Tartu Reiki Kooli lõpetas esimene meister-õpetaja

Tartu Reiki Koolil oli 29. aprillil 2014 rõõmus päev – III astme meister-õpetaja koolituse lõpetas esimene õpilane.

dreamstime_xs_24022522Tartu Reiki Kool korraldab reikikoolitusi ja tegeleb rahvavalgustusliku tegevusega, viies sõnumit reiki tõhususest, ohutusest ja muudest headest omadustest avalikkuse, otsustajate ja meditsiinitöötajateni, taotledes reiki seadustamist ametliku ja aktsepteeritud täiendravi meetodina. Kooli eesmärk on ka reikiterapeudi kutse seadustamine.

III aste on reiki kõrgeim tase, eeldades tõelist meisterlikkust ja pühendumist. Tartu Reiki Kooli III astme kursus ei ole tavaline kahepäevane meistrikursus. See on umbes kolmekuuline väljaõpe, sisaldades kohapealseid kokkusaamisi ja häälestusi, tööd meistrsümboliga, iseseisvat tööd ja õppematerjalide valmistamist, ettekande pidamist, õpetamist erinevatel astmetel ning koos õpetajaga pühitsuste läbiviimist. Eesmärk on, et tulevane reiki meister valdaks kõrgtasemel energia juhtimist ja reaalsuse loomist ning saaks ettevalmistuse kõigis tähtsaimates tööülesannetes. Niiviisi saab ta kindlustundega kursusi korraldama asuda, selle asemel, et õppida katse-eksituse meetodil nagu see tihti tavaks on.

Tartu Reiki Kooli esimene meister-õpetaja astme lõpetanu, pärimusmuusik Marju Varblane jäi koolitusega rahule. Ta ütles: “Kõike oli parajalt. Kui alguses tundus õppeülesannete nimekiri pikk ja aeganõudev, siis tegelikkuses aitas nende läbitegemine sättida eneses fookust – kuidas ja mida ma ise teeksin. Suunas mõtlema ja ennast analüüsima. Ise meister-õpetajana tegutsedes on ju seda kõike tarvis teada. Kuigi ma olen harjunud loenguid pidama ja oma koolituspäeva planeerima, võin öelda, et etteastetest reiki kursustel ja loeng-tutvustusel sain palju enesekindlust juurde. Ikkagi teine valdkond, kui see, millega ma muidu tegelen.”   

Samal ajal mitmekesistas tema osalemine reikikursusi, õpilased said tajuda erinevate õpetajate energiaid ja kuulda hindamatuid kogemusi ning seda, kuidas ta end reikiga igapäevaselt toetab.

Tartu Reiki Kooli asutaja, reikiõpetaja Reet Karro loeb end tõeliselt õnnistatuks, et ta sai koos Marjuga  meister-õpetaja astme kursust paika loksutada ja temaga seda protsessi läbi teha. Reikis ei ole õpetaja ja õpilase vahekord klassikaline: [tark] õpetaja ja [algul võhiklik, hiljem õppinud ja sama tark] õpilane, vaid lülisid on kolm: [jumalikult tark ja täiuslik] Universum, mille tarkus liigub läbi [kogenud, puhtaks kanaliks oleva ja oma egoga võimalikult vähe vahele segava] õpetaja [ideaaljuhul vastuvõtlikku, tähelepanelikku ja sünteesimisvõimelisse] õpilasesse, kes samal ajal on Universumiga ka otsekontaktis. Eelnevalt seatud nõuded panevad paika baasteadmised, kuid ülemist piiri ei ole – mida tugevamini õpilane tõmbab, seda rohkem tarkust kanalis liigub. Palju oleneb õpilase iseseisvast tööst, sest reiki sümbolite vägi ja jõuväli jõuavad täielikult kohale vaid regulaarse tegelemisega. Marju puhul olid kõik ideaaljuhu tingimused täidetud ja töö lausa lust.

Kolme kuusse jäi ühine reiki saajatelt väga kiitvat vastukaja saanud reiki kaugseanss 100 inimesele ja kaugreiki seanss Ukraina toetuseks, mille järel olukord Maidanil rahunes. Neil seanssidel saatis Marju reikit väikekandlega, mis lõi tõenäoliselt pretsedendi.

[Marju sõnastuses] sai ta 29. aprillil, võimsate energiatega kuu loomise ja päikesevarjutusega õnnistet päeval, pähe meistripärja ja kaela õpetaja auraha. Ta tänas õpetajat selle põneva reisi eest energiamaailma süvakihtidesse.

Reet Karro ja Marju Varblane