Tingimusteta armastus

Kas suudad kujutleda, mis tunne oleks, kui Su süda oleks kogu aeg avatud?

Milline oleks Su elu, kui Sa oleksid kindel. et Su sisemine juhtimine toimib õrnalt ja hellalt ning inimesed saadavad Sulle armastust ükskõik, kuhu Sa ka ei satuks?

Kuidas küll muutuks Su elu, kui siis, kui keegi Sulle midagi ütleb, ükskõik, kuidas see ka välja ei kukuks, tunneksid Sa selle tagant ära armastuse või vajaduse armastuse järele?

„Armastus on elu kõige tähtsam koostisosa. Armastus on energia, mis ringleb maailmas; ta eksisteerib kõikjal ning kõiges. Meie elus pole mitte ühtegi aspekti, mis ei hõlmaks armastust. Isegi kõige pimedama hetke sees on olemas armastuse element – vajadus armastuse järgi, selle puudumine või igatsus luua armastust rohkem. Suur osa inimenergiast on suunatud armastuse hankimise suunas. Ja samas on olemas ka hulgaliselt mõttemustreid, mis muudavad armastuse kogemise väga raskeks. Tihti juhtub, et püüeldes armastuse kõrgemate tasandite poole, sõidab sisse meie maine isiksus oma kahtluste, hirmude ning ootustega. Või ka seda, et armastus toob esile oma vastandi, hirmu.

Armastus kõrgemates dimensioonides on puhas kaastunne ning täielikult vaba klammerdumisest. See on laiema pildi nägemine inimeste eludest ning keskendumine mitte oma nägemusele sellest, mis võiks olla neile kasulik, vaid soovile aidata teistel kasvada ning avarduda suunas, mis on parajasti nende kõrgeim hüvang. Armastus on keskendumine sellele, kuidas inimesi teenida, teenides sealjuures ka iseenda kasvu ning kõrgemat eesmärki. Armastus avab ukse igaühe isikliku edasimineku ning elusoleku juurde.”

/Sanaya Roman „Elamine rõõmus”/