Ruumi energeetiline puhastamine

 Candles and flowersPaljud inimesed ei ole teadlikud sellest suurest mõjust, mida meie kodu, elukeskkond meile avaldab. Ei teata, et see võib olla oluliseks abistajaks või takistajaks arengus, mõjutades meid alateadlikult ja katkematult. Tegelikult on kõigel oma tähendus ja mõju. Meie kodu on kui elav portree sellest, mis meiega toimub.

Iga osake loodust on täidetud elujõu energiaga, hinge ja intelligentsiga. Meie kodu on elus. Tal on teadvus, energia, elujõud, ki.

 

Mis on ruumi energeetiline puhastamine?

See on kunst, mis hõlmab ruumide puhastust ja pühitsemist, muutes peenemaks energiad, mis täidavad meie personaalset ruumi ja tõstavad selle abil meie elu kvaliteeti. Neid tehnikaid kasutades võid luua puhta ruumi kõikjal, kus viibime, muutes oma elu tähendusrikkamaks ja eesmärgikindlamaks. Eriti hästi töötab ruumi puhastus koos sellele järgneva Feng Shuiga.

 

Energia hoonetes

Kõik, mis iganes ruumis aset leiab, talletub energeetiliselt seintesse, põrandasse, lakke ning toas olevatesse asjadesse ja inimestesse. Sündmuste energia liigub ringikujuliste lainetena, sarnastena, nagu tekitab veepinnale tiiki visatud kivi. Tugevad emotsioonid ja traumad talletuvad eriti tugevate energiatena. Kui pärast selliseid sündmusi ruumi energeetiliselt ei puhastata, ladestuvad selle nurkadesse ja pragudesse kuumad, kleepuvad ämblikuvõrgud.

 

Miks tuleks ruume energeetiliselt puhastada?

Kui takerdute ikka ja jälle korduvatesse probleemidesse, on tõenäoliselt teie kodus piirkond seisva energiaga. Kui see koht energeetiliselt puhastada, kaovad ka probleemid. Ruumi puhastus annab võimaluse keerata puhas lehekülg ja alustada uuesti nullist.

Kui kolida uude koju, võib meid mõjutada seal varem elanud inimeste energia ja nendega juhtunud sündmuste energeetika. Ruumi puhastusega saame kodu enda jaoks tõeliselt kodustada.

Ruumi puhastus soodustab paranemist füüsilisel tasandil ja samuti emotsionaalsel tasandil, kui on tegemist depressiooni, kurbuse või muu sellisega. See aitab üle saada väsimusest ja unetusest. Ruumi puhastus tuleks läbi teha pärast raskest haigusest paranemist ja ka pärast ruumis liikunud surma.

Ruumi puhastus suurendab tööviljakust, loovust, küllust ja õppimist. Ruumi puhastus aitab paremini mõista ennast ja oma eluülesannet. Puhastades energiavälja kodus, saame ühtlasi puhtamaks ka isikliku aura. Nii on ka sõnum, mida me universumisse saadame, selgem ja konkreetsem Nii loome ruumi, mis on avatud kõigele uuele ja universum saab selle kergesti täita sellega, mida oleme soovinud.

 

Segaduse likvideerimine

Segadus produtseerib seisvat, roiskunud, kinni jäänud energiat. Kui elada keset segadust, võib tunda pidevat väsimust, sest me otsekui lohistaksime enda järel tohutut minevikukoormat. Segaduse kõrvaldamisel on tohutu teraapiline mõju. See korrastab meid ka ja sisemiselt.

Segaduseks võiks lugeda kõiki asju, mida me pole kasutanud viimase kahe aasta jooksul ja mille vastu meil pole sooju tundeid, mis ei anna meile energiat. Kui asju on raske ära visata, võiks teha reegel: iga kord, kui midagi tuleb sisse, läheb midagi muud välja. Ja öelda endale: „Asjadest vabanemine on vajalik. Elu toob edaspidi kõike, mida vajan.”

Segaduse moodustavad asjad, mis koguvad staatilist energiat, kuna neil ei ole õiget mõtet ja neist ei ole kasu meie elus. Siia kuuluvad ka „igaks juhuks” hoitavad asjad, mis saadavad pidevalt välja signaali, et tunneme ebakindlust tuleviku suhtes (Aga äkki läheb mul seda vaja?). Asja ei muuda ka see, kui viime sellised asjad keldrisse, pööningule või garaaži, sest energeetiliselt mõjutavad nad meid samamoodi edasi.

