Kaasaegsest meditsiinilisest vähiravist.

Filmi “The Quest For The Cure For Cancer” ingliskeelse teksti lühikokkuvõte.

The Truth About Cancer 50

Autorite andmetel on USAs igal 2. mehel ja igal 3. naisel võimalus jääda oma elu jooksul vähktõppe. Vähiravi on üks suurimaid majandussektoreid.

Kaasaja meditsiini korrumpeerunud süsteem on loobunud kõigi oma kunagiste harude – homöopaatia, taimravi jms keha süsteemselt toetavate harude edasiarendamisest ja jätnud alles üksnes farmakoloogial põhineva haru, mis oli kunagi kasulik Rockefellerite dünastiale.

See tähendab, et näiteks USA ravimiameti FDA jaoks ei eksisteeri ravimtaimedest, vitamiinidest, mineraalidest ega muudest toidulisanditest tingitud paranemisefekte, vähiravis tunnistab see ametkond üksnes operatsioone, keemia- ja kiiritusravi. Esimesega lõigatakse vähiklomp kehast välja, teisega mürgitatakse vähirakke ja kolmandaga põletatakse neid, teatades siis uhkelt, et saime vist lahti. Kuid ei pruukinud saada.

Rinnavähiuuringutega muljutakse rinda ja pannakse röntgenkiirgusega vähirakud paljunema. See on isegi uuringutega tõestatud.

Inimestele keelatakse õigus valida ohutum ja toetavam taimravi. Nende seisukoht on, et need pole normaalsed, kes ei lase end ravida ravimitega ja vaktsineerida. See on täielik vastandtõde looduslikule maailmale, holistilisele maailmale ja holistilisele meditsiinile.

Tegelikult on inimkeha isetervenev süsteem, oleme juba esimesest elupäevast programmeeritud spontaanselt isetervenema, kui meie keha saab õigeid toitaineid ja seda ei mürgitata ohtlike toksiinidega. Keemiaravi ja kiiritusravi nn edu põhineb kasvaja füüsiliste mõõtmete vähendamisel. Kuid enamikes kasvajates peituvad vähi tüvirakud. Ravi vähendab muude rakkude hulka, kasvaja mõõtmed vähenevad, kuid tüvirakud jäävad alles, kasvavad tagasi ja ujutavad keha üle vähirakkudega. Nüüd on juba vaja tegeleda süsteemse probleemiga.

Samas on immuunsüsteemi võime tegeleda teiste vähkkasvajatega pärast sellist ravi vähenenud.

Keemiaravi kahjustab süstemaatiliselt keha võimet end tervendada ja toksiine eemaldada, kahjustades maksa, neere, aju – tekib nn kemoaju. Vähktõbe see ära kaotada ei pruugi, efekt võib olla ajutine.

Mida Sa teed, kui lähed autoparandusse armatuuril põleva riket näitava signaallambiga ja mehaanik tõmbab lambil juhtme tagant ära ning ütleb, et probleem on lahendatud? Muidugi vallandad mehaaniku. Miks Sa siis ei vallanda arsti, kes teeb sama – saavutab sümptomi ajutise mitteavaldumise, kuid põhjust ei kõrvalda? Pahaloomuline kasvaja on just see signaallamp – sümptom, mis näitab, et keha on haige ja nõrk, immuunsüsteem ei suuda enam kahjutuks teha meis pidevalt tekkivaid vähirakke. Keha haigeks ja nõrgaks jäämine tekib enne, vähk alles teisena. Kehal on alati õigus, keha tuleks usaldada ja kuulata. Kui me ei kuula, kui me seda haiget ja nõrka keha opereerime või keemiaraviga veelgi nõrgestame, tuleb vähktõbi tagasi ja avaldub kusagil mujal.

Kui anda patsiendile ravimit, on iga üksiku ravimi mõjud uuritud, kuid võimatu on uurida kõigi ravimikombinatsioonide mõju. See tähendab, et patsient, kes juba võtab nelja erinevat ravimit ja kellele määratase viies ravim, asub täiesti tundmatul maal, sest keegi pole nende viie ravimi kombinatsiooni mõju uurinud. Tihti tuleb ravida eelmiste ravimite kõrvalmõjusid ja siis juba uute ravimite kõrvalmõjusid.

