Hingamisõhtu „Must. Maatähe tšakra. Hematiit.” Tartu kesklinnas 22.09.2016

MaatähtMusta seostatakse jõuga, elegantsiga, formaalsusega, surmaga, kurjusega ja müstikaga. Samuti hirmu ja teadmatusega (must auk). Tihtipeale on sellel negatiivne toon (must nimekiri, must huumor, „must katk”). Musta alatooniks on jõud ja autoriteet; seda peetakse tihti väga formaalseks, elegantseks, ja prestiižseks värviks (must lips, must Mercedes). Läänemaailmas sümboliseerib must leina.

Must loob perspektiivi ja sügavuse tunde, aga must taust vähendab loetavust. Must ülikond või kleit võib näidata sind kõhnemana. Kunstigaleriides või fotograafias, saab kasutada must või halli taustana, et tuua teised värvid välja. Must toob eredatele värvidele kontrasti.

(Anna Abist hangitud referaat “Värvid”.)

Kuldajastu Atlantise kaheteistkümne tšakra õpetuse järgi on must ka 15 cm jalataldadest allpool asuv Maatähe tšakra (vt ülemisel pildil).

Maatähte tšakra asetseb 15-30 cm jalataldadest allpool. See on kõige alumisem transpersonaalne ehk füüsilisest kehast väljaspool asuv tšakra, paiknedes eeterkehas. Maatäht ja kaks lisatšakrat jalataldadel moodustavad kolmnurga teravikuga allapoole. See kolmnurk vahendab läbi füüsilise keha maa sisse voolavat jumalikku energiat, tagades sel viisil meie ühenduse Maa magnetilise tuuma ja Gaiaga, aga ühtlasi ka meie eelmiste eksistentsidega siin, sellel Maal.

Maatähe tšakra on seotud kogu meie olemuse alustega, igapäevaelu ja energiatasemetega. Ei tohi unustada, et nutiseadmete kasutamine, töö arvutil, autosõit jm füüsilise maailma tegevused võivad jätta meid maanduseta ja maandus vajab teadlikku taastamist. Samas on Maatähe tšakra aktiveerimine eriti oluline tervendajatele ja enesearenguteel inimestele, sest hoiab meid maandatu ja kaitstuna ning turvab füüsilises maailmas meie aurat. Intensiivsed spirituaalsed praktikad võivad tekitada energia kuhjumist meie füüsilises kehas – see energia vajab vabastamist. Samuti võivad need viia mittemaandatuseni, parem oleks ennast kohe pärast neid kiiresti maandada.

Ühendudes Maatähe tšakraga, tuleks kõigepealt talle ära anda oma üleliigne energia. Seejärel tõmmata endasse maandatuse vibratsiooni. Seda me hingamisõhtul teemegi.

Kristallidest aitavad Maatähte aktiveerida mustad ja tumepruunid kristallid, sh hematiit.

tumbled-hematiteHematiit on maandav ja kaitsev kristall. Sel kivil on võime tasakaalustada keha, vaimu ning hinge ning tõmmata kehast välja liigset kuumust. Hematiit on  yang elemendiga kivi, mis tasakaalustab meridiaane, korvates sellega yin elemendi puudujäägid.

Kivi lahustab negatiivsuse ja ennetab negatiivse energia sisenemist kandja aurasse, taastades sellega keha rahu ja harmoonia tasakaalu.

See mustjashall metalne kivi parandab mälu, keskendumisvõimet ja tähelepanu. Stimuleerib kandjas rahulikkust, sisemist õnne ning meelitab ligi armastust. Hematiit on rahustav kivi, mis aitab stabiliseerida ning tasakaalustada närvisüsteemi ja taastab tasakaalu vaimu, keha ja hinge vahel. See aitab saavutada meditatiivset seisundit. Tegemist on tugeva kiviga, mis toetab pelglikke, tõstes nende enesehinnangut ja vastupidavust, parandab tahtejõudu ja usaldusväärsust ning annab enesekindlust. On suurepärane kivi sõltuvustest ning sundustest ülesaamisteks. Ravib ülesöömist, suitsetamist ja igat vormi lodevust. Aitab võtta kandjal tehtud vigu elu õppetundide ja kogemuste, mitte läbikukkumistena.

