Kuidas kasutada ja hooldada kristalle

6300003468_255d16e45b

Universum koosneb vibratsioonidest. Molekulaarsel tasandil vibreerib kõik, sealhulgas meie ise. Mõnedes esemetes summutavad need vibratsioonid üksteist selle aine kaootilise struktuuri tõttu. Kuid teiste, nt kristallide struktuur võimaldab nende vibratsioonidel kumuleeruda.

Selline struktuurist tingitud vibratsioonide kumuleerumine paneb kristalle vibratsioonienergiat võimendama ja välja kiirgama. Vibratsioonid on peened, kuid neid saab kasutada paljude igapäevaelu probleemide lahendamiseks.

Igal kristallil on unikaalne struktuur ja koostis. See annab igale neist ka kordumatu vibratsioonisageduse ja -omadused.

Kristalli keskmes on aatom ja selle koostisosad. Aatom on dünaamiline, koosnedes keskme ümber pidevas liikumises pöörlevatest osakestest. Seega, kuigi kristall võib näida väljaspoolt rahulik, on see tegelikult kindlal sagedusel vibreeriv pulbitsev molekulimass. See annabki kristallile energia.

Teie keha koosneb samadest elementidest, kui need, mis leiduvad kristallides. Teie keha ja siseorganid on kogum osi, igaüks oma spetsiifilise struktuuriga (keemilisel tasandil), igaüks koosneb süsiniku, vesiniku ja teiste elementide erinevatest kombinatsioonidest. Oma struktuuri ja koostise tõttu iga teie keha osa vibreerib ja kiirgab energiat enda ümber olevasse ruumi. Kui teil õnnestuks neid väga kõrge sagedusega vibratsioone näha, näeksite neid energiakehana, mis ulatub märksa kaugemale teie füüsilise keha piiridest. Teie kehas olevad blokeeringud muudavad neid vibratsioone, lisades teie energiakeha moonutavaid kaootilisi elemente.

Need moonutused võivad mõned teie füüsilise keha osad nälga jätta, takistades neil saamast õiget vibratsioonilist energiat, mis takstab neil toimimast harmoonias teie füüsilist olemust moodustavate ülejäänud osadega.

Kuna kristallid vibreerivad ja kiirgavad välja püsiva sagedusega puhtaid, tugevaid vibratsioone, saab neid kasutada moonutuste kõrvaldamiseks ja õige tasakaalu saavitamiseks, mis viib parema üleüldise füüsilise, mentaalse ja spirituaalse heaoluni. Iga kivi ja kristall kiirgab peeni vibratsioone, mis mõjutavad teie keha konkreetset piirkonda. Kui soovite saada neist looduslikest harmooniakontsentraatidest suurimat kasu, siis sobitage iga kristall tema eriomase kasutusviisiga.

Raske on leida teaduslikke tõendusmaterjali kristallidega seonduvatest potentsiaalsetest terviseohtudest, kuid kristalle ja kive on kasutatud juba tuhandeid aastaid. See peaks tõestama mitte ainult nende ohutust, vaid ka nende tõhusust. Ent kui kahtlustate endal tõsist terviseprobleemi, konsulteerige alati kõigepealt meditsiinispetsialisti, vaimse tervise spetsialisti või loodusravi praktikuga. Kristallidest ja vääriskividest kiirguvad energiad on peened ja toimivad aja jooksul.


Miks ja kuidas kristalli valida?

Kristalle ja kive on kasutatud juba aegade algusest. Neid saab kasutada meie meeleolu, tervise, isikliku arengu, varandusseisu, keskkonna ja suhete mõjutamiseks. Kui püüate valida kristalli konkreetsel põhjusel, keskenduge sellele põhjusele ja lubage oma intuitsioonil õigeid kristalle valida. Kui kristall on kellegi teise jaoks, keskenduge sellele inimesele.

Just see kristall, mida te vajate, annab endast teada. Te tunnetate seda – see võib teie pilku püüda, jätta tunde, et just selle kristalli te peate saama, et see on õige. Tunnetate seda kristalli käes hoides, võite saada sõnumi koguni kuulmise, maitse või lõhna abil. Võite ka kristalli käes hoides käes tugevat pulseerimist tunda.

Kristallide valimine eeldab peamiselt intuitsiooni ja selle pikenduseks oleva kuue meele kasutamist. Pidage meeles, et kristallid valivad samapalju teid, kui teie neid! Nautige neid ja ärge unustage neid tänada!

Kristallide ja kivide pühitsemine ja programmeerimine

Kristallid vajavad pühitsemist otstarbele, milleks te neid kasutama hakkate. Pühitsege uus kristall kohe pärast puhastamist. See keskendab energia sinna, kuhu vaja.

Hoidke kristalli käes. Kujustage seda ümbritsemas valgust. Kui see on raske, hoidke käsi valgusallika ees. Öelge valjusti: „Pühendan selle kristalli kõrgeimale hüvele. Kasutatagu seda valguses ja armastuses.” Reiki praktikud võivad oma kristalle reikiga puhastada

Kristalli programmeerimiseks hoidke seda käes. Avanege kõrgemale juhatusele. Keskenduge otstarbele, milleks soovite seda kristalli kasutada. Olge konkreetne. Kui soovite ligi tõmmata armastust, kirjeldage, missugust armastust te otsite. Kui soovite terveneda, öelge konkreetselt, millest te terveneda soovite ja mis peaks juhtuma. Kui olete oma programmi sõnastanud, häälestuge kristallile. Veenduge, et see on selleks otstabeks täpselt õige kristalli. Kui olete täielikult ühel lainel, öelge valjusti: „Programmeerin selle kristalli … eesmärgiks”.

