Vabastava hingamise koolitus “Vägi ajaloost – ajalugu kui väge andev lugu”

Väge mõistame me Väepunkti hingamisõhtutel tähenduses „energia, universaalne energia või elujõud”, samas tähenduses, nagu jaapanikeelne ki ja hiinakeelne chi. Väeline inimene on oma väest teadlik, on sellega kontaktis ja teab, kuidas seda rohkendada. Väe suurendamiseks on loendamatu arv eri meetodeid. Vabastav hingamine on neist üks kõige nauditavamaid, andes inimesele ka lõõgastuse ja meelerahu, armastus- ja tänutunde, tugevama tervise ja juhatades elus keskenduma positiivsusele, ehk teisisõnu valima olemise pigem valguses kui varjus. Loe edasi. Väe rohkendamiseks on ka teisi tehnikaid, näiteks töö mälestuste ja baasuskumustega.

Meile on pähe raiutud, et meie esiisad ei suutnud maad ristirüütlite ja teiste võõrvallutajate,  eest kaitsta. Selle eest nuheldi meid seitsmesaja aastase orjaajaga, mistõttu ei suuda me end siiamaani austada. Järgnes sadakond aastat helgemat aega, kuni tulid stalinlikud repressioonid, sõda ja küüditamine. Oleme olnud pidevalt ajalootuulte pillutada, võimsate välisjõudude ohvrid, meist endist ei ole sõltunud midagi. On rõhutatud, et meie endi seas on olnud palju äraandjaid, me ei suuda üksteist usaldada tänase päevani. Praegu on meie hing haige, vajaksime kogu ühiskonna teraapiat, kuid kuna selle peale ei ole mõeldud, ei jää lihtinimesel midagi muud üle kui Delfis tigetseda või hääletada jalgadega …

Kes suudaks elada ja rõõmus olla nii depressiivse ajalookäsitlusega? Kust leida sellesse pimedusse valgust?

Aga meie tohutu looduslähedus, meie kuulsad targad, ravitsejad, nõiad ja loitsijad? Aga kardetud Eesti viikingid, kelle ees Skandinaavia värises? Aga kartmatud Eesti sõdalased ja vabadusvõitlejad? Aga vägi, mida aimub meie pärimuskultuurist- ja muusikast? Aga Laulev Revolutsioon?

Tugineda võib ka hoopis teisest mastist lootusrikastele versioonidele, näiteks et Eesti vallutamine oli kokkumäng vallutajatega, et me ainult saaksime jätkata endale meelepärast elu („Malev”) või et meie esivanemate majanduselu oli üles ehitatud mõisaaitade tagavarade ümberjaotamisele ohtrate krattide, puukide ja pisuhändade abil. („Rehepapp”). Või veel kõrgelennulisematele fantaasiatele kuni selleni välja, et eestlaste tähtsast rollist antiikmaailmas pajatavad nii muistse Kreeka kui ka Egiptuse legendid ja jumal Odin puhkab Osmussaare mullas („Elu võti”). Keegi ei keela luua endale isiklikku, tuge andvat ajalookäsitlust.

Koolitusel me tutvustame end ning räägime sellisest Eesti ajaloost, mis just meile tuge annab. Praktilise harjutusena teeme jõulist läbi nina hingamist väestavate ajaloomõtete saatel. Süvitsiminek toetab mõtet, et Eesti ajalugu on võimas ja austust äratav, meil on põhjust selle üle uhke olla. Järgneb hingamissessioon Algallika afirmatsioonidega. Lõpus vahetame teed juues muljeid kogetud hingamiselamustest, jätkame ommides ja lõpetame väestavate kallistustega.

Oodatud on nii algajad kui kogenud hingajad, oma väe rohkendamisest huvitatud kui tulijad, kes soovivad pajatada midagi huvitavat Eesti ajaloost!

Info ja tellimine:

Reet Karro                reet@hingamisstuudio.ee  tel 56 492 769

 

Foto: tungphoto / FreeDigitalPhotos.net http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=1708