Meditatsooniõhtu “Luban valguse oma meelde” 20. mail 2014 Hingamisstuudios

Meditatsiooniõhtu 20. mail kell 18.15-20.00. Paljud meist on mõttes valguse poolt, kuid elavad ise siski rohkem varjus kui valguses. Mediteerides saab seda parandada ja valguse oma meelde lubada. Õhtut alustame tutvustamis- ja jagamisringiga, jätkame mediteerides, lõpetame teed juues ja oma kogemust jagades.

ID-100114084„Meditatsioon ei suru meelt rahulikuks, sellega lihtsalt leitakse üles juba olemasolev rahu. Kui me uurime muretsemise, fantaasia, täitumata lootuste või ähmaste unistuste tagpõhja, saab selgeks, kuidas meie sisedialoog meid juhib. Me oleme oma mälu ohvrid – seda kinnitasid ajurveeda meistrid juba tuhandeid aastaid tagasi.

Kes soovib saada meditatsioonist täielikku vaimset kasu, peaks endale otsima asjatundliku õpetaja, kelle vaimset traditsiooni ta austab. On olemas ka lihtsamaid meditatsioonitehnikaid, mida saab ise õppida kuid kõige tõhusam on grupis tehtav juhendatav meditatsioon.

Harvardi ülikooli arstiteaduskonnas uuriti 1974. aastal meditatsiooni mõju hüpertooniale (kõrgvererõhutõbi) ning selgus, et katseisikute vererõhutase alanes märgatavalt, olenemata sellest, kas nad tarvitasid ravimeid või ei. Samuti on leitud meditatsiooni positiivne mõju mediteerijate üldisele tervislikule seisundile ja kolesteroolitasemele. Tervisekindlustuskompanii uurimusest 600 000 kindlustatud isikuga 5 aasta vältel selgus, et olenemata mediteerija vanusest, käisid nad arsti juures poole vähem kui keskmised ameeriklased.”

/Meditatsioon kui teraapia http://www.teraapia.com/?topic=77/

Reet Karro on väljaõppelt hingamisterapeut ja reikimeister, meditatsioonide läbiviimine kuulub mõlema võtmeoskuste hulka. Ta on juhtinud meditatsioone juba kolm aastat, esialgu ärevalt ja paberilt lugedes, ajaga on tekkinud oskus ise meditatsiooni ajal lõdvestuda ja kuulata oma jumalikku juhatust. Juhendaja lõdvestumine aitab hõlpsamini lõdvestuda ka mediteerijatel. Kuula katkendit tema 12.12.12 peetud meditatsioonist „Kristusteadvuse äratamine” (10 minutit): https://soundcloud.com/reet-karro/kristusteadvuse-aratamine

„Mida enam on meie rakkudes valgust, seda lähemal oleme ülestõusmisele. Meie valgustasandit kahandavad tagarääkimine, ahnus, negatiivne mõtlemine, otsustamisest keeldumine, laiskus, ületöötamine, ebasõbralikkus, segaduses olek, solvangute meelespidamine, pinge, viha, linnasaginas viibimine, vaesusteadvus. Kui vähegi võimalik, siis eemalda need tingimused või kalduvused oma elust täielikult.

Ja nüüd mõned tegevused, olukorrad või seisundid, mis meie valgustasandit tõstavad: heldus ja küllusteadvuses püsimine, laulmine, naer, viibimine looduslikult kaunis kohas, rahu, armastus, selgus, lõdvestumine, kallistamine, mediteerimine, rõõm, otsustavus, teistest hästi mõtlemine. Lisa teadlikult neid olukordi ja omadusi oma igapäevaellu.

Oma valgustasandi tõstmiseks ja meistriks saamiseks tuleb sul jälgida ja uurida kõiki oma emotsioone, mõtteid, tundeid, sõnu ja tegusid. Oma valgustasandi tõstmiseks võiksid sa teatud vana osa (nn varju) endast eraldada ja vabaks lasta”.

/Diana Cooper „Ülestõusmise valguses”/

Meditatsiooniõhtul me tutvustame end ja räägime oma ootustest. Seejärel aktiveerime oma keha, et meditatsioonil veelgi täielikumalt lõdvestuda ja teeme läbi teemakohase juhitud meditatsiooni. Soovijad ja oskajad võivad meditatsiooni ühendada vabastava hingamisega, eraldi hingama õpetamist ei tule. Meditatsiooni järel vahetame jagamisringis teetassi juures muljeid kogetud elamustest ja lõpetame väeringis.

*****

Selga panna mugavad, kihilised riided, jalga võimalusel villased sokid või vahetusjalatsid. Mediteerime toolidel istudes. Kui rahvast on vähem, mahuvad soovijad ka võib-olla matiga põrandale. Sel juhul võiks olla kaasas tekk või fliis pealevõtmiseks.

Hind: 5-10 eurot, vastavalt võimalustele.

Registreerimine ja info (samal päeval ainult telefoni ja SMSi teel):

Reet Karro reet@hingamisstuudio.ee   tel 56 49 27 69

Kujutise autorlus: marin,  FreeDigitalPhotos.net