Korrastada tuleks ka panipaigad, kapid, sahtlid, kapipealsed, lauapealsed, uksetagused, kotid, taskud, arvuti töölaud ja kaustad jne. Siia kuuluvad katkised asjad, mis tuleks ära visata või anda kellelegi, kes neid parandada oskab. Siia kuuluvad soovimatud kingitused, mida hoiame, et kinkijat mitte solvata. Ebameldivad asjad kannavad endaga vastavat energiat ja alateadvus teab seda väga hästi.

 

Ümbritsege end asjadega, mis teile meeldivad, mis inspireerivad teid ja annavad teile energiat.

Segadusena mõjuvad ka mentaalsed puntrad, ripakile jäänud suhted, kirjutamata kirjad jne. Kõik see tuleks ära lahendada ja mentaalsed segadused samuti likvideerida.

 

Ettevalmistused kodu energeetiliseks puhastuseks

  1. Valige sobiv aeg. Parim aeg on täiskuu või noorkuu aeg.

  2. Otsustage, kas olete piisavalt heas vormis, et puhastus üldse ette võtta. Kui see ettevõtmine tekitab hirmu või olete haige, vajate abi kas sõpradelt või spetsialistidelt. Viimased tuleks kindlasti kaasata, kui ruumis võiks olla ärasaatmist vajavaid kinnijäänud hingi.

  3. Alustage eesmärgistamisega. Millega soovite ruumi pärast puhastamist täita? Pange see väga üksikasjalikult paberile ja kirjutage lõppu: „Juhtugu see või midagi veel paremat kõigile siin elavatele olenditele!”, kuupäev ja allkiri. Nüüd võib ruumi täita märksa parem energia, kui oskate ette kujutadagi.

  4. Järgneb füüsiline puhastus – korrastamine, pühkimine, pesemine, küürimine. Põranda pühkimine on väga tähtis, sest madala vibratsioonisagedusega energia koguneb madalamatesse kohtadesse.

  5. Käige vannis või duši all ning pange selga puhtad riided. kui oleme puhas, oleme tundlikumad ja suudame eristada peenemaid energiaid.

  6. Pange toidud-joogid kappidesse või suletud nõudesse! Vastasel korral võivad need absorbeerida stagneerunud energiaid, mille olete ruumi puhastuse ajal laiali ajanud.

  7. Eemaldage ehted ja muud metallesemed. Kui võimalik, töötage paljajalu. Metallesemed on head energiajuhid ja koguksid endasse hulga staatilist energiat. Paljajalu töötades oleme tundlikumad, kuid võime olla ka villastes sokkides.

  8. Töötage üksi või koos sarnaselt mõtlevate inimestega. Kuna ruumi puhastus paneb liikuma ka inimeste energiad, võivad asjasse mittepühendamatud reageerida hirmu, viha või muu sarnasega, mis häirib puhastusprotseduuri.

  9. Töötage vaikuses, ilma muusikata, lülitage välja arvutid, telefonid ja häält tegevad masinad. Sest ruumi puhastuse ajal on tähtis osa energiate kuulamisel, mida on parem teha vaikuses.

  10. Avage uks või aken, et aidata energiad liikuma.

  11. Minge ruumi jõupunkti ja asetage paigale ruumi puhastuse vahendid. Jõupunktis olete ühenduses kõigi ruumi energiatega, selle leiab intuitsiooni abil. Vahenditeks on laudlina, sool, lilleõied, küünlad, alustassid küünalde ja lillede aluseks, puulehed, viirukipulgad, tikud, püha vesi, hea kvaliteediga kelluke või kell.

