Binnie A. Dansby ja Algallika terapeudid energiast ja elust veebruaris 2016

Angela Aru mandala Üheshingamine

Energial on kolm olekut. See kas ringleb, integreerub või stagneerub. Stagneerub iga asi, mida lõputult korrata, isegi vaimsed praktikad. Teadlik hingamine paneb meie energia ringlema ja integreerib uuendused, isegi kui meie teadvusse ei jõua, mis just täpselt toimus. Kui hoiame energia ringlemas, saame seda uuendada, täiustada ja taasluua. Lõhume senise energia, tekivad muutused. Tekib energiataseme tõus ja energia täiustumine. Sellist energiaringlust esindab täiuslikult hingamisseanss. Seansil on kõrghetk, seejärel tuleme uuesti endasse, integreerume. Kui energia liigub, tuleb iga asi, iga sündmus meile kasuks. Kõik, mis juhtub, on meile õpetuseks. Tuleks vaadelda elu kui energia liikumist – jõuame lahenduseni, teadmiseni. Kui määratleme selle hea või halvana, energia seiskub. Kui väärtustame kõike endaga toimuvat kingituse, õnnistuse, õppetunnina, muutub meie elu palju külluslikumaks. Kui kahtleme, anname hinnanguid, kritiseerime, jätame andestamata, loome endas mürgist stagneeruvat energiat. Ka tugevas õige-vale mängus, ohvrimängus loome stagneeruvat energiat, toksilist energiat.

Päikese ümber on täpselt samasuguse kujuga energiaväli, kui inimsüdame ümber.

Kurbus näitab tervendamise ja andestamise vajadust. Andestamine tervendab kurbuse. Kurbus näitab, et mu armastus ei ole vastu võetud. Andkem maailmale andeks. Maailm on tegelikult mu armastuse vastu võtnud.

Kui kaelasooned valutavad, kui on tunne, et tahaks lehti puu küljes kinni hoida, näitab see, et energia stagneerub. Lahendus on lõdvestus ja puhkus. Esimene samm stagneerumisest eemale on toetuse küsimine.

Tuleks vaadata läbi kõik oma eluvaldkonnad – millised on parajasti arenemas, millised integreerumas ja millised stagneerumas, nõudes muutust.

Asudes midagi manifesteerima, kindlustagem, et meie sees oleks olemas platvorm, mis manifesteeritu vastu võtab. Loo ruum sellele, mida tahad luua! Teine oluline etapp manifesteerimise juures on hoolt kandmine selle eest, mida oleme juba manifesteerinud. Kui selle unustame, jääme manifesteeritust ikkagi ilma.

Iga mõttevahetus taandub lõppude lõpuks sõnumile „Ma armastan Sind”. Edastagem see!

Paljud meist on kaotanud fookuse ja see sai alguse juba sünniga. Sündides tahtsime vaadata Jumala silmadesse ja tunda, et oleme armastatud ja vastu võetud. Kuid seda ei juhtunud. Nii me kaotasimegi fookuse ja unustasime, et meie sõnum maailmale on „Ma armastan Sind”. Sellepärast kardavad paljud avalikku esinemist, isegi väikese grupi ees kõnelemist. Kui mõistame, et on turvaline näha meid armastamas ja et meie armastus on vastu võetud, taastub fookus.

See, kes arvab, et ta on üksi ja eraldatud, ei kuula. See saab alguse, kui ema ei kuula sünnituse ajal last. Kui Su armastus ei ole vastu võetud, Sa ei saagi teada, kui armastav olend Sa oled.

Meis kõigis on nii mehelikku kui naiselikku energiat. Alati on neid, kes arvavad, et seda on liiga palju. Meid on kästud seda vaigistada. Sünnitusel on naist läbimas kogu maailma energia. Samas kästakse tal seda kontrollida. Energia on mõeldud edasiliikumiseks, edasiviimiseks. Ent hakkame energiat kartma, saadame mehed sõtta või igapäevaelu lahingutesse. Arusaam meeste ja naiste erinevustest taandub mõttele „Olen üksi ja eraldatud.” Loomulik on, kui mehed teevad ka naisteasju, nt hoolitsevad laste eest ja naised meesteasju, nt otsustavad ja planeerivad.

Tundkem end oma kehas kui oma kodus. Tundkem, et oleme seal teretulnud. Tere tulemast oma kehasse! Keha peaks iga hetk tundma oma asuka kohalolekut ja hoolitsust – olen siin Sinu jaoks!

Laskem oma loost lahti! Isegi kui meil ei olnud ideaalne lapsepõlv, ideaalsed vanemad – nüüd oleme täiskasvanud ja saame kõik korda teha. Tähtis on ise ennast vastu võtta, võtta vastutus oma Sisemise Lapse hea enesetunde eest. Hea on rääkida oma Sisemise Lapsega leebelt, veenvalt ja tunnustavalt, julgustades teda raskuste korral. Tuleb hoiduda enesekriitikast.

Enda piitsutamine tõmbab energia kokku. Enesepiitsutaja ei anna endale ruumi olla see, kes ta tegelikult on.

