Liikumise Birth 2012 pressiteade

Pressiteade

6. detsember 2012, Los Angeles.

Ülemaailmne liikumine

Birth 2012:
on seadnud eesmärgiks ühendada 100 miljonit inimest, et tähistada uue ajastu sündi
20.-22. DETSEMBRIL 2012.
Menuautorid, muusikud ja kultuurijuhid Mehhikost Austraaliani ühinevad rohkem kui 40 suurüritusel, mida edastatakse enneolematu üleilmse veebisaatega ja mis kulmineerub galaüritusega Los Angeleses.

Iidse maiade kalendri lõppemine 21. detsembril 2012 on ärgitanud apokalüptilisi hirme, viimsepäevaraamatuid ja –filme, paroodiaid ning põhjustanud isegi paanika teket, nagu hiljuti kirjutas 1. detsembri New York Times’i artikkel Venemaa maailmalõpuärevusest.

Vastandina pakub võrgustiku The Shift Network organiseeritud märksa positiivsem ja tulevikku vaatavam liikumine Birth 2012 loovat ja lootusrikast alternatiivi. Hirmude toitmise asemel on liikumine eesmärgiks seadnud muuta see teetähis uue, terve, jätkusuutliku ja rahuliku ajastu sünni päevaks. Ühinejad mõistavad, kui võimas on see kord viietuhande aasta järel saabuv pöördepunkt, mis lubab ühendada inimesi üle maailma ümber ülesande luua maailm, mis sobib kõigile.

Läbi liikumise Birth 2012 ja selle enneolematu 33-tunnise üleilmse veebisaate, mis ühendab üle 40 peamise sündmuskoha, esitavad paljud tänapäeva kultuurijuhid, menuautorid, usujuhid ja muusikud üleskutse teha kollektiivne nihe uue elulaadi kasuks. Ülekanded toimuvad nt Mehhikost, Egiptusest, Indiast, Jaapanist, Iisraelist, Ghanast, Keeniast, Šotimaalt, Guatemalast, Brasiiliast ja Kanadast, ning kümnetest USA paikadest.

Juhituna menuautori Barbara Marx Hubbardi ja võrgustiku The Shift Network juhiStephen Dinani poolt, toob liikumine ekraanile New York Times’i menuautorid ja mõtteliidrid, nt Deepak Chopra, Marianne Williamson, Neale Donald Walsch, don Miguel Ruiz, Jack Canfield, Joan Borysenko, ja Lisa Nichols; vaimsed juhid, nt Michael Bernard Beckwith, Ram Dass, Jean Houston, Shiva Rea, Swami Chidananda Saraswati, Sadhguru Jaggi Vasudev, maiade vanemad, Oscar Miro-Quesada, ja 13 põlisrahva esindajast vanaema; sotsiaalse muutuse eestvedajad, nt Lynne Twist, Dot Maver, ja James O’Dea; ajakirjanikud, nt Lynne McTaggart; teadusringkondade esindajad, nt Ervin Laszlo (Global Shift University) ja Ashok Gangadean (Haverford); äriringkondade juhid, nt Rinaldo Brutoco (World Business Academy); ning muusikuid, nt Ozomatli ja Rickie Byars Beckwith.

Paljud neist osalevad Kalifornias Culveris Agape rahvusvahelises vaimses keskuses 21. ja 22. detsembril toimuva suure tseremoonia otseülekandes. Teised jällegi ühinevad pidustustega muudes sündmuskohtades üle maailma. Nendega liituvad miljonid inimesed 12 ühtsuse laines, mida korraldatakse iga kahe tunni järel ja mis viivad tõelisele sünnihetkele Vaikse Ookeani aja järgi 22. detsembri keskpäeval (Eestis 22.00). Lained hõlmavad ühiselt ajastatud meditatsioone, palveid, laule ja praktikaid üle maailma alates Havdalahhi palvest Jerusalemmas ja India üritusest „Miljard ommi” kuni maailma rahupalve tseremooniani Fuji mäel ja üleilmse joogalaineni.

Enneolematu üleilmne veebisaade

Kampaania peamistelt üritustelt saab näha otseülekandeid tänu enneolematule 33-tunnisele veebisaatele, mis algab Eesti aja järgi 21. detsembril 22.00 ja jätkub Eesti aja järgi 23. detsembril 7.00-ni. Peaprodutsent Charlie Gay, kes on teinud sama tööd Cheri juures ja korraldanud Billy Grahami staadioniüritusi, ütles: “Ma olen hallanud üritusi, mis toimuvad korraga paljudes kohtades, kuid Birth 2012 ülekanne on pikim saade, mis on kunagi tehtud, lisaks veel väljakutse, et tuleb samaaegselt ohjata paljusid toimumiskohti üle maailma ja kõik suhtelisel lühikese ajaga kokku panna.”