Hematiit aktiviseerib vere- ja rakuloomet, mis ergutab vereringet ja südant, toetab neere vere puhastamise ajal ja uuendab kudesid. Kosutab kopse, maksa, põrna ja neere. Hematiit ergutab raua imendumist  ja punaliblede moodustamist. Ravib jalakrampe, ärevushoogusid ja unetust, tema eliksiir aitab alandada palavikku. Lisaks öeldakse, et hematiit on rahustava toimega, vähendab stressi ja alandab vererõhku. Hematiit parandab raua imendumist peensooles, mis vastutasuks parandab keha hapnikuvarustust.

Kiirendab haigusaegset või haigusjärgset taastumist. Leevendab vereringehäi­retest tingitud haigusi  nagu veenilaiendid, -ummistused, embooliavaevused ja verevalumid. Vaigistab verejookse, soodustab haavade sulgumist ja kinni­kasvamist. Toob hea une ja tänu sellele aitab hästi välja puhata. Kuna hematiit soodustab uinumist, võiksid unetud teda soovitavalt koos roosakvartsi või ametüstiga padja all hoida.

Vabastav hingamine on psühhospirituaalne tehnika, mis leevendab emotsionaalseid ja füüsilisi pingeid, alandab stressitaset ning aitab saada parema kontakti tunnetega, teadvustada oma tegelikke vajadusi, leida endas rõõmu, harmooniat ja tasakaalu ning suurendada loomingulist potentsiaali. Loe veel: https://hingamisstuudio.ee/vabastav-hingamine/

22.septembri hingamisõhtul me räägime mustast värvist, ümbritseme end sellega, kujustame seda. Tutvume Maatähe tšakraga, tema mõjutuspiirkonnaga kehas, piisava lahtioleku, blokeerituse ja liigaktiivsuse tunnustega. Vaatleme maandavat poolvääriskivi hematiit ja tema omadusi.  Hingamise ajal kujustame musta värvi ja musti kristalle, uurime oma Maatähe tšakrat, maandatust ja toetatust ning vabastame üleliigset energiat. Rõhutame maandatuse, maaläheduse, Maa usaldamise ja Gaiasse armastavalt suhtumise olulisust ning hingame endasse vastavaid afirmatsioone. Õhtu tulemusena peaks osaleja tundma end maandatuma ja toetatumana, olema usaldavam ja oskama kasutada Maatähe tšakrat toetavaid võtteid, sh enese ümbritsemist musta värviga, olles teadlik selle värvi omadustest.

Osalejail palutakse riietuda võimaluse korral mustadesse riietesse, kasutada musti ehteid või detaile ning võtta kaasa oma kollektsioonis olevaid hematiite (poolvääriskive).

Hingamisõhtu toimub Tartu kesklinnas, Vanemuise tänavas. Täpne aadress teatatakse registreerumisel.

Palume kaasa võtta jooga- või matkamatt, magamiskott või tekk, villased sokid ja pudel joogivett.

Õhtu kestab 2 tundi 15 min, kell 18.15-20.30

Hind: ainult see õhtu 15 €,

rohkematel sarja õhtutel osaledes soodushind. Vaata kogu sarja “Värvide vikerkaar 2” kuulutust siit. Sarjaga pole veel hilja ühineda.

Tasuda saab ette Reet Karro FIE a/a EE532200221022815146 või sularahas kohapeal.

Palume teatada tulekusoovist:

Reet Karro  reet@hingamisstuudio.ee tel 56 49 27 69 või registreeruda siin.