Praktiline hingamiskoolitus „Ohkamine ja haigutamine. Sügav kõhu-/diafragmahingamine.” Tartus

Hingamine on hämmastav kehafunktsioon, mis on ühtaegu autonoomne ja meie kontrolli all. Sobiva tehnikaga hingates saab nii käivituda kui lõdvestuda, puhastuda, mobiliseerida energiavarusid, tuua pinnale allasurutud emotsioone või vabaneda oma aja ära elanud hoiakutest.

25.04 tegeleme kahe hämmastava, kahjuks praegu taunitud ja vähekasutatud refleksi või hingamisreaktsiooniga, milleks on ohkamine ja haigutamine. Ohkamine õhutab alveoole, hoiab kopsud tervena ning viib kaelast ja õlgadest pinge. Haigutamine aitab säilitada fookust, reguleerida aju temperatuuri ja  taastada lähedust.

25.04 õpime ohkamist ja haigutamist esile kutsuma, kombineerima ja enese reguleerimiseks kasutama.

Teine teema on sügav kõhuhingamine koos diafragma aktiveerimisega.  See tagab täieliku õhuvahetuse ja kõigi kopsuosade ventileerimise. Teeme selleks harjutusi istudes, käpuliasendis ja pikali.

Koolituse teise poole moodustab täispikk hingamisseanss vahelduvate muusikate järgi, mille ajal koolitaja kutsub hingajaid aeg-ajalt üles ohkama, haigutama või rohkem diafragmat kasutama.  Seansil kogetavad sügavad enesesse vaatamised ja lõpuks sügavasse lõdvestusse jõudmine võib olla üllatav nii mõnelegi.

Koolitaja Reet Karro on  diplomeeritud pedagoog, ALGALLIKA Protsessi ja Hingamistöö terapeut, Biodünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise kesktaseme praktik, Dan Brulé õpetatava hingamistöö baastaseme praktik ning reikimeister-õpetaja. Hingamiskoolitusi on ta korraldanud ja juhtinud alates 2011. aasta kevadest. 

Koolitus toimub Juugakoja hubastes ruumides, Saekoja 36a-310.

Kohapeal on olemas matkamatid ja pleedid. Kaasa võib võtta oma veepudeli, pehme peaaluse või salli ning villased sokid.

Kestus 2 tundi 15 min, kell 18.15-20.30.

Maksab  13 € (pensionärile, õppurile, töötule 10 €).

Tasuda saab ette saaja Juugakoda, pank Swedbank, konto IBAN: EE752200221066957510, viitenumber 2018016. Seletuseks “Hingamiskoolitus” ja kuupäev(ad) või sularahas kohapeal.

Kellele koolituse hind olulisel põhjusel üle jõu käib võib esitada meile taotluse vähendada osavõtutasu 20-30 %. Kellel aga oleks soov vähekindlustatud õppijaid aidata, võib esitada meile stipendiumide rahastamise sooviavalduse. 

Palume registreeruda siin.

Info: Reet Karro      reet@juugakoda.ee      tel 56 49 27 69