  12. Käärige varrukad üles ja muutke oma käed tundlikumaks! Istuge mugavalt toolile, käed põlvedel, peopesad ülespoole. Lõdvestage käed, suunake tähelepanu peopesadele ja sõrmeotstele. Hakkate tundma väikest võbelust, mis on teie enda elektromagnetiline energia. Kõige tugevam tunne võib olla sõrmeotstes, mis kiirgavad pidevalt energiat. Viibige veidi aega selles seisundis, seejärel asetage peopesad vastamisi teineteisest pisut eemal ja tunnetage energiavälja nende vahel. Püüdke vormida jalgpalli suurust energiapalli. Kui see õnnestub, suurendage see täispuhutud rannapalli suuruseks – energiat on nüüd tunda nõrgemini. Ja suruge kokku tennisepalli suuruseks. Käed on nüüd piisavalt tundlikud, et puhastada ruume, kuid soovi korral võite harjutada inimeste, loomade ja taimede energiate tunnetamist, enne kui asute ruumide kallale. Näiteks silitada kassi, teda puudutamata, kass annab kohe märku, kui silitus on kohale jõudnud.

 

Põhilised ruumi puhastuse protseduurid

  1. Vaimu valmis sättimine. Kohanege ruumi energiaga. Kuna puhastuse ajal võib energia ruumis hõreneda ja teie hingamine võib muutuda pealiskaudseks, võiksite hingata teadlikult sügavamalt, et hoida energia liikumises.

  2. Seiske ruumi või maja ukse juurde. Keskenduge ja koguge endasse energiat. Visualiseerige oma tšakrad ja aura. Mõelge läbi, mida soovite oma kodule öelda ja mida teha. Nüüd kujutlege, et teie aura täidab kogu ruumi ja nii saab kodu teate kätte. Avage oma südametšakra ja laske sealt voolata armastust kõikjale ruumi.

  3. Uurige oma kodu energiat. Alustage peasissekäigu juurest ja liikuge mööda ruumi sisemist piirjoont. Püüdke tunnetada seinte ja muude esemete energiat, kasutades selleks käsi ja kõiki oma meeli.

  4. Hakake aeglaselt edasi liikudes silitama seina energiavälja. Hoidke kätt õla kõrgusel, peopesa ca 8 cm seinast eemal. Kui olete mõnda aega nii edasi liikunud, võib juhtuda, et ruum avab end teile. Võib-olla on teie kodu tahtnud teiega suhelda juba aastaid. Kuulake siis, mida ta vajab. Tunnetades energiaid ruumis, võib teil tekkida tunne, nagu paneksite oma käed mingisse peenesse, haprasse härmalõnga või siis paksu, kleepuvasse siirupisse. Mõned kohad tunduvad kuumad, mõned külmad, võite tunda nõrka valu kontides või õrna võbelust. Mõni piirkond on libe nagu mesi, mõni jälle liivapaberi taoline. Kui tunned käte küljes seisnud, kleepuvat energiat, tuleks see kohe maha pesta.

  5. Süüdake küünlad ja viirukipulgad, piserdage püha vett*, puistake soola, ohverdage lilli ja lugege palveid maja ja oma isiklikele kaitsevaimudele.

Kõigepealt võiksite süüdata küünla ja mõned viirukid ning asetada lilleohvri (alustassil põleva küünla ümber lilleõied) lauale, kuhu olete pannud vajalikud ruumipuhastuse vahendid. Piserdage seda kõike püha veega. See on ohverdus maja vaimudele ja nelja elemendi vaimudele: lilled maa, viiruk õhu, küünal tule ja püha vesi veeelemendi vaimudele. Siis riputage ruumi nurkadesse ja ukselävele soola (mis eemaldatakse ja visatakse ära 24h pärast).. Pidage silmas tuleohutust, kuid lubage pärast küünaldel ja viirukitel lõpuni põleda. Nii tehke kõigis tubades, mida olete otsustanud puhastada.

 6. Ajage nurkadesse kogunenud staatiline energia laiali plaksutamise abil. Pärast peske käed voolava vee all.

Alustage peasissekäigu juurest ja käige läbi kogu ruum mööda selle sisemist piirjoont. Peatuge iga nurga juures ja plaksutage seal, liigutades käsi peakohalt allapoole, samal ajal kujutledes, kuidas kogu nurk saab täiesti puhtaks. Samuti plaksutage läbi teisedki varjatumad kohad ja peiduurkad, kuhu energia võib olla seisma jäänud. Algul võib plaksu kõla olla tuhm, kuid hakkab muutuma järjest selgemaks ja puhtamaks. Kui ring saab täis, kuid plaksude kaja ei resoneeru veel ruumis, tuleks teha veel üks ring. Plaksutamisviis leidke intuitsiooni abil – kiire, aeglane, rütmiline või pehme.

