Reet Karro sai 27. mail 2016 50-aastaseks

sünnipäev 021Vabakutseline terapeut, õpetaja ja tõlkija Reet Karro sai 27. mail 50-aastaseks.
Hariduselt inglise filoloog ja kirjaliku tõlke magister Reet on olnud alates 2003. aastast vabakutseline tõlkija, tõlkides tarbetekste nii otse lõppklientidele kui vahendajatele – tõlkebüroodele Eestis ja välismaal. Suur osa tõlketekstidest on olnud tõlked Euroopa Komisjoni peadirektoraatidele, sh mahepõllunduse, kliima, keskkonna- ja tarbijakaitse, inimõiguste ja sotsiaalprobleemide alased veebilehed ja teabematerjalid, mille tõlkimine on olnud ka väga õpetlik ja arendav. Lisaks on Reet olnud PISA testide tõlketiimi liige alates aastast 2006. PISA testid on võrdlusuuring, mida teevad 15-aastased kooliõpilased üle maailma. Eesti õpilased on olnud PISA testides edukad ja ka eestikeelseid tõlkeid peetakse väga heaks.
Alates 2008. aastast on Reet olnud 100% vabakutseline, pühendudes esialgu neljaks aastaks ALGALLIKA Protsessi ja Hingamistöö õpingutele, mille kõrvalt õppis ka reikit, erinevaid massaaže ja teraapiaid. 2011. aasta alguses asutas Reet  Hingamisstuudio, teraapiakeskuse, kus saab võtta reiki, hingamisteraapia ja massaaži individuaalseansse ja mis pakub ka hingamisteraapiat ja hingamiskoolitusi gruppidele. Reikiõpetuse organiseerimiseks on alates 2014. aasta sügisest rajatud Tartu Reiki Kool, kus õpitakse erineval reikit erineva tasemega kursustel, põhimõtteliselt on võimalik kooli astuda vähimategi eelteadmisteta reikist ja lõpetada aasta pärast reikiõpetajana, kui tahet ja pühendumust jätkub, sest õppijatelt oodatakse mitte vormi pärast kohal käimist, vaid kõige läbitunnetamist ja praktilist energiatöö valdamist. Nii teraapiaklientidelt kui reikiõpilastelt on tulnud väga positiivset tagasisidet, paljude elu on muutunud rõõmsamaks, avaramaks, turvatunne on märgatavalt kasvanud ja paljud varem elu häirinud probleemid on tundunud tühiste pisiasjadena, sest omaks on võetud laiem pilt. Leevendust on saadud ka konkreetsete terviseprobleemide puhul.
Supeldes tõlkijatöö spetsiifika tõttu pidevalt infomeres on Reet võtnud südameasjaks alternatiivse info levitamise. Selleks peab ta loenguid ja tutvustusüritusi ning koostab uudiskirju “… ja teateid Hingamisstuudiost”, mille pealkirja tulevad iga kord kolme punkti asemel uudiskirja uudistest nopitud inspireerivad ja elujaatavad, mõnikord ka intrigeerivad detailid, tänu millele on pealkirjad enamasti kõrges võtmes ja neid saab kasutada omamoodi pealkirjateraapiana. Näiteks “Platseebo imeväge, sätendavaid jääkristalle ja teateid Hingamisstuudiost”. Uudiskirjad sisaldavad peale Hingamisstuudio ürituste tutvustuse uudiseid alternatiivmeditsiinist, võimalustest toetada oma tervist ilma ravimiteta, uudiseid keskkonnnakaitsest, Eesti iidsetest juurtest ja uue ühiskonna vormumisest, mis märkamatult vana asemele astub. Koostamisel välditakse labaseid, kõmulisi ja vaenu õhutavaid allikaid. Kõik uued mõtted peavad olema usutavalt tõestatud. Uudiskirjadele on kujunenud kindel lugejaskond, kelle üle Reet on väga rõõmus.
Reet elab elukaaslase Meelise ja kahe väikese pojaga Tartus Hingamisstuudioga samas tänavas, lisaks on tal kolm täiskasvanud tütart. Ühel tütardest on juba omal pere ja väike poeg – Reeda esimene lapselaps.
Huvi korral loeMinu elu lugu

27.05.1966

Juubel 2