Seejärel pange kristall kohta, kus seda sageli näete, või hoidke seda taskus. Hea oleks hoida seda kaks-kolm korda päevas, või rohkemgi. Programmeerimist tuleb võib-olla mitu korda korrata.

Kasutusvälisel ajal mähkige kristallid siid- või sametlapikesse, hoidke neid kotikeses või soolapadjal.

Kivide ja kristallide kasutamine

Teie pühendumine kristallile on osa tervenemisprotsessist. Las kristall töötab teie heaks. Kristalliteraapiaga alustades oleks parem korraga kanda mitte üle kahe kristalli, kuna paljudele tundub nende mõju liiga kõrvalejuhtiv. Soovitud mõju avaldumise aeg sõltub kristalli omadustest (suurusest, värvist, energialaengust), kandmise kohast, kestusest ja kristalli sobivusest teie tervendamiseks. Mõned kristallid sobivad paremini sümptomite süvapõhjuseks oleva sügavama probleemi tervendamiseks, kui lihtsalt sümptomite ravimiseks. Valige kristall tegelikku probleemi ausalt tunnistades.
Kristallide kandmine või nende oma vahetus ümbruses hoidmine (taskus kandmine, öökapil või padja all hoidmine) tõstab teie energiataset, võimaldades neil oma tervendavaid vibratsioone teie ümbrusesse edastada. Võite samuti kristalle oma kodu või voodi ümbrusesse laiali laduda, teha kristallimatrikseid, kristallieliksiire või essentse. Ärge unustage kristalle enne kasutamist programmeerimast.

Kristallsaua nahal keerutamine või lihtsalt sobiva kristalli haigele pirkonnale asetamine tekitab survet, mis vallandab fokusseeritud vibratsioonide kiire selle all olevale haigele organile.

Samuti aitab kristalli energiale häälestuda sellega mediteerimine.

Kristallide puhastamine ja hooldamine

 
Kristallid võivad külge võtta või absorbeerida vibratsioone, mis pole nende loomuliku sageduse või omadustega kooskõlas. Samuti säilitavad nad mälestusi nendega kontaktis olevate inimeste mõtetest ja tunnetest. Seetõttu soovitatakse kõiki kristalle regulaarselt puhastada. Teate ju küll, et aeg-ajalt kristalli energa tundub olevat vähenenud või kristall tundub olevat väsinud.

Puhastamiseks on palju viise. Kõige lihtsam on asetada kristall paariks tunniks päikesevalgusesse. Päikesevalgus on valgusevärvid, igal värvil oma vibratsioonisagedus. Selline energiaga pommitamine aurustab kristallist sobimatud jääkenergiad, pestes need ära ja jättes sinna ainult kristallistruktuuride enda toodetud energiad. Ent päikesevalgus võib pleegitada mõnesid kristalle, nagu ametüst, aventuriin, tsitriin, fluoriit, roosakvarts ja suitskvarts.

Teine viis on nad maha matta. Maa toodab suurel hulgal vibreerivaid energiaid, kuna selles liigub hulgaliselt elektrone. See energia katab suurt hulka lainepikusi, mida silmaga näha ei saa, iga element toodab omaenda „tooni” või vibratsioonisagedust. Tähistage kindlasti matmiskoht, et te kristallid uuesti üles leiaksite! Abi on ka ümbriskotist. See vibratsioon uhub minema negatiivsed energiad ja jätab alles ainult kristalli algsed energiad. Hoidke kristalle maetuna 2-3 päeva.

Alternatiiviks on panna anumasse jämedat meresoola ja matta sellesse kristallid 7-24 tunniks [NB! Soolaga mitte puhastada hematiiti, lasuriiti, püriiti, opaali, malahiiti.]. Ärge soolvett kasutage, sest pikemaajalisem veeshoidmine võib kristalle kahjustada. Kristalle võib kasutamisvahelisel ajal ka soolapadjal hoida.

Kristalle puhastab ka aurus hoidmine. Negatiivset energiat saab samuti ära lihtsalt kristallile tugevalt puhudes.

Kristalle aitavad puhastada ka tsitriin ja küaniit. Need on kaks ainukest isepuhastuvat krisalli. Võite asetada kristallid ca kaheks tunniks neile, või seleniidi-, apofülliidi- või ametüstikobarale ja need energiseeruvad täielikult.

Teised kristallide puhastamise meetodid hõlmavad täiskuu valgust, kella, gongi või heliharki, voolavat vett (v.a. seleniiti, kaltsiiti, hauliiti, hanksiiti või malahiiti, mis sulavad), küünalt, viirukit või suitsuvihta.

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Originaal „How to Use Healing Chrystals” on avaldatud lehel Natures For You. Tõlkija Reet Karro https://hingamisstuudio.ee/teraapiad/kristalliteraapia/

 

Tsitriini kujutis: Johan J.Ingles-Le Nobel / Foter / CC BY-ND