõige harmoonilisem ja tasakaalustatum kõigist universumi värvidest. Rohelises on terviklikkus ja armastus. See rahustab ja jahutab emotsioone. Roheline suunab, mistõttu teda tuleks kasutada kui on vaja vastu võtta otsuseid. Kui kahtlete ja tunnete otsustusvõimetust, siis sulgege silmad ja kujustage rohelist värvi.

Roheline värv koosneb kollasest ja sinisest. Kollane on viimane värv kuumast värvispektrist ja sinine esimene tema külmast poolest. Kollane kannab endas selgust ja sinine tarkust. Roheline on kõigist värvidest kõige looduslikum ja staatilisem. Roheline mõjub rahulikult ja neutraalselt, ta rahustab, kuid mitte nii tugevalt, kui sinine.

Rohelisele iseloomulik eripära on praktilisus. Selles värvis on heldus, mis loob maailma mugavuse.

Roheline värv armastab harmooniat ja tasakaalu, see pole kuum ega külm, ei aktiivne ega passiivne. See on suurte muutuste värv. Rohelisest on abi klaustofoobia (suletud ruumi kartus) korral, avardades ruumi.

Roheline on suurepärane südamehaiguste ravis, leevendab peavalu, parandab maksa funktsioone, stabiliseerib vererõhku ja rahustab närve. On toniseerivaks vahendiks, harmoniseerudes kõigega, mistõttu omab laia ravivat spektrit.

Psühholoogilises mõttes loob roheline puhtuse, värskuse ja uuenemistunde. Roheline laiendab kapillaare ja tekitab kehas soojatunde, leevendab ärritust, kuid pikaaegsel kasutamisel mõjub väsitavalt. Roheline värv virgutab aju ning ehitab üles lihaseid ja kudesid. Roheline lõdvendab ja samas korraldab ning reguleerib tundeelu ja tugevdab väsimusest, haigustest või negatiivsetest tunnetest väsitatud keha. Roheline ümbrus, mõjub tervendavalt ja rahustavalt südamele, sest tasakaalustab vererõhku. Haigetele mõjub usku ja lootust süvendavalt ja hirmu vähendavalt. Roheline värv soosib keskendumist ja mõtisklemist.

Ida tervendussüsteemides tuntud seitsme tšakra õpetuse järgi on roheline ka rinnanibude kõrgusel paiknev südametšakra ehk armastuskeskus (vt ülemisel pildil). Südametšakra on seotud meie hingamise, vereringe ja tunnetusega. See mõjutab meie süütuse tunnet, empaatiat, tänutunnet ja kaastunnet. Südametšakra hea töö on ülioluline.

JaadPoolvääriskivi jaad esindab kaht erinevat mineraali – jadeiiti ja nefriiti, mis paljude arvates mõjuvad ühtemoodi. Roheline nefriit (pildil) mõjub mõtlemisele ja tahtejõule. Nefriit on iidne puhtuse ja rahu kivi. See annab sisemist jõudu ja julgust ning aitab kavatsetut täide viia. Ta annab meelele vastupidavust ja selgust ning sobib neile, kes teevad vaimset tööd, mille juures on vaja suurt täpsust ja tähelepanu.

Nefriidil arvatakse olevat võime säilitada suguvõsa energiat ning pikendada eluiga. Kanda võivad seda kivi ainult need inimesed, kes püüavad muuta täielikult oma elu, saada uueks inimeseks, täielikult ümber häälestuda. Isikul, kes iseenda ja oma arenguga ei tegele, pole nefriiti vaja, see kivi on väga karm õpetaja – kandku teda ainult need kes on võimelised eluõppetundidest aru saama. Igapäevases elus soodustab kivi kõikvõimalikke muudatusi. Soodustab tingimusteta armastust ning toob esile meie tõelise olemuse. On ka väga hea tervenduskivi.

