Pressiteade seoses Jaani kiriku hingamispäevaga

PRESSITEADE: Tartus Jaani kirikus toimub juba teine vabastava hingamise päev

 

14. augustil kell 16-19 korraldavad hingamisterapeudid Kaidi Kübar ja Reet Karro hingamisürituse Jaani kirikus. Seekord on teemaks „Vali valgus!”.

 Vabastav hingamine annab inimesele lõõgastuse ja meelerahu, armastus- ja tänutunde, rohkem energiat ning tugevama tervise. Vabastav hingamine juhatab elama pigem valguses kui varjus.

Eestis alustas maailmatasemel hingamisterapeutide koolitamisega Rootsi psühholoog Lena Kristina Tuulse aastal 1997. Samaväärset süsteemset õpet on siin pakkunud teadlikule rasedusele ja sünnitusele keskendunud Binnie A. Dansby Inglismaalt. Kaidi Kübar on lõpetanud mõlemad koolitused, Reet Karrol on Binnie A. Dansby terapeudidiplom.

Vabastava hingamise looja ameeriklane Leonard Orr soovitas juba ühel oma 2005. aasta kursusel korraldada hingamisi ka Eesti kirikutes ja koolides. Tänu Reet Karro ja Kaidi Kübara eestvedamisele on tema idee nüüd teostuseni jõudnud.

Naised alustasid ühiste hingamisürituste korraldamisega tänavu sõbrapäeval. Nädalaste vahedega toimunud hingamisõhtud leidsid aset Jaani kiriku kõrval Hugo Treffneri gümnaasiumis. Juuni lõpus toimunud hooaja viimane hingamisõhtu, kuhu tuli kohale üle 30 hingaja, korraldati juba Jaani kirikus. Ürituse tagasiside oli väga toetav. “Esmakordne kogemus vabastavast hingamisest on väga huvitav,” kommenteeris Tartu Jaani kiriku tegevjuht Juhani Jaeger. “Olen rõõmus, et Jaani kiriku vaimuelu saab sel viisil rikastatud. Inimesele tuleb luua võimalus kogeda vaimu ja osadust viisil, mis teda kõige paremini kõnetab, jäädes samas kindlaks rahvakiriku traditsioonidele.

Avatus spirituaalsele mitmekesisusele on luterikirikus aasta-aastalt süvenenud.”

Peatsele hingamisüritusele augustis oodatakse nii kogenud kui algajaid hingajaid. Hingata soovijatelt oodatakse etteregistreerimist. Sissepääs hingamispäevale on vaba annetusega.