Millist reikikursust valida? USA reikimeister Pamela Miles jagab soovitusi.

Reiki1_certÜldsuse huvi reikiravi ja reiki praktiseerimise suhtes kasvab kiiresti, sundides paljusid juurdlema, milline oleks nende jaoks parim reikiõppe moodus.

Parim võimalus reiki õppimiseks on kohapealne reikikursus kvalifitseeritud ja tundliku reikimeistriga, kes on ka oskuslik õpetaja ja kes pakub õpilastele ka pärast kursust jätkuvat toetust.

Grupiviisiline kursus pakub rikkalikumaid kogemusi, kui individuaalne. Otsene lävimine samas ruumis viibivate inimestega, nii õpetaja, kui kaasõpilastega, elavdab õpikogemusi viisil, mida ei suuda asendada ka kõige oskuslikumalt välja töötatud tehnoloogia.

 

Andmete kogumine

Esitame mõned punktid, mida reikikursuse ja reikimeistri valikul silmas pidada.

  • Õpetaja reikipädevus

    Kas ta praktiseerib igapäevast reiki eneseravi? Missugune oli tema enda reikikoolitus? Missugune on tema reiki liin? Kas ta pakkus juba enne reikimeistriks saamist kutselise reikivahendajana rahvale reikit? Misugune on tema õpetamiskogemus? Mis võimalusi on ta loonud õpilastele pideva toetuse pakkumiseks? Vilunud reikimeistriks/-õpetajaks saamiseks kulub pikka aega, aastaid.

  • Õpetaja olek ja omadused

    On ta julgustav, hinnanguid mitte andev, tasakaalukas, professionaalne? On tal ka muud õpetaja juures hinnatavad omadused? On tal kindlad piirid? Kas ta väljendab ennast selgelt?

  • Teie omavaheline läbisaamine õpetajaga

    See on oluline, niisiis mõelge oma väärtushinnangutele. Kui valite õpetaja vahel, kes teile meeldib, ja temast kogenuma või mainekama õpetaja vahel, soovitan valida see, kes meeldib, eriti, kui ta jääb teile kättesaadavaks ka edaspidi, muidugi, kui ta on pädev ja oma õpilastele pühendunud.

  • Kursus, kus õpetatakse ainult esimest astet, mitte kaht astet koos

    Lubage endale selline eelis, et valite kursuse, mis on pühendatud baasilisele käed-peal tehnikale ja mille keskmes on igapäevane reiki tegemine iseendale. Kursus peks hõlmama nelja esimese astme pühitsust, juhendeid eneseraviks ja reiki mitteametlikuks teistele pakkumiseks (see ei ole ju kutsealane väljaõpe), korralikku ülevaadet reiki ajaloost alates Mikao Usuist ja küllaldaselt reiki harjutusaega. Teie eesmärk peaks olema tunda end pärast kursust oma igapäevase reiki eneseravi ajal mugavalt.

  • Kursuse pikkus

    Väikese grupiga kursuse jaoks on mõistlik pikkus umbes 10 tundi. Eelistada tuleks, et kursus oleks kahele või rohkemale päevale hajutatud, et teil oleks võimalus kodus harjutada ja esitada järmisel korral küsimusi.

  • Asukoha ligipääsetavus

    Kas on vajalik, et kursus oleks hõlpsalt ligipääsetavas paigas, või on teil võimalik sõita selle reikimeistri juurde, kelle poole Teid tõmbab?

  • Kursuse hind

    Kas teie ema ütles teile (minu oma ütles): „Saad täpselt seda, mille eest sa maksad?” Madal hind võib olla märk madalast eneseusaldusest, vähestest kogemustest või maanduse puudumisest. Teil on vaja reikiõpetajat, kes reiki väärtust maailmas hindab. Me elame ju kõik selles maailmas, eks? See on ühekordne investeering, mis annab kogu elu tulu, seega on mõttekas olla enda vastu helde.

 

Aga mis siis, kui?

Mis siis, kui piirkonnas ei leidu ühtki meelepärast reikimeistrit, aga kaugemale sõitmine osutub võimaltuks? On veel võimalusi. Kas tuleks kõne alla, et kutsute grupi ise kokku ja otsite reikimeistri, kes teie juurde sõidaks?

Mis hetkest alates kaldub valik kvalifitseeritud, tähelepaneliku reikimeistri kasuks, kes on kättesaadav ainult interneti teel? Iga reikit õppida soovija peaks endalt küsima, mis on tema jaoks parim õppimisvõimalus.

Jätke meelde, et kui teie läbitud esimese astme kursus teisse mingil põhjusel rahulolematuse tunde jätab, saate ikkagi praktiseerida igapäevast reiki eneseravi ja kaaluda võimalust kunagi teises kohas esimene aste uuesti läbida.

Tean paljusid inimesi, kes jäid oma esimese astme kursusega rahule, aga mõne aja pärast otsustasid uuesti esimese astme läbida, kursust hoolega valides, ning leidsid, et see oli väga rikastav.

 

Teine aste?

Teie esimese astme kursus annab teile kõik, mida vajate igapäevase käed-peal eneseravi praktiseerimisesks ja teistega mitteametlikult seansside jagamiseks kogu oma elu jooksul ning see ongi see, mida enamik inimesi vajab.

Niisiis ärge tundke mingit survet teise astme (kaugreiki) kursuse läbimiseks. Kuid kui soovite kaugravi õppida, lubage endal praktiseerida igapäevast kontaktreiki eneseravi vähemalt 3-6 kuud, enne kui registreerute teise astme kursusele.

Üks reikile alusepanijaid, Hawayo Takata, nõudis, et reikiõpe oleks aeglane ja põhjalik. Kui te õpetajat otsite, soovitan valida aeglane ja põhjalik õpe, kuid enne valiku langetamist läbida hulga kaalutlusi.

Lõppude lõpuks sõltub kõik õpetajast, tema võimest liini edasi kanda ja pühitsusi jagada ning oma õpilastega rikastavaid suhteid luua.

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Originaal, „Reiki Classes: What’s Right for You?” on avaldatud portaalis Reiki Medicine and Self Care with Pamela Miles. Eelviimasest lõigust on välja jäetud Pamela Miles’i reikiliini reklaam, et muidu neutraalne artikkel ei hakkaks lugejaid kuhugi kallutama.
Tõlkis ja lühendas Reet Karro, www.hingamisstuudio.ee/reiki.
Artikkel on kaitstud autoriõigusega.

Tänu kujutise eest: http://faerywolf.com/reiki/.