Jadeiit aga kuulub maagiliseimate kivide hulka, mõjutades nii elusat kui elutut loodust. Sobib väga hästi mõtluskiviks, tuues endaga kaasa hingelise rõõmu ja rahulolu, tasakaa­lustades ja värskendades mõttetegevust ning tundeilma. Jadeiit parandab meeleolu ja väljendusvõimet, andes kasutajale tagasi tema isikupära ja võime armastada. Tema mõjuväljas on ühinenud naiselik tundlikkus ja võime elada iseenese ning loodusega harmoo­nias. Jadeiit kannab endas väga tihendatud energiat, jäädes sealjuures püsivaks ja tasakaalustatuks. Sobib maaharijatele, soodustades taimede kasvu. Läänes arvatakse, et jadeiit suurendab sissetulekuid ja kindlustab majanduslikku edu; Idamaades aga leitakse, et kivi piken­davat inimese eluiga ja andvat talle tarkust juurde.

Jadeiidi rahustavad võnkumised mõjuvad tasakaalustavalt kogu inimese organismile. Kosu­tab neere, südant, vereringet (tasakaalustab arteriaalset vererõhku, mis alandab tundlik­kust ilmamuutuste suhtes), ja närvisüsteemi. Mõjub soodsalt rasestumisele, kui see on psüühiliste blokkide tõttu pärsitud. Jadeiit kosutab kogu organismi immuunsüsteemi, ergutab ainevahetust ja tõhustab soolte talitlust. Leevendab neerudega seotud haigusi (neeruvaevused, -kivid, alatalitlus). Sobiv kasutada ka nakkushaiguste, kollatõve ja palaviku korral.

Vabastav hingamine on psühhospirituaalne tehnika, mis leevendab emotsionaalseid ja füüsilisi pingeid, alandab stressitaset ning aitab saada parema kontakti tunnetega, teadvustada oma tegelikke vajadusi, leida endas rõõmu, harmooniat ja tasakaalu ning suurendada loomingulist potentsiaali. Loe veel: https://hingamisstuudio.ee/vabastav-hingamine/

20. oktoobri hingamisõhtul me räägime rohelisest värvist, ümbritseme end sellega, kujustame seda. Tutvume südametšakraga, tema mõjutuspiirkonnaga kehas, piisava lahtioleku, blokeerituse ja liigaktiivsuse tunnustega. Õpime tundma maagilise väega poolvääriskivi jaad ja tema omadusi. Avame südametšakra füüsiliste harjutustega ja hingamisega. Laulame mantrat “A”.

Hingamise ajal kujustame rohelist värvi ja rohelisi kristalle, uurime oma südametšakrat, südant ja hingamisorganeid ja käsi ning vabastame nende blokeeringuid. Rõhutame looduses viibimise, teadliku hingamise, andestamise, headuse ja tänulikkuse väljendamise olulisust ning hingame endasse vastavaid afirmatsioone.

Õhtu tulemusena peaks osaleja tundma end süütu, armastava ja armastatuna, suuutma ületada Ego piirid ja oskama kasutada südametšakrat toetavaid võtteid, sh enese ümbritsemist rohelise värviga, olles teadlik selle värvi omadustest.

Osalejail palutakse riietuda võimaluse korral rohelistesse riietesse, kasutada rohelisi ehteid või detaile ning võtta kaasa oma kollektsioonis olevaid jadeiite või nefriite (poolvääriskive).

Hingamisõhtu toimub Tartu kesklinnas, Vanemuise tänavas. Aadress teatatakse registreerumisel.

Palume kaasa võtta joogamatt, magamiskott või tekk, kapuutsiga jakk, villased sokid ja pudel joogivett.

Õhtu kestab 2 tundi 15 min, kell 18.15-20.30

Hind 15 €. Rohkematel õhtutel osaledes soodsam hind. Loe kogu sarja “Värvide vikerkaar 2” kuulutust siit.

Tasuda saab ette Reet Karro FIE a/a EE532200221022815146 või sularahas kohapeal.

Palume teatada tulekusoovist:

Reet Karro  reet@hingamisstuudio.ee tel 56 49 27 69 või registreeruda siin.

 

Tänu kujutise eest: www.crystalsrocksandgems.com