Reet Karro Südame Tarkuse Päevadel 2011

Südame Tarkuse Päevad toimusid sel sügisel Tartus kolmandat korda. 22.-23 oktoobril olid Vanemuise 48 asuva koolimaja uksed avatud kõigile neile, kes väärtustavad oma tervist, hindavad puhast loodust, esivanemate tarkusi ja tunnevad huvi loodusteraapiate vastu.

Suures saalis esinesid loengutega tuntud loodus- ja alternatiivterapeudid: Lille Lindmäe, Mai-Agate Väljataga, Reet Priiman, Kalju Paldis, Aigar Säde, Moses Maimon jt. Räägiti ja kogeti, kuidas läbi loodusteraapiliste vormide oma vaimse ja füüsilise tervise heaks midagi ära teha.

Et inimestel oleks valikuvõimalust, toimus samaaegselt suure saali loengutega tegevus ka väikses saalis ja töötubades. Väikeses saalis sai kuulata samuti loenguid ja tutvuda erinevate praktiliste tegevustega: PhD. Reet Priiman tutvustas teadlaste viimaseid avastusi, Sirje Nousiainen tutvustas kvantpuudutust, Külli Hansen õpetas 5 rütmi tantse jne. Võis osaleda India peamassaaži lühikoolitusel, naerujoogas või südamemeditatsioonis.
Tehti aurapilte soovijatele ja töötas kohvik.

Kahe korruse koridorides toimus loodustoodete, ravimtaimede, ehete, raamatute, käsitöö jm. müük.

Vabastavat hingamist leidus nii laupäevases kui pühapäevases kavas.

Reet pidas laupäeval, 22. oktoobril kell 11-12 loengu vabastavast hingamisest Algallika meetodil. Loengu juurde kuulusid ka harjutused isiklike afirmatsioonide loomiseks. Huvi oli üllatuslikult suur – kuulajaid üha lisandus, täideti toolid, istuti põrandal mattidel, seisti püsti …

Kõik lõid harjutustes aktiivselt kaasa, said endale üheksa baasmõtet nii negatiivse uskumuse kujul, mida paljud endaga kaasas kannavad, kui ka Algallika Arhetüüpse Afirmatsioonina, millega õpiti ka töötama. Lõpus tulid mitmed tänama huvitava loengu ja kasulike materjalide eest.

Kell 12-14 toimus samas töötuba “Algallika meditatsioon ja vabastav hingamine Algallika meetodil”, juhendajateks Reet Karro ja Piret Pall. Kuna enamik loengulisi jäid ka töötuppa, mahtus juurde üsna vähe inimesi, suur osa töötuppa soovijatest jäid lihtsalt ukse taha, sest ruumi ei olnud. Vabandan Hingamisstuudio klientide ees, kui teist keegi tulla soovis ja ei mahtunud. Seekord pääses töötuppa hingama 25 inimest. Järgmisel aastal üürime väikese saali!

Juhendajad rääkisid paari sõnaga Algallika meetodist. Seejärel valiti lõdvestumiseks mugav poos – matil või toolil, nagu keegi parasjagu mahtus. Lõdvestuti ja hakati ühendatult hingama, kuulates Algallika meditatsiooni (teksti autor Binnie A. Dansby, eesti keelde tõlkinud Reet Karro). Meditatsioonil saadakse hingamise abil kontakti oma Algallikaga, kogedes toetatuse ja ühendatuse tunnet.Ülejäänud hingamise ajal kõlasid aeg-ajalt Algallika afirmatsioonid. Kuna kõik olid üksteisele väga lähedal, tunnetasid nad ka suurt toetuse tunnet, sügavad hingamisprotsessid tekkisid ka esmakordselt hingajatel, sealhulgas vanematel inimestel, ka istujatel. Võib-olla aitasid kaasa ka muud praktikad, mis samas majas kõikjal ümberringi toimusid, ja see, et kõik olid nii avatud ja valmis kogema midagi erakordset. Paljud olid ka endaga palju tööd teinud, mediteerinud, praktiseerinud joogat või muid hingamisega seotud süsteeme. Oli väga sügav seanss, Reet ja Piret tundsid hingajate vastu väga suurt tänu, et said neid toetada. Lõpus jagati oma hingamiskogemust – ka nende hulgas oli erakordseid elamusi, hingerännakuid, kauneid värve, sümboleid, pilte.

Vahetati vastastikust tänu. Töötoast väljuti rõõmsana, olles näinud oma elu veidi avarama pilguga ja saanud kontakti oma alateadvusega. Võeti kaasa mõte teha hommikul, õhtul või rasketel hetkedel sügavaid ühendavaid hingetõmbeid.