Vabastava hingamise koolitus “Vägi tulest ja tuleelemendi tugevdamine”

 

ID-10080737Väge mõistame me tähenduses „energia, universaalne energia või elujõud”, samas tähenduses, nagu jaapanikeelne ki ja hiinakeelne chi. Väeline inimene on oma väest teadlik, on sellega kontaktis ja teab, kuidas seda rohkendada. Väe suurendamiseks on loendamatu arv eri meetodeid. Vabastav hingamine on neist üks kõige nauditavamaid, andes inimesele ka lõõgastuse ja meelerahu, armastus- ja tänutunde, tugevama tervise ja juhatades elus keskenduma positiivsusele, ehk teisisõnu valima olemise pigem valguses kui varjus. Loe edasi. Väe rohkendamiseks on ka teisi tehnikaid, näiteks juhindumine esivanemate elutarkustest, aga ka Feng Shui.

„Kust saab Eesti inimene energiat talvel, pikal pimedal ajal, kui loodus puhkab, ise aga roomame meie kohal oleva halli pilve all? Meie esivanemad olid leidnud kõigele lahenduse – elu sobitus looduse rütmiga, ihu ja hing said puhtaks ja soojus tuli sisse saunas, inimene elas kooskõlas ürgelementidega, leides jõupunktid ajas ja ruumis. Ohtralt kasutati tuleväge – et see peletaks kurjad vaimud igalt poolt eemale. Igal vähegi tähtsal päeval tehti üles võimsad lõkked – jaanituled, jürituled, jaagupituled, peetrituled jne. Jüriöö ülestõusul, kui mõisad ridamisi leegitsesid, ei pannud mõisnikud, kelleni tasujad veel ei olnud jõudnud, tähele midagi kahtlast, kuna nad olid harjunud, et eestlased ikka tuld teevad. (Kui võimsad pidid siis tavalised pidupäevalõkked olema?!) Tulel on tohutu maagia. Kui istute tule ääres ja vaatate tulle, hakkavad küsimused lahenema. Ka küünal on elav tuli, kuid teda on vähe. Siiski aitab tulemaagia meid ka tänapäeval.” (Märkmed Maria Tilga loengult).

Kui tunnete et energiat ja tarmukust napib, te ei suuda üldse viha väljendada, südames pistab ja kurk valutab ka külmetushaigust põdemata, napib teil tuleelementi. Seda saab tugevdada energiliste füüsiliste harjutustega, punase ja oranži värviga, kolmnurkse vormiga ehetega (tipp üleval!) ning viibides palju päikese käes, kodus aga ümbritsedes end loomanahkade, ohtra valguse, küünalde ja küttekolletes põleva elava tulega. Süüa tuleks mõrkja maitsega toiduaineid – mädarõigast, pipart, maitsetaimi, sibulat, kapsast, tomatit, greipfruuti, õuna, lambaliha, koorevõid ja rohelist teed. (Soovitused Siret Seederi raamatust „Eesti oma Feng Shui”)

Hingamisõhtul me tutvustame end ning räägime tuleelemendi tugevdamisest ja tule puhastavast toimest. Praktilise harjutusena joonistame tule sümbolit – tipuga ülespoole suunatud kolmnurka ja kaunistame seda meelepärasel viisil. Süvitsiminek on tulemeditatsioon – põletame ära kõik, mis meid enam ei teeni, kogume endasse soojust ja valgust. Järgneb hingamissessioon Algallika afirmatsioonidega. Lõpus vahetame muljeid kogetud hingamiselamustest, jätkame ommides ja lõpetame väeringiga.

*****

Info ja tellimine:

Reet Karro                reet@hingamisstuudio.ee  tel 56 492 769

Kujutis: Naypong, http://www.freedigitalphotos.net