Hambaaukudest lahtisaamine loomulikul viisil

Healing cavities naturallyMaailm on hakanud aeglaselt aru saama, et kui anda kehale, mida see vajab, saab see tervendada ka neid asju, mida varem peeti võimatuks. Selle suurepärane näide on hambaaugud, mida on peetud paranematuks terviseprobleemiks, kuid nüüd on kättesaadavamaks muutunud ulatuslike uuringute tulemused ja teatavaks on saanud tõsiasi, et nende tervendamiseks on olemas tõestatud abinõud.

 

Hammaste lagunemise kohta esitatud valed

Ameerika hambaraviühenduse (American Dental Association) andmetel on kaariese põhjused järgmised:

„[Kaaries] tekib, kui süsivesikuid (suhkruid ja tärklisi), nt piima, popkorni, rosinaid, kooke või kompvekke sisaldav toit jäetakse sageli hammastele. Neil toiduainetel paljunevad suus elavad bakterid, kes tekitavad selle tulemusena happeid. Aja jooksul hävitavad happed hambaemaili, tulemuseks on hammaste lagunemine.”

Selle teoorial on mitmeid küsitavusi, nimelt:

• on uuritud põlisrahvaste esindajate gruppe, kellel on pidevalt fermenteeruvad süsivesikud hammaste külge kleepunud, mida ei harjata ega eemaldata hambaniidiga, ja leitud, et nad on kaariesest peaaegu või täitsa vabad.
• bakterid ei tarvita töödeldud suhkrut ega jahu, sest neis puuduvad toitained.
• toiduaineid, mis bakteritele toiduks sobivad, nt piima, aedvilju, liha, kala ja puuvilju, kaariese põhjuste seas enamasti välja ei tooda.

Niisiis, kui tänapäevane kaariese selgitus ei ole täpne, mis on selle tegelik põhjus?

 

Mis kaariest tegelikult põhjustab?                           

Hambakaariese põhjustajatena tulid Dr. Weston Price’i ja hambaravi eestvedajate uuringute järgi välja kolm tegurit:

• piisava hulga mineraalide puudus toidusedelis;
• piisava hulga rasvlahustavate vitamiinide (A, D, E, ja K) puudus toidusedelis;
• toitained pole kohe biosaadaval ja seedesüsteem ei imenda neid piisavalt. Viimaste tegurit mõjutab tugevasti fütiinhappe olemasolu.

Kui inimese söögisedelis puuduvad halva toiduvaliku tõttu pikemat aega vajalikud vitamiinid ja mineraalid ja/või see sisaldab suurel hulgal fütaate (teraviljast, seentest, pähklitest ja kaunviljadest), läheb vere koostis ning kaltsiumi ja fosfori vahekord tasakaalust välja, mille tulemusena mineraale võetakse luudest, põhjustades hammaste lagunemist ja luukoe kaotust.

Niisiis on õige kauaaegne uskumus, et hambakaariest põhjustab suhkur, kuid põhjuseks on see, et ta jätab keha toitainetest ilma, mitte see, et seda söövad bakterid ja toodavad hambaid kahjustavat hapet.

 

Toiduained, mis on abiks hambaaukude ja hammaste lagunemise tervendamisel

Et kaltsiumi ja fosfori vahekorda veres taastada ning võimaldada mineraalidel hambaid uuesti siduda, ei piisa ainult magusa ja töödeldud toidu vältimisest. Peame ka sööma tervist ülesehitavaid toiduaineid, mis sisaldavad rikkalikult mineraale ja vitamiine, mis loovad klaasja tugeva hambastruktuuri.

Toiduained, millele peaksime keskenduma, on:

• kookosõli, rohuga toidetud mahekarja piimatooted (eriti või), rohuga toidetud veiste liha, meretoidud (seafood) ja kondipuljongid;
• keedetud-küpsetatud maheaedviljad (ideaalsed on kondipuljongiga supid).
• rupskid ja subproduktid, nt maks.

Sööge piiratud koguses toite, mis sisaldavad palju fütiinhapet, nt teraviljad, oad, pähklid ja seemned, samuti piirake töödeldud toiduainete tarbimist, töödeldud jahu ja suhkur häirivad veresuhkru tasakaalu.

Võiks kaaluda järgmiste toidulisandite võtmist:

• fermenteeritud tursamaksaõli – sisaldab ohtralt rasvlahustuvaid vitamiine A, D ja K;
• magneesium – vajalik kaltsiumi ja fosfori tõhusaks kasutamiseks;
• želatiin – kui kondipuljongi tegemiseks pole aega, on see hea alternatiiv ja väga kasulik igemetele ja seedimisele.

Saa oma pärljas valge naeratus tagasi!

Allikad:

http://www.westonaprice.org

http://wellnessmama.com

http://www.naturalnews.com

http://science.naturalnews.com

 

Autorist

Derek, keda innustab omaenda lugu – 30-aastaselt haige ja invaliidistunud, 5 aastat hiljem valuvaba – on asjatundja, kes aitab inimesed tagasi rajale märksa kiiremini, kui tal endal läks. Olles üle 5 aasta aktiivselt kaastegev loomuliku tervenemise uuringutel, on Derek veetnud üle 2500 tunni (ja see arv kasvab) uurides ja koostööd tehes toitumise tippasjatundjatega. Ta kasutab neid ulatuslikke teadmisi raviskeemide ja juhtnööride koostamiseks, mis aitavad inimestel terviseprobleemidest jagu saada.

Praeguseks on Derek tervisenõustamise meister ja üle 200 loomuliku tervendamise alase artikli autor, millest paljud on kättesaadavad tema peamisel veebisaidil, http://healingthebody.ca/, ja tema Facebooki lehel Healing the Body.

Käesolev artikkel on tõlgitud inglise keelest, originaal: „How to heal cavities naturally”, autor Derek Henry http://asheepnomore.net/2013/11/08/how-to-heal-cavities-naturally/. Eesti keelde tõlkinud Reet Karro, www.hingamisstuudio.ee.  Sõnumi sisu on kaitstud autoriõigustega.  

Kujutis: Derek Henry