Vahel on tõesti vaja plaastrit haava peale, kuid meie patsiendid on pigem nagu plaastritesse mähitud muumiad. Süsteemile ei too raha sisse terved ega ka surnud inimesed. Raha toovad sisse kroonilised haiged. Seega on kasulik tekitada juurde krooniliselt haigeid inimesi.

Iga vähktõvega inimest tuleks ravida erinevalt vastavalt tema individuaalsetele näidustustele. Kahjuks järgib meditsiin pigem protokolle – soolevähiravi protokoll on niisugune, rinnavähi protokoll naasugune. Tavaravi võib toimida verevähi ja teatud puhast tüüpi kasvajate puhul. Probleem on metastaasidega, metastaaside puhul tavaravi hästi ei toimi.. Samuti ei ole tavapärasest vähiravist eriti abi haruldaste vähitüüpide puhul ja ka nn võileivatüüpi vähkide, nagu eesnäärmevähk, kõhunäärmevähk, munasarjavähk, emakavähk, rinnavähk korral.

Keemiaravil kasutatavate ravimite kõrvalmõjude nimekirjas on „põhjustab vähktõbe”. Kas see pole pöörane? Sama lugu on kiiritusraviga. Mida põhjustab kiiritus? Vähkkasvajaid! 4. staadiumi vähi ravi elusalt üleelajate protsent on 2. Sellest hullemaks enam minna ei saa. Need patsiendid elaksid palju kauem ja õnnelikumalt, kui nad ei teeks midagi – kui nad ei võtaks neid ravimeid, kuna ravimid kiirendavad nende surma. Esmane vähkkasvaja ei tapa kunagi, kui see pole ajuvähk. Metastaasid võivad küll pikapeale tappa, kuid praegu ei sure Ameerikas peaaegu keegi vähktõve tagajärjel, vaid keemiaravi kõrvalmõjudest. Kõrvalmõjud pole isegi õige sõna – õige oleks öelda otsesest mõjust.

Enamik vähipatsiente ei soovi keemiaravi, kuid neile öeldakse, et neil pole valikut. Pärast keemiaravi teatatakse harilikult patsiendile, et ta on nüüd vähivaba, ent see ei ole nii. Nende kehas on endiselt vähirakud, keha on endiselt nõrk ja haige, immuunsüsteem on välja kurnatud ja võib olla üksnes aja küsimus, millal moodustub uus kasvaja. Sest keemiaravi põhjustab vähi levikut kogu kehas, muudab vähi agressiivsemaks ja põhjustab teiseste vähikollete teket. Mitmed keemiaravi ravimid on USA toksikoloogiaameti kartsinogeenide nimekirjas – nad põhjustavad vähki. 22-50% kõigist Ameerika vähijuhtudest on kas röntgenist või ravimitest põhjustatud. 50% vähijuhtudest on seega meditsiinisüsteemi põhjustatud. Kusjuures ca 90% onkolooge endale ega oma pereliikmetele keemia- ega kiiritusravi ei määra.

Inimeste ellujäämisvõimaluste vähendamine ja elukvaliteedi kahjustamine ravimitööstuse kasumi nimel on kuritegelik. Õnneks on olemas edulood, ellujäämislood, millest tuleks õppust võtta ja pakutakse konkreetseid soovitusi toitumisteraapia, taimravi ja toidulisandite kasutamiseks vähiravis. Neist on juttu seeria järgmistes filmides.

Vaata kõneks olevat filmi siit.

Lühikokkuvõtte koostanud Reet Karro www.hingamisstuudio.ee. Kokkuvõtte koostaja ei jaga filmi autorite negatiivset suhtumist tavapärase vähiravi läbiteinute ellujäämisvõimalustesse, vaid lihtsalt andis filmis rõhutatud seisukohad edasi. Lisainfo otsijal peaks siiski olema võimalus leida ka eestikeelset alternatiivset vähiraviteavet.