Reiki immuunsust tõstev mõju – Angie Websteri artikkel

dreamstime_xs_24022522On hea teada, et reiki aitab meid juba enne haigestumist, nagu olen varemgi kirjutanud. Reiki vähendab stressi ja valu ning tugevdab ühtlasi immuunsüsteemi. Seda on põhjapoolkeral suurema osa talvest vältaval külmetuse- ja gripihooajal kasulik meeles pidada.

Teame, et immuunsüsteem toimib tõhusamalt, kui valu maha võetud saab ja stress alaneb. Paljud uuringud on näidanud, et reiki vähendab tõhusalt keha reaktsiooni stressile ja valule. Veel ei ole selge, kas need on just reiki stressi alandavad ja valu vähendavad omadused, mis reikiravi saades immuunsüsteemi tööd hoogustavad.

Oma esimesel reikiseansil hämmastaski mind vallanud õndsuse tunde järel vist kõige enam, kui võimsalt mu immuunsüsteem tööle hakkas. Seansiks kokku lepitud päeva hommikul ärkasin kurnatust tundes. Päeva jooksul tekkisid külmetuse sümptomid. Need olid üsna nõrgad, kuid oli aru saada, et algamas on külmetus- või viirushaigus. Seanss oli õhtul ja kui reikiravi tegija minult küsis, kas mul on mingeid terviseprobleeme, ütlesin talle, et tunnen, et vist on algamas külmetus ja mul on sellepärast rinnus pitsitus. Seansi järel tundsin eufooriat. Magamamineku ajaks tundsin end märksa paremini. Järgmisel hommikul üles tulles ei olnud külmetusest jälgegi. Mitte ühtki sümptomit.

Minu ja teiste kogemused on pannud mind uskuma, et reiki stimuleerib arvatavasti immuunsüsteemi, aidates sel tasakaalu saavutada. Seda toetavad minu arusaamist mööda ka uuringute andmed. Rahvusvahelise reikikoolituse keskuse (http://www.Reiki.org) seinal on paljud eelretsenseeritavate reikiuuringute andmed, sealt ma avastasin ka uuringud reiki immuunsust toetava mõju kohta.

Ühes uuringus võeti kolmelt vabatahtlike grupilt vereproovid. Üks grupp sai reikiravi ja lõdvestust, teine grupp sai simuleeritud reikiravi kelleltki, kes ei olnud ravitseja. Kolmas grupp sai üksnes puhkuse. Vereproovi korrati kohe ravi või puhkuse järel ja siis uuesti 4 nädala järel. Vereproovid näitasid valgete vereliblede hulga suurenemist reiki saavatel osalejatel ja mittesuurenemist neil, kes reikit ei saanud. Valgete vereliblede hulk näitab immuunsuse seisu, kuna meie keha saadab neid välja sissetungi eest kaitsmiseks.

Ühes teises uuringus võeti enne uuringut kahelt grupilt vereproovid. Üks grupp läbis reiki I astme koolituse ja teine mitte. Pärast koolitust analüüsiti nende verd uuesti, sh hemoglobiini ja hematokriidi tasemeid. Reikikoolituse läbinute seas 28%-l need näitajad tõusid, samal ajal kui ülejäänutel langesid. Koolitust mitteläbinutel jäid näitajad samaks.

Need uuringud koos juba teadaoleva vererõhku ja pulssi alandava mõjuga näitavad, et reiki mõjutab meie immuunsüsteemi, tasakaalustades kõike vastavalt konkreetse inimese vajadusele. Seetõttu võiks kaaluda reikiravi pakkumisele kõrgema stressiga perioodidel, nt pühade ajal ja toetuse pakkumiseks gripihooajal. Pühade ajal reikiravi saamine on nauditav ja mõjub hästi.

End imetlusväärselt ise tervendanud Angie Webster elab USAs Illinoisis ja ühendab jooga, meditatsiooni, tervisliku toidu, reiki ja spirituaalsed praktikad keha, meele ja vaimu tervendamiseks. Ta teeb ka ise vahaküünlaid.  http://energyhealing4all.weebly.com/,http://holisticspirituality.wordpress.com ja https://www.facebook.com/HolisticSpirituality.

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Originaal „Reiki For Immunity Boosting” http://reikirays.com/2013/12/03/reiki-for-immunity-boosting/ on avaldatud portaalis Reiki Rays 3. detsembril 2013. Tõlkija Reet Karro https://hingamisstuudio.ee. Artikli sisu on kaitstud autoriõigustega.

Kujutis: Dreamstime.com