Hingamistehnikate õpituba algajatele ja taasalustajatele Tartus 14.01.2021

Tutvume rahustav-lõõgastava hingamise, Algallika protsessi ja hingamistöö, biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse ning Dan Brulé hingamismeisterlikkusega. Praktiseerime igat ühte prooviks 3-5 minutit ja teeme seejärel läbi täispika vabastava hingamise seansi eri meetodite järgi. Lõpuringis teeme kokkuvõtteid teetassi juures.

Hingamine on alati kättesaadav võimas vahend oma meeleolu, enesetunde ja hingeseisundi muutmiseks. Hingamisega saab end pingelises olukorras maha rahustada, uimase ja apaatsena aga saame tõsta sobivate hingamistehnikatega oma energiataset. Mõned hingamistehnikad mõjutavad rohkem sümpaatilist, teised jälle parasümpaatilist närvisüsteemi . Tutvume nendega ülevaatlikult ning proovime mitmed neist läbi.

Vabastav hingamine on hingamisteraapia liik, mis keskendub kehas asuvate pingete vabastamisele läbi ühendatud ja sügava hingamise. Enamik tänapäeva inimesi hingab pinnapealselt. Niimoodi hingates võib tekkida tunne, et hing pitsitab, südames on raske ja ei ole energiat ega jaksu elada. Vabastava hingamise seansil õpetab juhendaja meid muutma oma hingamist sügavamaks ja teadlikumaks. Sügav teadlik hingamine aitab nii keha kui hinge. Loe edasi: https://hingamisstuudio.ee/teraapiad/vabastav-hingamine/

Algallika Protsess ja Hingamistöö on Binnie A. Dansby loodud süsteem sünnieelselt, sünni ajal ja pärast sündi tehtud eluvähendavate otsuste tervendamiseks. Algallika Protsess ja Hingamistöö on positiivse psühholoogia alla liigituv psühho-spirituaalne praktika, mis kasutab hingamist kui vahendit, mille abil vabastada piiravad füsioloogilised ja psühholoogilised mõttemustrid ning stress. On võimalik täielikult vabaneda algsest traumast ning transformeerida alateadlik mulje sünnist õrnaks ning teadlikuks kogemuseks. Loe edasi: http://www.juugakoda.ee/teraapiad/hingamisteraapia-pikk/algallika-protsess-ja-hingamistoo/

Biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse süsteem (BBTRS) on uus lähenemine kehale orienteeritud tervendamises. See põhineb spetsiaalsete hingamismustrite kombineerimisel terapeutilise teadliku liikumise ja tantsuga; spetsiaalsetel puudutus- ja kehatöö tehnikatel; keha tuuma pinge vabastamise harjutustel; õrnal emotsioonide vabastamise ja meditatsiooni praktikate oskuslikul kombineerimisel.

Meetod on välja kasvanud Wilhelm Reich’i terapeutilisest lähenemisest pehmetele kudedele ja Peter Levine’i trauma tervendamise mudelitest. Süsteem baseerub kehasse ja mõttemustritesse kinni jäänud pingekollete tuvastamisel. Meetod on loodud selleks, et sulatada keha erinevad kaitsekihid ning vabastada mentaalne, füüsiline ja emotsionaalne pinge nii kehast kui meelest. BBTRS võimaldab meil kogeda kõiki inimestele omaseid tundeid ja emotsioone, avardades samal ajal võimekust toetada ja omaks võtta eluenergia vaba liikumist. Eesmärk on ligipääs seisundile, kus energia voolab vabalt läbi su olemuse. Loe edasi: http://www.juugakoda.ee/teraapiad/hingamisteraapia-pikk/biodunaamiline-hingamine-ja-trauma-vabastamine/

Hingamisguru Dan Brulé propageeritav hingamismeisterlikkus jätab hingajale suure vabaduse ja äratab temas Sisemise Õpetaja. Tema metoodika järgi läbi viidud protsessis juhib hingajat dünaamiline muusika, valguse muutumine ja põgus juhendamine. Hingamisrütmid on erinevad ja hingaja saab nende vahel tahtmist mööda valida. See võimestab ja muudab teadlikumaks.

Õpitoa viib läbi Reet Karro, kes on kvalifitseeritud ja sertifitseeritud hingamisterapeut kahe diplomiga, Algallika protsessi ja hingamistöö ning biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse oma. Dan Brulé juures on ta käinud kolmel nädalalõpuseminaril ning 6-päevasel terapeudiõppe baaskursuse avakoolitusel.

Reet kutsub kõiki algajate õpitoal osalenuid ka samas kohas toimuvale 10 töötoaga hingamiskursusele “Ärkveloleku vägi“, mis algab jaanuari viimasel nädalal ja toimub aprilli keskpaigani.

14. jaanuari õpituba toimub mattidel istudes ja lebades.  Alusmatid ja pealevõetavad pleedid on koha peal olemas, kaasa soovitame võtta naturaalsest materjalist lina või pleedi külje alla, sünteetilise mati peale. Paha ei tee ka villased sokid, pudel vett ja sall või rätik pea alla panemiseks.

Õpituba kestab kell 18.15-20.30 ja maksab 10 €.  Võib maksta eelnevalt panka või sularahas kohapeal. Pank: OÜ Juugakoda, IBAN EE752200221066957510 (Swedbank), viitenumber 202112, seletus “õpituba 14.01”.

Kõik soovijad on oodatud!

Palume registreeruda siin: https://forms.gle/jYyok4Tc8EDwtjyb7

Info: Reet Karro  reet@juugakoda.ee   tel 5649 2769

Kujutis: photostock, http://www.freedigitalphotos.net