Kui jalad külmetavad, tuleb hoida jalad soojas. See on vana, mis lahkub kehast. Leppigem sellega. See näitab, et energia liigub.

Tinnitus, pinin või vilin kõrvades – seotud emapoolse kriitikaga. Kriitika, mida Su ema kuulas, kui Sind ootas. Tuleks läbi teha andestusprotsess, nt andestada oma emale 2 nädalat iga päev andmise kaudu.

Armumine, intensiivne intiimsusekogemus võib pinnale tuua algse intiimsuse, kogemused ja elamused, mida saime emaüsas ja sündides.

Eluprobleemid, kriisid – elu näitab meile, millega peaksime eriti tööd tegema. Tihti on need vanad mustrid uues kuues. Olles arenenud, saame tervendada uue aspekti neist. Kõige tähtsam on mitte lähenda kriisidele seisukohast „Mis minuga valesti on?”

Naine on hädas partneri armukadedusega. Mida ta saab teha? Ta ei saa tervendada partnerit ega armukadeduseprobleemi partneri eest. Partner peab ise abi/teraapiat otsima ja ise vastutust võtma. Naine saab ainult endaga tööd teha, sisendada endale „Mul on piisavalt. Mul on külluses armastust.”

Hea vastus küsimusele „Millega Sa tegeled?” on „Tegelen kõigega, mis parasjagu mingil hetkel asjakohane on.” Binnie ise on pidevalt teenimises ja täiesti kohal seal, kus ta parasjagu on.

Naise ealised muutused, üleminekuperiood – seda ei tohiks hoida mehe eest saladuses, vaid kaasata sellesse ka mees. Pole hea mõte hakata sel ajal eraldi magama. Tegelikult ei pea üleminekud olema keerulised. Kahjuks oleme me hakanud seda uskuma, nagu ka seda, et sünnitus on valus.

Eluga planeedil Maa käib kaasas tänutunne. Siin tuleb seda eraldi õppida ka muudelt planeetidelt siia kehastunutel. Mujal nii see nii vajalik ei ole.

Kui lastel lasta valida, valiksid nad lasteaia asemel kogukonna või laiendatud perekonna.

Raha=armastus. Asenda sõna raha sõnaga armastus ja mis selgub?

Meile maksmata jäetud summasid ja meile tasumata laenusid (s.t keegi jäi meile võlgu) tuleks vaadata karma seisukohast. Teades, et nii maksame tagasi oma karmavõlgu, lepime nendega rahulikumalt. Laenu andes vastutavad nii laenu andja kui võtja võrdselt.

Tuleks valida küllusteadvus, et Universum toob Sulle selle, mida vajad.

Kui tunned end süüdi, tegele sellega. Ära kunagi alusta vestlust süü kohast, vaid süütuse kohast.

Mõtted, et olen midagi valesti teinud või minu jaoks pole siin piisavalt, on loonud planeedil olukorra, kus tuleb midagi ette võtta üksikisikutena.

Naine tunneb ennast emana lõksus. Juba tema ema tegi enamusi asju kohusetundest, tundes „Ma pean olema hoolitsev, vastutust võtma!” Tütar võttis selle kõik üle ja ei suuda nautida emana vabadustunnet. Lahendus: laske oma ema vabaks! Kujutlege 2 nädalat iga päev, et teie emal oli teie lapsepõlves kõik, mida ta vajas, kõik ta soovid ja vajadused täideti, tal olid teenijad ja lapsehoidjad. Kuidas tunnete end pärast seda?

Asjad, millest kinni hoiame, anname edasi ka oma lastele. Hiljemalt raseduse ajal tuleks kõigest lahti lasta. Kui hingamissessioonil mõni aisting intensiivistub, on see energia, mis lükkab välja seda, mis ei ole elu sarnane.

Pinge otsmikus. – Pea on sünnil õrn. Sündiva lapse peale mõjub läbi vaagna liikumine, peast kinnihoidmine. On näha, et nüüd soovib keha sellest vabaneda.

Süü võib olla nii valus, et inimene projitseerib selle väljapoole. Andestagem talle.

Piinlikkus – mure sellepärast, mida teised mõtlevad. Keskenduge rohkem sellele, mida mõtlete ise.

Energiast ja energiaringlusest on tehtud suurepärane film „Õitseng” („Thrive”). Näeme selles toroidset, rõngaspinna kujulist energiavälja, mis on elu alus, mis paneb aluse kõigile elusolenditele, mida näeme peaaegu muutumatul kujul õunas, apelsinis, tornaados jne. See energia võiks olla saastevabaks ja odavaks kütuseks, mis lahendaks ka kõik keskkonnaprobleemid. Kahjuks töötavad selle teokstegemisele väga ägedalt vastu suurkorporatsioonid ja nende lõa otsas olevad valitsused. Õnneks on arusaam toroidselt liikuvast energiast hakanud järjest enam levima ja esimesed saastevabad tulevikuautod juba sõidavad. Vaata inglise keeles siit.

 

Need mõtted pärinevad Binnie A. Dansbylt ja Algallika terapeutidelt. Tänu mandala “Üheshingamine” eest Angela Arule.

Konspekteeris ja Hingamisstuudio lehele riputas Reet Karro.