Reikiravi toimepõhimõtted – Haripriya Suraj’ artikkel

MD002567Inimesed tahavad sageli teada, kas reikiga saab terveks ravida eluohtlikest haigustest või kergematestki haigustest. Paljud arvavad, et see on mingi imeravim, mis tuleb lihtsalt alla neelata ja sellele järgneb imeline paranemine näiliselt lootusetutest haigustest.

Selgitame siinkohal, et see ettekujutus reikist kui imeravimist on üks populaarsetest reiki müütidest.

Holistilisest vaatenurgast vaadeldakse haigust kui midagi, mis toimub mitmetel olemistasanditel. Haigus lööb välja ja paistab silma füüsilisel tasandil ehk kehas. Ja esimene raviliin tegeleb tavaliselt tervenemisega sellel tasandil, kuna seal on see kõige ilmsem ja põhjustab silmaganähtavaid kahjustusi. Kuid haiguse juured on tihti teistes olemisseisundites, nt mentaalsel, emotsionaalsel ja spirituaalsel tasandil.

Haiguse olemasolu peenkehades ei ole nii silmnähtav, kuna see on vaevumärgatav ja raskesti tuvastatav, mitte nagu füüsilisel tasandil.

Optimaalses seisundis funktsioneeriv keha on üks ideaalsemaid tervendajaid, mida võib ette kujutada. See saab pingutusteta jagu haigustest ja probleemidest. Sellest saab aru, vaadeldes üldiselt terveid lapsi. Lapsed paranevad kiiresti kõikvõimalikest haigustest, millest paranemine võtab täiskasvanutel palju rohkem aega. Ja mida vanemaks inimene saab, seda kauem läheb tal isegi näiliselt lihtsatest infektsioonidest, vigastustest ja haigustest paranemiseks.

Enamik meist ei küsi iial, miks see nii on. Me lihtsalt eeldame, et see on osa vananemisprotsessist ja unustame selle.

Ent tegelikult on põhjus elujõus, mis ei toimi enam tõhusalt ja optimaalsel tasandil. Seetõttu paraneme meie aeglasemalt kui lapsed. Meid elus hoidev ja keha tervenemise eest vastutav energia on elujõud ehk Qi. See on kütus, mis paneb keha liikuma. Aja jooksul me kuhjame oma füüsilisse, mentaal- ja emotsionaalkehasse nii palju kola, et see takistab elujõu voolamist. Selle tulemusena laguneb järk-järgult keha isetervendusmehhanism ja me ei saa ennast enam sama pingevabalt tervendada, nagu lapsed.

Reikit praktiseerides me kanaldame läbi enda jumalikult juhitud elujõu energiat. See energia puhastab meie keha järkjärguliselt toksiinidest ja tasakaalutustest. Kui keha saab puhtaks, paraneb elujõu liikumine kehas. Selle tulemuseks on tõhusam terviseseisund ja suurem heaolu. Heaoluseisundi paranedes saab keha end loomulikult tervendada.

Siit nähtub, et reiki peamine funktsioon on keha kaasasündinud isetervendamisvõime tugevdamine. See ei ole lihtsalt tablett, mis neelatakse alla, et haiguse sümptomid üleöö kaoksid. Reikiga tervendamine algab palju sügavamalt tasandilt. Reikiga tervendamine algab haiguse süvapõhjuse juurest, mis on peaaegu alati elujõuenergia voolu tõkestatus.

Seega ei saa reikit vaadelda kui arstiabi asendajat erakorraliste olukordade puhul ega haiguste imeravi. Seda tuleks vaadelda ja mõista õiges valguses, et saada reiki tervendavast mõjust maksimaalset kasu.

Kehal on loomulik iseparanemisvõime.Juhul, kui keha on heas vormis ja hästi hoolitsetud, suudab ta end ise tervendada.
Reiki aitab kehal teha seda, milleks see loomulikult loodud on – ENNAST TERVENDADA!

Artikli autor Haripriya Suraj on reikimeister Indias.

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Originaal, „The Mechanics of Reiki Healing” on avaldatud portaalis Reiki Rays 30. aprillil 2014.
Tõlkis Reet Karro, www.hingamisstuudio.ee/reiki.
Artikkel on kaitstud autoriõigusega.