Reiki toetab igakülgselt sõltuvustest vabanemist

ID-10023031Patti Deschaine, USA traditsioonilise reiki meister

Kuidas saab reiki kaasa aidata paranemisele kurnavatest sõltuvustest, nagu ülesöömine, suitsetamine, alkohol ja ravimisõltuvus?

Reikit ei tuleks käsitleda imerohuna alkoholismi või sõltuvuse vastu, samuti ei asenda see traditsioonilist ravi, kuid see võib paranemisele kaasa aidata ja muuta selle märgatavalt talutavamaks. Reikit saab kasutada sõltuvustest vabanemise juures toetava ravina, täpselt samamoodi, nagu seda kasutatakse toetava meetodina haiguste, nt vähi, südamehaiguste, hingamiselundite haiguste jt tervisehäirete puhul. See on tavaravile teretulnud täiendus ja toetab eluliselt paranemist.

Alkoholism ja sõltuvused, olenemata nende objektist (keemilised ained, toit, nikotiin, seks või inimesed) käivitavad pideva igapäevase füüsilise, vaimse ja spirituaalse vägivaldsuse sõltuvusega isiku suhtes. Mis tahes keemiline sõltuvus tekitab kehale, emotsioonidele ja vaimule palju stressi. Selle all kannatajad tavaliselt ka ei söö ega maga hästi ja on sageli liiga hõivatud asjade päris koost lagunemast hoidmisega, vaevumata tegema vähimaidki pingutusi tervise ja heaolu nimel. Tänapäevases tegevusrohkes ja kiiretempolises maailmas on kodu, töö ja lastega hakkamasaamine piisavalt stressirohke igaühele meist. Keemiliste ainete kuritarvitamine või sõltuvus mitmekordistab igapäevaelu stressi märkimisväärselt. Sõltujad on veetnud aastaid, sageli aastakümneid, oma füüsilist ja emotsionaalset mina kahjustades. Sellele lisandub veel sõltuvusega kaasnev häbi ja piinlikkus. Tulemuseks on kontrolli alt väljuv emotsionaalne valu, raske depressioon ja hävitav eneseaustuse kadu.

Füüsilisel tasandil:  võõrutusnähud – peavalud, unetus, lihasvalud, värinad, iiveldus, üldine ärevus ja depressioon – võivad olla ärevust tekitavad või väga ebamugavad. Kõiki neid saab juhtida ja vähendada reiki õrna ja mitteinvasiivse tervendusega.

Vaimsel tasandil: sõltuvus on allakäiguspiraal. Aja jooksul on sõltuvuse all kannatajad end veennud, et nad on vaimselt nõrgad, neil ei ole tahtejõudu ja nad on „normaalsetest inimestest” mõnes mõttes alaväärtuslikumad.  Igapäevaseks harjumuseks on saanud negatiivne sisekõne ja sageli jookseb meeles pidev mürgine dialoog. „Sa oled luuser, mis sul viga on? Sa ei suuda isegi ühte päeva ilma …-ta vastu pidada.” Negatiivsed mõtted kajavad pidevalt peas ja takistavad paranemisprotsessi. On elutähtis asendada need konstruktiivse tervisliku alternatiiviga. Positiivne reikienergia annab väga reaalse edasiliikumise ja paranemise suunas oluliste sammude astumise tunde. Seda harjutades saab negatiivsel sisekõnel sõnasabast kinni ja see asendub puhta tervendava energiaga.

Spirituaalsel tasandil: mis tahes laadi sõltuvus isoleerib selle all kannatajad ja viib nad väga pimedasse üksildasse kohta. Puhastumine sõltuvust tekitavast ainest ja kainenemine on sarnane tagasi valguse kätte saamisega. Uute huvide, nt reiki või kristallide leidmine virgutab meie loovat külge ja avab meid kogemustele, mille olemasolust me teadlikki polnud. Reiki aitab vabastada negatiivseid emotsioone, innustada meid endale andestama ning lubama positiivsel energial voolata ja valgusel sisse pääseda. Universaalse eluenergiaga ühendumine toob lohutust ja meenutab meile, et me ei ole üksi.

Eriti kasulik on tervendav pühitsus või reiki I astme pühitsus, kuna see lubab vastuvõtjal igapäevaselt enesetervendamist praktiseerida. Selle olulisust pole võimalik ületähtsustada. Enesetervendamine aitab ravida sümptomeid nende süvapõhjuse juures. Need on teemad, mis kuritarvitamise algselt põhjustasid. Sõltuvust tekitavat ainet tarvitama hakatakse ebamugavustunde vähendamiseks, ajendajaks hirm, ärevus ja lootusetus. Heade kavatsustega arstid kirjutavad välja mõnd neist sümptomitest, nt unetust või ärevust leevendavad ravimid ja raskendavad probleemi veelgi. Väga oluline on leida enese ravimitega arstimisele alternatiivne abinõu. Kasutage jõusümbolit Cho-Ku-Reid reikienergia intensiivistamiseks ja kehasse aja jooksul kogunenud blokeerunud energia puhastamiseks. Emotsionaalse tervendamise sümbol Sei-HeKei, võib olla võimas liitlane minevikutraumade vabastamisel ja nendega kaasneva ebamugavustunde tervendamisel.

Et muuta tervendussessioon veelgi mõjusamaks, võib reikiga koos kasutada kristalle. Taskus kantav kivi võib olla stressihetkedel väga lohutav. Rahustavad ja sõltuvustest vabanemist toetavad on ametüst, tsitriin, karneool ja granaat. Maandav ja negatiivse energia eest kaitsev on suitskvarts. Valida on loendamatul hulgal kristallide hulgast. Enda jaoks kõige paremini töötavate kristallide leidmine on lõbus ja huvitav.

Reikiravi võib toetada ja toetab tervise ja tasakaalu taastamise teekonnal. Kui oled parasjagu sõltuvusest paranemas, pea meeles, et Sa oled universumi laps ja Sul on õigus siin olla. Andesta endale ja liigu edasi. Ootamas on nii palju õnnistusi.

Autorlus:

Autori veebiaadressid:  http://majaenergyworksandreikihealing.com ja https://www.facebook.com/MajaEnergyWorks

Artikkel on tõlgitud inglise keelest. Originaal „Reiki and Addiction” http://reikirays.com/5552/reiki-and-addiction-2/ on avaldatud portaalis Reiki Rays, 20. novembril 2013. Tõlkija Reet Karro https://hingamisstuudio.ee Artikli sisu on kaitstud autoriõigustega.

Kujutis: Kittikun Atsawintarangkul, FreeDigitalPhotos.net