Esimene põhiüritus algab Austraalias Byron Bay’s, tuues pildile Barbara Marx Hubbardi mitmeid meedialiike hõlmavas etenduses „Meie sünni teater”. Saade jätkub vandega „Kolm armastusepäeva” ja samanimelise meediakampaaniaga, kus osalejaid kutsutakse üles tegema 20.-22. detsembril armastusetegusid ja ütlema armastusesõnu. 20. detsembril keskendub samalaadne algatus nimega „Suur projekt” sellele, et 10-tunnise New Yorgist lähtuva veebisaatega esile kutsuda kunstilisi visioone paremast maailmast. 21. detsembril algab palju suuri üleilmseid üritusi, mis jätkuvad 22. detsembri õhtuni (Eesti aja järgi 23. detsembri hommikuni).

„Birth 2012 on kogu maailmale suunatud pidulik üritus, mis aitab meil moodustada kriitilise massi inimesi, kes on pühendatud positiivsele muutusele. Saades inspiratsiooni visionäär Barbara Marx Hubbardilt ja paljudelt tänapäeva menuautoritest teerajajatelt, seame me eesmärgiks luua ajaloolise pöördepunkti, mis aitab omavahel siduda sotsiaalsed, spirituaalsed ja tehnoloogilised läbimurded,mis võivad meid meie praegustest globaalsetest kriisidest välja viia,” jagab Stephen Dinan, kampaania Birth 2012 kaasasutaja arhitekt ning võrgustiku The Shift Network juht. Võrgustik pakub oma 225,000 liikmele elumuutvaid veebiüritusi, kursuseid ja koolitusi.

Kulminatsioon – galaüritus Los Angeleses

Kuna maiade kalendri kuupäev märgib kalendaarse tsükli lõpu 21. detsembrile, määrab Birth 2012 uue ajastu sünni päeva 22. detsembrile, valides sünnihetkeks konkreetselt 22. detsembri keskpäeva (meil 22.00). Seda hetke tähistatakse galaüritusel Agape rahvusvahelises vaimses keskuses otseülekandes edastatava üleilmse tseremooniaga, mis hõlmab muusikat, inspireerivaid vestlusi, visioone, erinevaid meediavahendeid ja liikumise The Shift Movement rahu-, jätkusuutliku arengu, tervise- ja majandusteaduse preemiate kätteandmist.

„Igal pool kogu maailmas kogub hoogu planetaarse sünni liikumine koos sünkroniseeritud vaimsete ja ühiskondlike üritustega, mis on loodud, nihutamaks üleilmset teadvust armastuse ja harmoonia suunas. Birth 2012 ühendab need sündmused viisil, mis esindab ühendumist sellises mastaabis, mida me ei ole võib-olla veel kunagi näinud, ” jagab Barbara Marx Hubbard, teadliku evolutsiooni sihtasutuse (Foundation for Conscious Evolution) kaasasutaja ja president ning kunagine demokraatide asepresidendikandidaat (1984). Hubbardi silmis on käesolev ajalooperiood kriitiline pöördepunkt teel järgmisesse etappi, mida ta näeb teadliku evolutsioonina – valiku, mitte juhuse tulemusena saabuva evolutsioonina.

Pikaajaliste muutuste loomisele suunatud üleilmse programmi ülejäänud elemendid hõlmavad Philadelphias alla kirjutatavat ja New Yorgis esitletavat Vastastikuse Sõltuvuse Deklaratsiooni (Declaration of Interdependence), Põlisrahvaste Ees Kohustuste Võtmise Deklaratsiooni (Declaration of Commitment to Indigenous Peoples) ja 4. rahuvande (Pledge 4 Peace) propageerimist, et ergutada järgmisel aastal maailmas rahuaktsioone. Osalejaid julgustatakse moodustama kohalikke tuumikgruppe ja kutsutakse tulevikuprogrammidesse, nt Heaolutalv, Säästliku Arengu Kevad ja Rahusuvi, et luua pikaajalisi muutusi.

Üleilmse saate loomisele aitavad kaasa meediakompaniid FANetwork.tv, PeaceDay TV, EmpowerMe TV, Agape Media, ja Peace of Mind TV. Kampaania Birth 2012 kaassponsorid on väga ernevad, nt Green America, The Peace Alliance ja Humanity’s Team. Liikumises osalevad aktiivselt ühtsuskirikud (1 miljard liiget üle maailma) ja Brahma Kumarid (2500 keskusega üle maailma), samuti mittetulundusühingud, nagu EarthDance.

###

Teave veebisaate üksikasjaliku ajakava ja sündmuskohtade kohta: www.birth2012.com
Teave Los Angeles’i gala kohta: www.birth2012la.com
Teave kolme armastusepäeva kohta: www.threedaysoflove.com

Organisatsioon The Shift Network, Inc. väestab kasvavat üleilmset liikumist üle 225 000 liikmega, kes loovad evolutsioonilist teadvusenihet, mis omakorda viib valgustunuma ühiskonna poole, mis põhineb jätkusuutlikkuse, rahu, tervise ja õitsengu põhimõtetel.

Kontaktisikud:
Jill Mangino
PH: 973-222-1116
jill@circle3media.com