 

  1. Puhastage ruumi kellahelinaga. Alustage tuttavat teekonda koos kellaga. Liikuge ruumis, helistades kella nii, et helin kordagi ei vaibuks. Nii tekib puhas heli ring. Mõju suureneb, kui samal ajal kujutlete seda heleda, puhta valgusena. Kui kell mõnes kohas ei helise, peatuge ja jätkake, kuni kell hakkab helisema endiselt. Tagasi algusesse jõudes, joonistage kellaga horisontaalne kaheksa – lõpmatuse sümbol, siis hakkab energia pidevalt liikuma mööda loodud heliringi. Kui kasutate mitut eri suurusega kella, tuleks alustada kõige suuremast ja sügavama tooniga kellast ning lõpetada kõige väiksemaga. See peenendab energiaid toas. Kasutada tuleks ainult kvaliteetseid kelli.

  2. [Kui olete õppinud reikit, puhastage nüüd ruumi, eriti selle laenurki ja ülaääri reikiga pühkiva-lõikava liigutusega, mis peenendab energiaid veelgi.]

  3. Kaitske ruumi.

Ruum on nüüd puhas. Kaitsmine on vajalik selleks, et kõik hea, millega seda  järgnevalt täidame, sinna püsima jääks.

Minge ühte toanurka, tõstke parem käsi paralleelselt seinaga oma pea kohale. Seejärel langetage käsi hooga ja visualiseerige, et sõrmeotstest tuleb kaitsvat, helendavat valgust, mis katab seina kaitsekihiga. Nii katke kaitsekihiga kõik seinad. Et kaitsta põrandat, seiske toa keskele ja kujutlege oma jalgadest välja voolamas helendavat vaipa, mis katab kogu põranda. Seejärel looge sama kaitsekate ka laele. Kõige lõpus seiske jälle ruumi keskele ja salvestage pilt kaitstud ruumist oma mällu. Täpsustage, kui kaua te tahate, et kaitse püsiks ja andke ruumile mõttes vastav käsk. Hea mõte on paluda kaitsel automaatselt tugevneda igal öösel. Kui te mingil hetkel enam kaitset ei vaja, paluge sel lahustuda.

10.Täitke ruum soovide, valguse ja armastusega.

Nüüd on tuba nagu valge leht. Võite selle täita millega soovite ning kaitsekiht takistab selle ruumist välja voolamist. Võite anda oma elule täiesti uue kvaliteedi.

Istuge ja lugege uuesti läbi varem kirjapandud kirjeldus ideaalsest elust. Seejärel tekitage käte vahele energiapall ja kujutlege kõike seda palli sees olevana. Tehke seda väga üksikasjalikult, tunnetage, maitske, nuusutage, kuulake. Kujutlege ennast ja oma lähedasi terevete, edukate ja õnnelikena. Lisage „Saagu nii või veel paremini, kõigi siin elavate olendite heaks!”

Võite läbi teha ka meditatsiooni. Istuge, sulgege silmad, rahunege, hingake sügavalt. Keskenduge oma südamele ja kujutlege, et sellest hakkab välja voolama armastust. Varsti täidab see kogu teie keha ja jõuab läbi käte ka teie energiapalli. Täitke energiapall armastusega. Nüüd visake energiapall endast õrnalt eemale, kujutledes, et palli energia täidab kogu ruumi. Seejärel hingake sügavalt ja täitke oma kopsud uue eluga.

Tavaliselt piisab ühest või kahest ruumipuhastusest aastas. Kui aga elus tuleb ette sündmusi, mille mõjudest soovime vabaneda, võib neid teha sagedamini, kuni kord nädalas.

 

* – Püha vesi on eriti puhas, laetud vesi. See võiks sisaldada 3 näpuotsatäit meresoola. Laadida saab vett päikesevalgusega, kuuvalgusega, reikiga, õnnistamisega, palvetega jne.

 

Tekst on lühendatult refereeritud Intuitiivteaduste Kooli väljaandest „Feng Shui. Kuidas kujundada energeetiliselt elukeskkonda, eluruumi, töötuba, püha ruumi linnakorteris ja maamajas.”, Tln 1999. Refereerinud Reet Karro, https://hingamisstuudio.ee.

 

Kujutis: Cayusa / Foter.com / CC BY-NC