Loeng “Mis on vabastav hingamine ja kuidas seda kasutada enda toetamiseks, värskendamiseks ja laadimiseks” Hingamisstuudios 21. jaanuaril 2013

Vabastav hingamine ehk teadlik hingamine on hingamisteraapia liik, mis keskendub kehas asuvate pingete vabastamisele läbi ühendatud ja sügava hingamise. Enamik tänapäeva inimesi hingab alateadlikult ja pinnapealselt üles rindkeresse. Pinnapealselt hingates võib tekkida tunne, et hing pitsitab, südames on raske ja ei ole energiat ega jaksu elada. Sellistel puhkudel aitab hästi trenn, kus oleme sunnitud hingama sügavamalt  või vabastava hingamise seanss, kus juhendaja õpetab meid muutma oma hingamist sügavamaks ja teadlikumaks. Sügav teadlik hingamine aitab nii keha kui hinge. Lõõgastudes ja hingamisprotsessi alates hakkab meie kehas liikuma elujõud (jumalik energia, prana), mis uhub oma teelt kõik takistused, seisva energia ja blokeeringud.

Vabastav hingamine on võimas vahend, millega  tõsta oma energiataset, vabastada kogunenud emotsionaalseid ja füüsilisi pingeid  või minna läbi emotsionaalselt rasketest seisunditest. See on lihtne, õrn, kuid võimas hingamistehnika, mis ei too teadvusesse mitte ainult meie alateadvuses hoitud uskumusi ja emotsioone, vaid ka suhteid, mis meil on oma kehaga, endaga, oma lähedaste ning maailmaga. Hingamine toimib sillana teadvuse ja alateadvuse, vaimu ning keha vahel. Vabastav hingamine pakub ka ühekordsel praktiseerimisel lõõgastust ja loob nii füüsilise kui ka hingelise rahulolu.  See on hingehoiu praktika, mida on hea teha kord nädalas või vähemalt kord kuus, et hoida enda stressitase madalal ja hing kergena. Vabastava hingamise regulaarsed praktiseerijad on helgemad, paindlikumad ja usaldavamad elu suhtes. Suur osa neist näevad oma vanusest nooremad välja.

Loengu teemaks on vabastava hingamise olemus ja võimalused, lühike õpetus, kuidas vabastavalt hingata ja kuidas end hingamisega värskendada ja laadida ja praktiline hingamisharjutus lindi saatel.

Aeg: – 21. jaanuaril 15-15.45. Soovijad võivad jääda ka järgnevasse 2-tunnisele hingamise töötuppa.

Osaluspanus on nii loengul, kui töötoas annetuslik-tunnetuslik, kuna 21. jaanuaril on Hingamisstuudio 2. sünnipäev.

Kes soovivad osa võtta ka uudistamisest-õnnitlemisest, võivad tulla kella 13-st alates. Sellisel juhul tuleks kaasa võtta 1 söödav ja lauale pandav (kindlasti tervislik) ja 1 mittesöödav kingitus (küünal, kristall, uus ühevärviline lina, padjapüür, saunalina, joogamatt vms).

Vt kogu hingamispäeva kava.

Olete väga oodatud!

Palun oma tulekust teada anda:

Reet Karro      reet@hingamisstuudio.ee      tel 56 49 27 69