Reikimeister Angie Webster reikikursusel tehtavast häälestusest

Usui-Reiki-Attunements-at-Sat-Nam-Yoga-ChicagoNeile, kes alles hakkavad reikiga tutvuma, tundub häälestusprotsess ühe kõige kummalisema ja salapärasema asjana. Isegi sõna „häälestus” ise mõjub salapärasena. See kõlab ebamäärase ja tundmatuna, mida on võimatu meelega haarata, kuna meie kogemuses ei ole midagi sellega võrreldavat. Mõne jaoks võib see isegi hirmutav tunduda. Vaatleme siis häälestust ja jõuame arusaamisele selles, mis see on, mida see teeb, mida me samal ajal tunneme ja mis pärast seda juhtub.

Häälestus on osa reikiõppe protsessist. Ainult reikimeistrid on õpetatud seda tegema. Selle protsessiga saavutatakse kaks asja. Üks on häälestatava intensiivne tervendamine, mis ulatub sügavale nende energiakanalitesse, viimaseid avades ja puhastades. See võimaldab värskelt häälestatud reiki praktikul hakata kiiresti tervenema. Energiakanalite avamine ja puhastamine ei luba meil üksnes põhjalikumalt paraneda, see võimaldab ka reikienergial neist vabamalt läbi voolata, nii et häälestuse saaja saab nüüd soovi korral alati vabalt reikit. Samuti lubab see tal vahendada reikienergiat, mis nüüd lihtsamini läbi energiakanalite voolab.

Universaalne Eluenergia voolab kogu aeg läbi meie ja meie ümber. Tegelikult on seda igal pool. Reiki häälestus võimaldab meil sellele energiale avaneda ja sellest tavapärasest teadlikumaks saada. See sõna otseses mõttes häälestab meid sellele. Siia maailma imikutena tulles oleme Universaalse Eluenergiaga palju rohkem kooskõlas. Maailmaga kohanedes läheb see teadlikkus kahjuks kaotsi. Reikihäälestus aitab meil taasavada oma teadlikkust Universaalse Eluenergia suhtes.

Enamik reikihäälestuse saajaid, isegi esimesel astmel, suudavad kohe pärast häälestust, mõnikord isegi häälestuse ajal tunnetada, kuidas energia voolab läbi nende keha, nende käte ja mõnikord ka jalgade. See ei juhtu igaühega ja mõned teatavad üksnes vaevumärgatavatest aistingutest. Nad ei pruugi tunnetada reiki liikumist, kuid kui nad reikit kellegi peal praktiseerivad, kuulevad nad, et energiat on tunda ja muutused toimuvad. Pärast häälestust reiki eneseravi tehes rahunevad isegi äsja häälestatud kohe, isegi kui nad ei tunneta oma kätest lähtuvat kuumust või teisi aistinguid. Aistingute tajumine on igaühel erinev ja on erinev ka sessiooniti, mis on loomulik.

Häälestuse ajal palub reikimeister sul silmad sulgeda, olla vaikselt palves või meditatsioonis, vaadates enda sisse, et leida enda jaoks selle protsessi tähendus ja sümbolid. Sult võidakse paluda keskenduda oma hingamisele ja märgata oma keset. Seejärel alustab meister rituaaliga häälestuse läbiviimiseks. Erinevad meistrid teevad häälestust erinevalt. Enamik alustab ja lõpetab häälestust väikese palve või taotlusega, öeldes selle välja valjusti või mõttes.

Igaüks kogeb häälestuse ajal erinevaid tundmusi ja aistinguid, nii ka sina. Olenemata sellest, mida Sa koged, just see ongi Sinu jaoks sel hetkel õige. Ära lase end häirida sellest, kui Sinu poolt kogetu pole võrreldav teistelt kuuldu või internetist loetavaga. Paljud tunnevad kuumaaistingut või surinat või vibratsiooni selgroogu mööda üles tõusmas või voogamas pealaelt sabakondini või jalataldadeni. Mõned tunnevad, et käed muutuvad kuumaks. Paljud näevad värve või pilte. Üksikud kuulevad helisid, nt muusikat, kelli või inglite hääli. Võimalusi on palju. Paljude jaoks on see üsna sügav ja liigutav kogemus.

Häälestusele järgnevail päevadel avaldub paljudel tervenemisreaktsioon, mida sageli kutsutakse tervenemiskriisiks. See võib kesta kuni 2-3 nädalat, selle sümptomid ja nende raskus võivad olla väga erinevad ja paljud õpetajad ütlevad, et see võib eeldatavasti kesta 21 päeva,. Tegelikult on selle perioodi pikkus inimesiti ja grupiti erinev. Mõnedel ei ole mingit tervenemisreaktsiooni, mõnedel on see kerge, mõnedel on esimesel paaril päeval gripilaadsed sümptomid ja tunnevad end selle järel märksa paremini, kõigest kergete emotsionaalsete kõikumistega, mis kestavad nädal või kaks. Mõnede jaoks on reaktsioon täielikult emotsionaalne, emotsioonid tulevad üles ja kaovad, võib esineda nutuhooge või ootamatult avalduvat viha, mis jälle kaob. See võib olla õrn, või ka mitte. Parim on lihtsalt vaadelda ja lubada neil energiatel mööduda, tehes märkmeid ja analüüsides neid, kui vaja. Peaaegu kõik märkavad, et nende elu muutub mõnevõrra pärast häälestust, isegi kui see on kõigest nende reaktsioon asjade muutumisele. Häälestusele järgnevatel nädalatel aitab seda protsessi jäädvustada päevikupidamine. Seda päevikut on väga huvitav pärast lugeda, isegi kui muutused tunduvad päevikupidamise ajal väikesed või ebaolulised.

Angie Webster on vabakutseline kirjanik, reiki meister-õpetaja ja meditatsiooniõpetaja. Ta elab USAs Illinoisi osariigi keskel oma abikaasa ja kassiga. Ta ühendab jooga, mediteerimise, tervisliku toitumise, reiki ja spirituaalsed praktikad, juhtimaks oma keha, meelt ja elu. Reiki ja tervislik elustiil aitasid kaasa tema paranemisele pärast 20 aastat kestnud võitlust neuroloogiliste ja teiste terviseprobleemidega. Ta on tulnud sellest kõigest välja uue vaatenurgaga elule ja püüab praegu teisi võimestada, tuletades neile meelde nende tervenemisvõimet. Teda saab jälgida aadressidel: http://naturalholisticlife.wordpress.com/, https://www.facebook.com/HolisticSpirituality, http://www.serenityenergyhealing.com/

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Originaal „What are attunements all about?” ilmus portaalis Reiki Rays 30. juulil 2015. Artikkel on kaitstud autoriõigusega.

Tõlkis ja Hingamisstuudio lehele riputas Reet Karro.

Tänu kujutise eest: Sat Nam Yoga Chicago reikikursused