Meditatiivne hingamispraktika töötuba festivalil Päike Paistab Peale 18.03

Kolmandat korda toimuv tervise- ja rahulolupäev PÄIKE PAISTAB PEALE Tartus, Raatuse Gümnaasiumis on sündmus, kus toimub
tervise- ja loodustoodete laat ning loengud, praktikad, meditatsioonid, kontserdid, mis kõik aitavad kaasa inimeste tasakaalu ja tervise saavutamise ning hoidmise suunas.
Päevakava sisaldab erinevaid meditatiivsed liikumispraktikaid, nagu hiina energeetiline võimlemine (Qi gong), Karuneshi südamemeditatsioon. On ka esinemiskavu vaatamiseks (Rütmika, Maare-Marika Heinsoo-Kiiveri India tants) ja loenguid kuulamiseks (Metsamoor).

Õhtu lõpu poole, kell 16.30-17.20 toimub meditatiivne hingamispraktika töötuba, kõigile sobiv sissejuhatus hingamis- ja reikimaailma, mille viib läbi Reet Karro, taustaks mängib kristallhelikaussidel Aivar Täpsi. Soovitav on kaasa võtta joogamatt ja pleed.

Tuleks mainida, et Reet on ise kunagi kolm aastat Raatuse Gümnaasiumis inglise keele õpetajana töötanud, sel ajal ta enda jaoks energiamaailma avastaski ja otsustas lõpuks kooliõpetaja ametist lahkuda, et pöörata rohkem tähelepanu eneserengule ja isiklikele otsingutele.

Üldine festivaliinfo:

PÄIKE PAISTAB PEALE toimub Raatuse kooli võimlas. Saali keskel asub ühine ala, kus toimuvad loengud ja praktikad. Keskosa ümbritsevadseinte äärtes oma lettidega laada müüjad ning teenustepakkujad. Nii saavad kõik kohalviibijad osa programmis esitatavast.
Päeva programm
10:00 Algusgong — Gongi- ja Reikimeister Aivar Täpsi (www.tuletee.ee)
10:15 Karuneshi südamemeditatsioon — Reikimeister Svetlana Nikolajevna, kristallkausid Aivar Täpsi
11:25 Loeng-vestlus „Kuidas äratada oma keha” — Irje Karjus (Metsamoor) (www.tervisekodu.ee)
12:30 Tantsuprogramm — Rütmika Võimlemisklubi (www.rytmika.ee)
13:10 Labürindid ja nende kasutamine enese hüvanguks. Lühitutvustus — Aivar Täpsi
13:30 India klassikalise tants – Maare Heinsoo-Kiiver õpilastega
14:00 Art of Living rõõmuprogramm. Lihtne joogasoojendus, Pranayama hingamisharjutus, juhendatud meditatsioon. — Juta Tani, Aive Antsov
14:50 India klassikalise tants – Maare Heinsoo-Kiiver õpilastega
15:30 Hiina tervisevõimlemine näidistund — Urmas Lest, Tartu Budoklubi
16:30 Meditatiivne hingamispraktika töötuba — Hingamisterapeut ja reikimeister Reet Karro (hingamisstuudio.ee), kristallkausid Aivar Täpsi
17:30 Päikesetrummid — impromuusikapunt Rütmilabor kutsub kõiki koos kaasa lööma trummiringi (ka kõik teised pillid on oodatud) ühiseks lõpujämmiks.

Kõik praktikad on vähem või rohkemal moel kaasatehtavad ning jõukohased ka neile, kes igapäevaselt treeningus ei käi. Mõningatest praktikatest on lihtsam osa võtta, kui on kaasas joogamatt või võimlemisalus. Riietuda soovitame selliselt, et oleks kerge ja mugav.

Laadaga on ühinenud rohkem kui 20 müüjat, kes pakuvad loodus-, tervise- ja mahetooteid nii kodumaa metsadest ning põldudelt kui eksootilistest
paikadest. Kohapeal on võimalik kogeda ka erinevaid massaaže.

Sissepääsutasuks täiskasvanuile 2.00 EUR, õpilased alates 15 aastast, üliõpilased pensionärid ning invaliidid 1 EUR.

Facebookis on sündmus liitumiseks ja jagamiseks:
www.facebook.com/events/920542721290333/
Kodulehekülg: www.tuletee.ee/PPP.html
Allalaaditav plakat: www.tuletee.ee/PaikePaistabPeale2017.pdf